Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím vás,
Teď k tématu, máme doma dvě kočky a i další zvířata. Poslední dobou toho začínám mít fakt plný zuby, zvířata miluju, od mala, přítelkyně si strašně přála kočku, tak sem jí po dlouhém přemlouvání udělal jednou překvapení v podobě kotěte, za nedlouho, aby mu nebylo smutno přišlo druhý… zezačátku fajn (jak ve vztahu, člověku začnou některý věci vadit až dýl).. takže můj pohled na věc je takovýto…
Několikrát sem vyhrožoval, že najdu někoho kdo se o ně dobře (fakt dobře) postará a nebudou mu vadit, bude je moct mít třeba na zahradě atd. samozřejmě v žádném případě to nepřichází v úvahu
Věčně se kvůli nim hádáme, teď navíc rekonstruujeme a já když vidím jak ničej něco, co sme přivezli nebo udělali před 14 dnama tak mě to vytáčí ještě víc, jenže samozřejmě ze strany přítelkyně zvířata za to nemůžou (já vím že ne, ale to snad neznamená že to budem tolerovat a nebo to nebudem řešit) a že furt jen počítám peníze a že se to koupí nový atd.
To sem tak strašnej a nesnášenlivej a nenávistnej člověk a vy ostatní to máte stejně tak ale nevadí vám to, nebo…?
Je to psaný trošku v afektu, protože zrovna předchvílí zase něco zmařily ![]()
Zajímá mě váš názor na tuhle situaci, fakt začínám přemýšlet jestli jsou pro přítelkyni důležitější kočky nebo vztah (který kočky fakt parádně ničí)
Jak jsem psal víš, chtěl sem jim najít novej lepší domov se zahradou atd kde budou moct blbnout a nebudou tim ničit nám vztah a byt, sousedům spaní.. Nedal bych je hned prvnímu koho bych potkal to je jasný.
Jsem taková mrcha že uvažuju nad touhle myšlenkou?
Fakt si myslím že mám zvířata rád, máme psa, a další drobnozvířectvo, jenže u těch koček mi nějak začíná přetékat hrneček ![]()
Chtěl bych slyšet názor třeba i těch co zvířata nemají a i těch co sou kočkomilové, já sám se považuji za psomila ![]()
Hmm, to zní jako parádní kočičí anarchie ![]()
Kočku máme venku a domů se občas nasomruje, ale taky mi vadí, když leze po lince, tak jí pořád vyhazuju ven.
To, co popisuješ by mi vadilo hodně! ![]()
Kočka v bytě by mi vadila. Blbé je, že kdysi jste se (asi) dohodli, že kočku v bytě mít budete - přijde mi nafér se jí teď tkahle zbavovat :-/
Ale jinak tvou nechuť chápu. Co popisuješ, by mi strašně vadilo.
@spatny My máme zvířata, na zahradě teda, a taky mě něčím štvou a snažíme se jim v tom aspoň zabránit a to co popisuješ bych nesnesla ani omylem a chápu tvoje rozhořčení, to musí být na mrtvici.
Ke kočkám nemám vztah, nepořídila bych si ji. Hodně by mi vadilo to ničení věcí. si bych taky hledala náhradní majitele. S pejsky nemám problém.
Mám doma dvě kočky a toto, co popisuješ, neznáme
Ale jak si člověk zvíře vychová, takového ho i má. Sleduji často pořad Má pekelná kočka a není problém, který by se nedal řešit. Vždy je ale chyba výhradně v majiteli koček, nikoliv v samotných kočkách. Doporučuji se podívat na pár dílů ![]()
@spatny vykastrovat, třeba se to zlepší. Nevím, kde máte kočkolit, ale my neměli nikdy bordel dál než 10 cenťáků od záchůdku. O kocourovi nevíme ani v noci, když ho zapomeneme vyhnat ven.
@spatny tak to ti nezavidim. co popisuješ, zni dost desne, takove chovani kocek je fakt přes miru a asi by vadilo každému. nicmene reseni u vas teda moc nevidim, myslim, ze pritelkyne je pryc neda. ja sama jsem naprosta milovnice zvirat, mame jich doma dost a manzel to snasi se skripenim zubu. toleruje, ale občas si zanadava a ja sklopim usi, protože vim, ze ma pravdu. všichni dohromady delaji bordel, jsou po nich chlupy, kockolit, piliny, nekdy smradek, občas rozkousany kabel, nejaky nabytek, pocurany koberec…ano, je to opruz a stve to i me, ale proste to jsou zvířata, s tim si je clovek porizuje ![]()
kocku mame taky, ale je naucena, na linku ani nikam kam nechci proste nesmí. i kocku před ni jsem to naučila, takze se to da.
@blecha72 kastrovaný sou, obě, největší bordel je v okruhu 2 metry od kočkolitu (je jedno jaký použijeme, vždy ho vytahujou) ale celkem pravidelně je jím poznamenaná i postel, kuchyň atd. je fakt že nemáme moc velký byt, ale i tak.. ![]()
Co jste si vychovali, to máte. Uznávám, že kočky lze těžko vychovat, ale na spoustu věcí je prostě naučit lze. Kočky máme dvě, jako jo, občas jim vyhrožuju, že z nich udělám předložky před krb, ale ve skutečnosti to není tak zlé.
Doporučuji poradit se s někým na výchovu koček, já znám tuhle paní:http://www.bad-kitty.cz/o-me/
Osobně bych tohle nesnesla. Ty věci, co popisuješ, se mi dost eklujou.
Ale vím, že chovatelé koček jsou na ně většinou hoooooodně upnutý, no na psa bys byl taky, ale toho spíš vychováš.
Takže bych se zamyslela nad tím, co dělat, pokud s kočkama nic nehne.
Já bych byt zničený mít nechtěla ![]()
@peta81 já sem měl taky takovej pocit že sme jí to naučili, jenže včera sme je tam nechali 5 min samotný, přišli sme a na lince ožraný jídlo (před náma tam skočí jen vyjímečně- zatím jednou, ale jakmile zmizíme první co, tak dou tam)
ta jedna kočka je zamíň, je to hnusný to takhle říct, ale je to tak, prostě jí nic nedochazí, neslýší na jméno ani na čččč ani na nic.., trest, výchova, nic neregistruje, prostě má dlouhý vedení ![]()
Ale je fakt, abych jim nekřivdil jen… v životě se nestalo že by po nás sekly drápem, nebo na nás zasyčeli atd. i když třeba dostanou občas přes zadek tak nikdy se nic takovýho nestalo
Ja bych si dve kocky neporidila, mam jednoho rocniho kocoura a starsiho pejska. Maji se moc radi, odpada ze by se navzajem „hecovali“ k vyssim vykonum.
Na noc kocoura od malinka zaviram, to bychom se nevyspali, je v predsini, kde ma svuj zachod, deku, nemuze tam mit ani vodu, protoze ji vzdy vylil, smichal s kockolitem a pak to bylo vsude.
Kockolit se roznasi, kdyz je ho v zachodku moc. Mensi vrstvu a cistit prubezne.
Kocka nauci cloveka uklizet jidlo, tak to zkratka je, to bys mel vstrebat.
Kocka se po druhem roce vetsinou dost sklidni, predpokladam, ze mate dva mladochy, to je vzdycky o nervy i s jednim, vy jste si bohuzel zavarili druhou kockou.
Jinak kocka ma rada sve lidi, psi oddanost a lasku povazuji za dve veci, pes muze byt oddany, protoze to ma v povaze, ale skutecny partak byt nemusi. Kocka je nezavisla, jeji lisani si nevynutis. Kdyz ji budes stvat, bude ti delat naschvaly, kdyz te bude mit rada, da ti to najevo.
Nemam konstruktivni radu, nedokazu si predstavit, jake hnuti mysli by me primelo ke dvema kockam. Tudiz nekonstruktivne - najdete jedne z kocek novy domov. A zavirejte je na noc.
@lleennttiillkkaa nojo, ale jak jí vychováš když u toho nejsi, mě se prostě příčí a přijde mi to i nesmyslné trestat zvíře když ho nepřistihnu u toho za co má být trestané