Kojenec 7m - strava a vše kolem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kojenec 7m- strava a vše kolem
Ahoj ve spolek. Doba se mění a to co mohla moje starší dítka, už se prý dnes nesmí… Chtěla bych proto poprosit, jestli by mi nějaké ochotné maminy nenapsaly co vše dávají baštit dítěti v 7 měsíci? Nedaří se mi najít na netu nějakou tabulku, kde by bylo uvedeno kdy zavádět jakou potravinu. Nejde mi konkrétně o recepty, spíše o druhy zeleniny, ovoce atd, nebo jestli můžu do přesnídávky přihodit 2 piškoty, nebo jogurt a cokoliv co už můžu zkusit nabídnou. Také bych se chtěla zeptat, do kdy musím převařovat jablíčko, nebo jinou zeleninu krom banánu. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Pavlačová drbna řídila bych se vlastním rozumem… ovoce jsem nikdy nepřevařovala (dávala jsem ho nějak od 5,5 měsíce).
- Citovat
- Upravit
Piskoty davam, kurku chleba, zeleninu skoro co je v prodeji, ovoce taky. Ale ona toho stale moc nesni, takze vicemene stale kojim. Jogurty nedavam, moc ji nejedou a myslim, ze o nic neprichazi. Jablko jsem dala jednou syrove, v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavlačová drbna Dělám to po staru, malý mi jí veškerou zeleninu, pokud to není vyloženě alergen. Jablka jsem nepřevařovala nikdy a piškoty dávám od 6 měsíců. Jogurt měl taky v 6m, doktorka se zhrozila, že doporučuje od 9 měsíců, já ji na to řekla, že my jsme taky přežili a dokonce na mnohem horších věcech. Samozřejmě, ať si to každý dělá podle svého nejlepšího uvážení, ale podle mě se to dneska všechno moc řeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ovoce kupuju sklenicky a tam uz ochutnala kde co, jahody, pomeranc, hruska, ananas, po boruvkach se teda podelala.. Banan davam normalne kdyz je.
Ze zeleniny brambory, bataty, mrkev, rapikaty celer, kvetak, repa, fenykl, cuketa, dyne, hrasek. Ve sklenicce ochutnala porek a fazolky, papriku, ryze. Uz by mohla urcite i testoviny.
Kasi micham s um, ma ryzovou a nejakou ovocnou sedmizrnou. Ale tu moc nedavam.
Pije vodu, hodne reseny granulovany caj a jablecnou stavu s vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se řídila vesměs www.kojeni.net. TAm je krásně popsáno, co v ktrém věku dítě může.
Jinak já v 6 měsících už normálně dávala mrkev, dýni, bramboru, brokolici, cuketu, špenát, rýži, kuskus, těstoviny (bezvaječné), něco po 6. měsíci jsme začala dávat maso - kuřecí, telecí, krůtí. Může i červenou řepu, ale tu syn nenávidí ![]()
Z ovoce může banán, jablko, hrušku, meruňky, švestky, borůvky, avokádo, meloun.
Kromě melounu by se zatím mělo převařovat všechno. Netuším do kdy, ale syn má 7 měsíců a týden a pořád převařuju a převařovat ještě budu nějakou dobu.
Jinak každou baštu zapíjí logicky vodou nebo čajíkem (jedině pytlíkový, ne ty granulované s. rance). Jo a občas dostane na žmoulání kukuřičnou křupku.
EDIT:Piškoty nedávám, protože je tam zbytečně moc cukru a je tam vajíčko, které by dítě tuším do roku nemělo. Jen třeba jednou týdně můžeš maso nahradit vařeným žloutkem - bílek zatím nesmí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se zeleninou jsem zacala v peti mesicich (zkousela jsem to uz asi o tri tydny driv, ale to neproslo), nejdriv brambory, mrkev, dyni, pastinak, ze zacatku to vubec nechtela
, asi v sedmi a pul se to zlomilo a basti i zeleninu celkem dobre, pridala jsem i petrzel, celer, brokolici, cervenou repu, kukurici, cuketu, bataty, ve sklenickach uz mela i porek, hrasek, kvetak, cibuli a myslim, ze i rajcatovy protlak.
Jogurty doktorka dovolila od sesti mesicu, bile, s kulturou, kdyz jsem se ji ptala na prevarovani ovoce, tak rekla, ze neni treba, takze jsem jen ze zacatku delala jablecny kompot, vse ostatni z ovoce zkusim nejdriv ve forme presnidavky, pak teprve syrove, jenom hrozny jsem dala rovnou, protoze jsem je v zadne nenasla, ale davam je jen malo, protoze to loupani je fakt vopruz
ovoce jsem zacala davat cca od sesti mesicu.
Maso davam asi od sesti a pul, doma zatim jen krutu, ve sklenicce ochutnala uz i kureci, kralici, teleci a jehneci
Zloutek jsem dala cca v osmi, ve stejne dobe jsem zacala davat i chleba s lucinou, ani ne tak na najedeni, ale aby me nechala v klidu snist snidani.
Jinak asi od sedmi mesicu dostava navecer i kasi, ryzovou, ty s prichutema nechce.
Ted v deviti mesicich se chystam na testoviny, chtela bych vyzkouset i kuskus
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řiďte se sama sebou..
Nechci se do někoho navážet, to opravdu ne.Ale někdy mi příjde, že to maminky v dnešní době strašně přehánějí s tím co děti smí jíst a co ne, radši nedají miminka očkovat ačkoli vedlejších ůčinků je mnohem míň než těch látek které miminko chrání..Mám 7 měsíční holčičku a taky se neřídím nějakými tabulkami. Uznávám, že na knedlík s rajskou si opravdu ještě netroufám, snažím se vyvarovat jahodovým výrobkům
a piškoty papá minimálně, protože ještě nemá žádný zuby, a nějak neví jak na ně.
Ale bezproblémů jí dám pribiňáčka a jak si mlaská. Přítel jí dá občas ochutnat čokoládový puding, dostává přesnídávky všeho druhu a zeleninové a masozeleninové příkrmy, ty co jí chutnají
Ani jendou se mi nestalo, že by měla nějaké zdravotní problémy kvůli tomu, že něco snědla. Možná mě tady teď spousta maminek ukamenuje, ale co..Každá by jsme se měla řídit sama sebou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Deninina no vidis, a mne doktorka sama pri pulrocni kontrole rekla ze muzeme zkusit jogurt. Kupuju bilou Hollandii a maly to docela chutna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka44 Jo taky kupuju tu holandii a doktorka řekla, že aspoň že tak
Každý doktor říká něco jiného a kdybych se měla řídit tabulkama a radama všech, tak mám hlavu jak pátrací balón. Navíc můj malý nechce moc pít mlíko, to se ji taky nelíbilo, řekla, že bude podvyživený a přitom to naše zlatíčko mělo v 6 měsících necelých 9 kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit