Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, nevíte někdo čím nebo co je to když naše holčička usne a za noc je 15 krát vzhůru stačí napít a dudlík a usne na dalsich 30min poté se opakuje pláč pití dudlík, kojena není papa hezky. Není to zoubkama toto celé trvá od jejích dvou měsíců.. když si ji vzala moje mamka na noc k nim malá spala 12h v kuse, říkám to je náhoda doma pak zase to samé pláč probdělé noce.. zkusila jsem opět dát k mamce a opět spala 11h v kuse, další den doma opět buzení pláč… Nevíte někdo co to může být proč doma nespi a u babičky prospí celou noc úplně v pohodě?? Jsem z toho velice nešťastná smutná a unavená… Všem děkuji za odpověď
@Anetka2011 Cítí z tebe mlíko, si myslím. Co jí dát do jiné místnosti na noc?
Je to normalni
u nas to taky tak bylo. Nebo je možný, že malá brečí a babička to neslyší ![]()
@iiiv píše:
Je to normalniu nas to taky tak bylo. Nebo je možný, že malá brečí a babička to neslyší
Taky mě to napadlo
Nebo změna prostředí asi děťátku prospívá ![]()
@Aries6 pise ze kojena neni
ale souhlasim, zkusit dat do mistnosti kde bude sama. Nebo by treba postacilo vymenit si misto s tatinkem. To zabralo u sestrenky. Malej se dozadoval porad mlika v noci a jakmile lezel u postylky tata tak spal celou noc ![]()
Jeste, jak spinka pres den? Ma nejakej spaci rezim? Vydrzi spat vkuse 2 hodiny?
No slyšela by ji jelikož se boji že bude celou noc vyvádět tak skoro nespi ale je prej zlata a spinká celou noc, spí s nima v pokoji má tam svou postýlku:-( ale jak je doma prostě ne @Petule030
@hapolda píše:
@Aries6 pise ze kojena neniale souhlasim, zkusit dat do mistnosti kde bude sama. Nebo by treba postacilo vymenit si misto s tatinkem. To zabralo u sestrenky. Malej se dozadoval porad mlika v noci a jakmile lezel u postylky tata tak spal celou noc
@hapolda píše:
Jeste, jak spinka pres den? Ma nejakej spaci rezim? Vydrzi spat vkuse 2 hodiny?
Přes den vydrží po obědě usne někdy na dvě někdy na tři hodiny.
Je v pokojíčku se starší sestrou, ale i když spí u nás v ložnici nepomůže
@Aries6
Zkoušela jsem vše.. i jsem koupila Wick mazání na zklidnění jak je v reklamě no, nepomohlo… Už jsem bezradná, paní doktorka taky neví čím to může být prý možná vyžaduje mou pozornost i v noci ale jak to že u babičky by usnula a spala.. je to záhada, každý večer doufám že už bude spinkat a po 40min od usnutí je to jasné… Nebude ![]()
@Anetka2011 A co teplota u vás a u babičky? Co vlhkost vzduchu? Zkusily jste dát postýlku třeba do jiného rohu místnosti? Co večeří? To samé, co u babičky?
Jak usíná, má nějaký rituál - doma vs. u babičky?
Já jsem po totální únavě nechala nejstarší dceru vyřvat - stačilo 1× 20 minut a od té doby se rapidně zlepšilo usínání i spaní. Hrozná metoda, ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci.
Basti to samé. Teplota je kolem 21 stupňů.. koupila jsem i zvlhčovač vzduchu taky nepomůže.. večeři mlíčko vypije 170 ml to samé u babičky @Aries6
Muj nazor? Kdyz vydrzi u babicky tak uz bych ji napit ani dudlik nedala. Proste vi ze ty ji obslouzis.