Kojenec - chřipka: může dostat?

468
9.3.18 20:15

kojenec-chřipka: může dostat?

Ahoj, chci se zeptat, jestli tříměsíční kojenec (plně kojený) může dostat chřipku?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
221
9.3.18 20:17

Ano, určitě může, říká se, že kojení je ochrana, ale jen do určité míry, samozřejmě. Můj syn ji od nás třeba chytil, byli jsme nemocní tenkrát všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
9.3.18 20:20

A můžu se zeptat jak starý syn byl a jak jste to léčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.3.18 20:21
@aduska912 píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli tříměsíční kojenec (plně kojený) může dostat chřipku?
děkuji

Ano, může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
9.3.18 20:22

@aduska912 Asi 3 a půl měsíce, pouze čípky, nic víc, ono se s tím ani moc dělat nedá. Za 2-3 dny byl klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
9.3.18 20:23

@aduska912 dcera nikdy nic nechytla, ani hnisavou anginu, kterou měl syn v jejím měsíci a půl, ani střevní chřipku v půl roce, kdy já málem vypustila duši.
Byla plně kojená.
V tom měsíci a půl k ní syn stejně moc. nechodil nezajímala ho, ale u té střevní chřipky jsem byla překvapena, že byla ok. Ale byla jsem ráda, protože to bylo opravdu hrozné.
Tak snad bude vaše dítko taky v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.3.18 20:26

Může a nemusí. Do 3-6 měsíců by mělo mít miminko imunitu od matky (kojené i nekojené) a u nás to opravdu takhle fungovalo. Každopádně držím pěsti, ať je to u vás ta lepší varianta :kytka:
Neplaš se dopředu, i kdyby se to stalo, zvládnete to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
9.3.18 20:37

Přesně, může a nemusí. Starší dcera nechytla od nás nikdy nic snad do roku a půl, mladší chytá tak 50% nemocí, co se nám doma vyskytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
9.3.18 20:42

@aduska912 ve trech mesicich mela moje plne kojena dcerka zapal plic… takze chripka nebude problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.3.18 20:45

Dcera plně kojena ode mě chytla ve 2 měsících virózu, v půl roce, když už byla prikrmovana, tak anginu nechytla… Podle mě kojení žádná extra ochrana není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
9.3.18 20:59

První dcera byla zdravá dobře do roku a půl. U druhé teď bojujeme s celkem ošklivou virozou, která nás skolila všechny. Malá má dva měsíce. Hold je to zimní mimčo, které má navíc ségru ve školce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
9.3.18 21:07

Moje dite ( asi 13 mesicu), castecne kojene, chripku nechytlo, prestoze jsme ji meli vsichni, vcetne prarodicu, se kterymi jsme se zezacatku delili o hlidani ditete. Byla to klasicka chripka, po trech dnech, kdy vsichni v nasem okoli onemocneli, jsem musela zacit znovu fungovat, uz ho nebylo komu zdravemu sverit. Je to uz hodne let, ale pamatuju si to diky tomu dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.18 21:09

@aduska912 Můj šestiměsíční plně kojený ji měl letos dvakrát, chuděra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
9.3.18 21:11

Jinak jsem se tu ně něco podobného ptala před časem v poradně… https://www.emimino.cz/…-na-imunitu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí