Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Barbora1993 nas satan snesl kocarek sz cca v pulroce- to uz se plazil. Ale ja uz jsem byla zoufala. Hodila jsem ho do sportaku, prikurtovala a chrnelo se. Chvilku se sice vztekal. Ale pak to vzdal a spal nekdy i dve hodky ( po hodine uz jsem vydesena kontrolovala, zda dycha
)
@ejhle píše:
@Barbora1993 nas satan snesl kocarek sz cca v pulroce- to uz se plazil. Ale ja uz jsem byla zoufala. Hodila jsem ho do sportaku, prikurtovala a chrnelo se. Chvilku se sice vztekal. Ale pak to vzdal a spal nekdy i dve hodky ( po hodine uz jsem vydesena kontrolovala, zda dycha)
Ježiš to znám, to je Stockholmský syndrom
vždycky jsem si říkala, proč nespíš dýl a když už to bylo dýl než vždycky, jsem se těšila až se vzbudí a měla jsem strach jestli mu něco není
brzo po jeho probuzení jsem toho litovala. Nám právě v 6-ti už lezl po čtyřech a korba mu byla těsná, tak jsme to ani nezkoušeli. Už jsme cvičili tu postýlku, ale kolikrát mi to taky bylo líto, že to jinak neumíme, ale prostě nám to jinak nešlo
když spal s náma, nevyspal se nikdo, cítil mlíko a byl schopnej mě ožužlávat půl večera. Někdo se pohnul hned vystřelil do sedu a plakal..Byla to hrůza. Mazlení ve spaní si užíváme někdy až teď, když příjde v noci na návštěvu na chvíli (tím myslím kojení a nepříjde sám
)
@AliciaR Syn je taky nespavec od cca 1,5 roku neměl potřebu spát přes den když užspal tak to byla v noci katastrofa večerklasika usnul v 7 hodin spal do 9ti pak mlíko/čaj pak spal dál do 12ti zas mlíko/čaj pak ve 3 vstával byl tak 2-3 hodiny vzhůru pak usnul vzbudil se v8 hodin. Manžel se naštěstí se mnou střídal do toho jsem měla miminko naštěstí dcera byla zlatíčko a spala celou noc. Cca do 2,5 let se budil 3-4× za noc teď mu je 3,5 a budí se stále někdy spí celou noc jindy 2× za noc
Nepomáhá nic tak stále čekám kdy z toho vyroste.
@AliciaR Znám to a rozumím ti, je to šílené. U nás pomohl až čas, první ditko přestalo spát přes den ve 2 letech, od té doby spí v noci kvalitněji, ale pořád těch svých cca 8-9 hodin max, u druhého dítka se toho okamžiku nemohu dočkat. Co poradit? Jak spí dítě, okamžitě s ním, není nic důležitějšího. Já chvíli brala léky na vysoký tlak, byla jsem fyzicky hotová, točila se mi hlava, busilo srdce. Ale psychicky jsem byla ok. A pak jsem si nějak zvykla, je to zvláštní, člověk si asi zvykne na všechno… Držím palce, ať se to u vás brzy zlepší ![]()
Dekuji mockrat za rady! Obalim nervy cokoladou, nadopuju se kafem a rozpujcuju malou babickam, co jen to pujde
junak ona s usinanim nema problem. Dostane mlicko, zavre oci a v sedm spi. A za hodinu uz je cila a pokracovala by nejlepe celou noc ![]()
@AliciaR to půjčování babičkám pomůže, aspoň se zabaví. Vidím to doma, jak se malý se mnou nudí když je škaredě, jdeme na návštěvu ke tchánům o patro níž a hned je mu veseleji, zkuste třeba i nějakou hernu pro děti jestli máte v okolí a s čokoládou opatrně
co jsem doma 15 kilo nahoře
už jsem těžší než na porodním sále a to jsem jela domů se dvěma kilama před těhotenskou váhou
Ja mam teda space, ale pokud potrebuju, aby usnul rychle, lehnu si s nim. Natocim na bok, pritlacim na sebe a dam dudlika. Vypozorovala jsem, ze pokud spim s nim, spi dele. Takhle to delam jen pres den. Jistota je kocar.
Rada pro zakladatelku:urcite spat, kdyz se ti podari malou uspat pres den. Ja to tak praktikuju do ted a to se v noci opravdu vyspim, maly spi celou noc uz dlouho. ![]()
@AliciaR do postele si ji neber, nevyspi se poradne ani jeden, zkus tu postylku bez bocnice prirazit k posteli.
Vzít si dítě na manželskou postel, uspat a přendat do pelíšku na posteli a spát vedle miminka. Já uspávala v kočárku přejížděla přes práh, muselo to dost drncat, za 10 minut usnul a já ho přendala do pelíšku, vedle sebe. A když máš až takové zdravotní problémy, znám se, měla bych to z nevyspání velmi podobně, tak bych zapřáhla muže babičky, nebo zaplatila hlídání. Nekojíš, tak by nemusel být nějaký veliký problém dát pohlídat dítě třeba 4 hodiny sem tam, abys dospala. Dle tvého psaní jde o zdraví, a aby to celé vůbec nějak fungovalo.