Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@h-o-p-e píše:
Prosím o oživení tématu. Prosím stejně postižené negativními důsledky časté/každodenní přítomnosti vysokého počtu sousedovic koček na jejich pozemku o nějakou ověřenou radu, jak situaci řešit. Něco co opravdu pomohlo? Chtěla bych zase moci nechat si děti hrát na naší vlastní zahradě, aniž by si pak donesly na botách, kalhotech, či dokonce rukách (u nejmladšího) kočičí suvenýr
Pořizovat si psa jen kvůli kočkám sousedů by nebylo správné vůči tomu psovi. Děkuji.
Taky jsme to loni na jaře řešili, k nám furt lezla nějaká zatoulaná kočka, když měla ty své prima dny tak se to u nás hemžilo kocourama. U nás pomohl jedině pes, a stal se z něj miláček celý rodiny. Nic jiného kromě psa ty kočky nevyhnalo
Bohužel ti neporadím. Sousedovi mají oficiální kočičí útulek. Mají jich 64. Všechny se po vesnici volně potulují a nejvíc se jim líbí na naší zahradě. Co mladých thují jsem musela nasadit znovu když si z nich dělali škrabadla. Nemluvě o jejích výkalech které máme na každém kroku
. Všude rozhrabaná mulčovací kůra v bezúdržbovce. Druhým sousedům v pergole močí na křesla a rozškrabávají podsedáky. Mnoho lidí si na obecním úřadu stěžovalo, ale oni prý nic nezmohou, snad prý domluvou, ale na tu majitelé z vysoka kašlali. Psa máme, ale je to takový trouba že svět neviděl. Tím by jsi to stejně nevyřešila. Záleží na majiteli, ale ti to většinou mají na háku s argumentem, že kočku nelze uvazovat jako psa. Snad jen, posbírej jejich výkaly a dones je majitelům, že tohle máš denně na zahradě ať si to chodí sbírat oni. Asi ti ale řeknou, že nemůžeš dokázat, že je to od jejich koček. Přeji pevné nervy
Od té doby, co máme psa, nechodí k nám ani dvě naše vlastní kočky
takže podle mě pomůže jedině pes. Nevím, co má za psa pisatelka nade mnou, my máme německého ovcáka a kočky jsou rády, když se proplíží večer do garáže na něco k snědku, jinak je celý den nevidíme. Jinak vím, že jeden známý si v zoufalství kvůli koček pořídil takovou tu kočičí přepravku, kočky, co jim chodí na zahradu chytá a odváží daleko od domova. Tohle řešení semi jako milovníci koček vůbec nezamlouvá.
Prodávají v drogeriich nějaké odpuzovace kocek, tak zkusit obsypat kolem zahrady ![]()
Tady v okoli se potuluje dost kocek, my samy mame 3 (ve 3generacnim dome se zahradou) a docela si to sve uzemi hlidaji… Ale treba Nasi sousedi jsou bohuzel takovy silenci, ze vyhrozuji, ze si daji po zahrade pasti ![]()
Zkusila bych ten odpuzovac nejprve…
No ona je pravda, že majitel tu kočku prostě neuváže. Existují kočičí repelenty a kočky údajně nesnesou pomerančovou vůni, zkus si to pohledat. Ale budeš muset často prestrikavat. Případně co třeba vodní rozprašovač na fotobuňky, když nejste zrovna venku? Nebo plasic na fotobunky, ale nevím, zda si na to nezvyknou. Jinak my teda psa neměli jenom kvůli kočkám, ale pes vyhnal každou kočku co se k nám odvážila, s výjimkou těch našich.
Poprosila jsem dnes jinou sousedku o vyčesání jejich psa, že bych roznášela chumáče jeho srsti po zahradě, a zda by její dcera mohla jejich fenku občas přijít vyvenčit a nechat poběhat u nás. Ale je to fena a obávám se, že ten podvod kočky po nějaké době prohlédnou.
Karlíkovka: těch 64 musí být hotové peklo
Ale když jich mají 64 a je to oficiální útulek, tak si myslím, že by měli mít kotce, měli by je mít zabezpečené. To bych se možná už poptala i na hygieně či veterinární správě vzhledem k takovému vysokému počtu volně pobíhajících, to uz není nezanedbatelné zdrav. riziko. zvláštní, že toto neřeší obec. Nevím o tom, že zvířata z útulku by se mohla volně pohybovat.
My nemáme pole, kde by mohly hrabat, ani jejich majitelé, takže kálí fakt všude a nejvíc kolem a před houpačkama a ostatních věcí pro děcka. Tam máme nejkratší trávu. A jak jich je celá smečka, je to fakt skoro na každém kroku v určitých místech. Není to pouze nechutné a o zápachu, ale taky mám strach ze zdrav. rizik. Prostě jak nemáme zvířata, udělaly si u nás záchod.
Manžel k nim příležitostně skočí zkusit je požádat, aby už smečku nerozšiřovali, že máme ještě i batole, které strká ruce do úst, očí apod. Včera si v nestřeženou chvilku sama očistila botičku od „hlíny“ a měla to i za nehtama
Taky si říkám, že by třeba pomohlo, kdyby jim udělali pískové toalety, předpokládám, že by samy preferovaly zahrabávat, snad s nimi bude možná domluva, ale nespoléhám na to. Plašice i odpuzovače jsou prý na nic. Může pomoci mít vlastního kocoura třeba? Hlídal by si teritorium? Vykastrovaná kočka by ten pud asi neměla, ne? Nemáte někdo zkušenost?
@Lalelale
No právě je mi blbé pořizovat psa jen kvůli kočkám, to nechci. To by nebylo ok vůči tomu psovi. O těch citrusech sem četla, zkusím nasušit i šlupky. Ale už dopředu mám obavy, že to vše bude marné.
@h-o-p-e zkus kouknout, jestli to nejde vyrobit z es. Oleje, asi toho bude třeba hodně. Jinak nejsem na to moc pyšná, nicméně jedna kočka ze sousedství si dělala záchod z naší rohožky, opakovaně. Jednou jsem jí postříkala hadicí a ona si to zapamatovala a už k nám nechodila. Ten půjčený pes ti podle nezabere, jestli si ho nebudeš brát pravidelně. Kočky jsou chytré.
@Janli píše:
Můžeš ho použít jen na svém pozemku a nesmí ten pozemek ohraničovat. Dát si ho na plot, tak máš na krku pěknej průser, asi i obecný ohrožení.
Zakladatelko, koček se nezbavíš. Někde v rohu zahrady udělej minipískovište, zasaď tam kozlík lékařský nebo šantu kočičí a miciny budou chodit tam. Pískoviště zakrýt musíš.
To fakt? Máme ho kolem výběhu s koňmi, takže ohraničuje pozemek, a žádnou pokutu jsme nedostali. Běžné se to používá. Ty bezdrátové jsou pro psy. Pes má obojek s přijímačem, jakmile vstoupí do území se signálem, dostane pecku.
@h-o-p-e píše:
@Lalelale
No právě je mi blbé pořizovat psa jen kvůli kočkám, to nechci. To by nebylo ok vůči tomu psovi. O těch citrusech sem četla, zkusím nasušit i šlupky. Ale už dopředu mám obavy, že to vše bude marné.
Jsem teď chvíli bez psa a taky se nám kočky na zahradě objevily. Ale aspoň na oplátku chytají myši, co chodí papouškům na zrní.
Myslím, že zabere pouze následující:
@h-o-p-e píše:
Poprosila jsem dnes jinou sousedku o vyčesání jejich psa, že bych roznášela chumáče jeho srsti po zahradě, a zda by její dcera mohla jejich fenku občas přijít vyvenčit a nechat poběhat u nás. Ale je to fena a obávám se, že ten podvod kočky po nějaké době prohlédnou.Karlíkovka: těch 64 musí být hotové peklo
My nemáme pole, kde by mohly hrabat, ani jejich majitelé, takže kálí fakt všude a nejvíc kolem a před houpačkama a ostatních věcí pro děcka. Tam máme nejkratší trávu. A jak jich je celá smečka, je to fakt skoro na každém kroku v určitých místech. Není to pouze nechutné a o zápachu, ale taky mám strach ze zdrav. rizik. Prostě jak nemáme zvířata, udělaly si u nás záchod.Ale když jich mají 64 a je to oficiální útulek, tak si myslím, že by měli mít kotce, měli by je mít zabezpečené. To bych se možná už poptala i na hygieně či veterinární správě vzhledem k takovému vysokému počtu volně pobíhajících, to uz není nezanedbatelné zdrav. riziko. zvláštní, že toto neřeší obec. Nevím o tom, že zvířata z útulku by se mohla volně pohybovat.
Manžel k nim příležitostně skočí zkusit je požádat, aby už smečku nerozšiřovali, že máme ještě i batole, které strká ruce do úst, očí apod. Včera si v nestřeženou chvilku sama očistila botičku od „hlíny“ a měla to i za nehtamaTaky si říkám, že by třeba pomohlo, kdyby jim udělali pískové toalety, předpokládám, že by samy preferovaly zahrabávat, snad s nimi bude možná domluva, ale nespoléhám na to. Plašice i odpuzovače jsou prý na nic. Může pomoci mít vlastního kocoura třeba? Hlídal by si teritorium? Vykastrovaná kočka by ten pud asi neměla, ne? Nemáte někdo zkušenost?
My máme všechny ty 3 kočky kastrovane a hlidaji si… Ne ze by nam na zahradu cizi kocka nevlezla, ale nenechají ji vlezt vsude ![]()
Netusim ale, jak se chovaji kocouri…