Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam takovy kuriozni dotaz- prave jsem se chystala balit darky a vsimla jsem si, ze v pyzamu z Tesca, ktere jsem koupila dceri asi pred mesicem(mozna uz je to i dele) je stale kod, takovy ten sedivy podlouhly. Zrejme mi ho zapomneli sundat, vzpominam si, ze jsem jednou i piskala a kontrolovali me, ale jen zkontrolovali ze nakup sedi s uctenkou a pustili me, mela jsem tenkrat par veci, jen jidlo a tohle pyzamo. Ted resim, jak ten kod sundat? Mam pouzit hrube nasili? Manzel tvrdi, slysel, ze v kodu byva nekdy barva, ktera znehodnoti obleceni(to by me tedy nastvalo). Nebo mam jit do Tesca a chtit kod sundat?Bohuzel jsem uz nenasla uctenku, nebyla to zas tak vysoka castka, asi uz jsem ji vyhodila. Mam pocit, ze by to nemel byt az takovy problem, nemusim jim preci dokazovat, ze jsem to neukradla, ne? Co mi radite? Mate s odstranenim kodu doma nejakou zkusenost? Dik M
Ahoj,tak já ho měla jednou na mikině pro malého,ale šel docela lehce odlepit,ty to tam máš přidělané jak?
Tak to jsme zvedava jestli nekdo poradi jak kod sundat.
Ja bych zasla do Tesca a rekla jim ze jsem koupila dceri pyzamko(nebo bych se vymluvila na manzu ze to koupil a uctenku vyhodil
) a ze pri baleni jsi prisla na to ze tam mas ten kod.
Pokud by se snazili ti naznacit ze jsi to nyni ukradla tak bych jim rekla ze bych snad pipala kdybych se to snazila pronest u pokladen.
Ahojky,
tak pokud je ten kód podlouhlý, tak ten se nesundává. Ten jen musí na pokladně přejet přes takový magnetový místo (nebo jak to popsat) a něco v tom kódu jakoby praskne, že pak nepípá. Takže ho zkus klidně sundat. O barvách teda nic nevím. Vím že je uvnitř jen nějaký plíšek, který se asi zmagnetizuje a přeskočí do jiné polohy, že se pak nehlásí jako kradený. Zkusila bych to normálně nějak odstříhnout nebo sundat.
Ahoj,
tak sundavá se to dost blbě.
Kamarádka měla takhle podprsenku z Hypernovy a jely jsme s dětma do Kika a cestou zpět se chtěly zastavit v té Hypernově. Dopadlo to tak, že u východu z Kika hrozně pískala a nikdo nevěděl proč. Pak našli v kabelce tu podprsenku, logicky usoudili, že ji neukradla a sundali to. Ušetřili nám tak cestu do Hypernovy.
Jen nevím, jestli jsou ve všech obchodech stejné. Jak je vidět Kika a Hypernova jsou kompatibilní.
Halka
Tak barva v Tescovým kodu určitě není, ale ruku bych do ohně nedala
, nicméně radím nepokoušet se odstranit po domácku, můžeš si pyžámko zničit. Zajdi na informace a tam Ti to sundají. Už jsem se tam takhle vracela aspoň 2×.
Tento problém jsem řešila před necelým měsícem také.Koupila jsem dceři džíny v Tescu ve Stodůlkách a když jsem přišla domů našla jsem na nich zapomenutý kod.Pokoušela jsem ho sundat ale nešlo mi to,Druhý den jsem měla cestu do Tesca na Smíchov takl jsem to zkusila jestli mi to nesůndají tam ale bohužel jsem pohořela.Řekli mi že každé Tesco má jiné kody takže s tím musím jet tam kde jsem oblečení zakoupila.Takže jsem tam byla nucena jet kod mi sundali ale požadovali účtenku což jsem naštěstí měla jinak je většinou vyhazuji
.Předemnou tam byla paní taky s kodem ale té to nesundali protože účtenku neměla
.Tak nevím ale rozhodně bych tam jela a požadovala kod sundat!!
V Tescu na kódech barva není. To bývá speciální ampulka. My jsme taky při výlezu z Tesca pípali - manželovi našli v kravatě, co měl na sobě nedeaktivovaný kód. Byl úplně uvnitř nacpanej. Tak ho násilím vyrvali. Pokud bych na pyžámko neměla účtenku, sundala bych to sama.
Ahoj,
pracovala jsem v obchodě, takže Ti můžu poradit, jak to sundat. Zapalovačem nažhav tu vyvýšené místo u kodu (nevím jak jinak to popsat) a pokud tam bude kulička/kuličky, tak ty vydlabat vidličkou, ale musí to být nažhavené, až se to začne pomalu tavit, ale opatrně na pyžamko.
Tak bezva… nedávno jsem četla tuhle diskusi a dnes jsem v Tescu koupila Elišce mikinku… samozřejmě doma jsem zjistila, že je tak kód a účtenka nikde. ![]()