Kojenec nepřibírá

515
1.2.22 13:57

Kojenec nepřibírá

Krásné odpoledne přeji!
Prosím o radu, pomoc či uklidnění.

Už několik měsíců stále řešíme přibírání (tedy spíš nepřibírání) naši malé. Teď je ji 10 měsíců za pár dnů a váhu řešíme tak od 5. měsíce. Za tu dobu nepřibrala ani kilo. Stále jsme nepřekročili hranici 7kg a já už opravdu nevím co dělat.

Ve čtvrtek nás čeká opět převážení a vím, že to nebude dobré. Na rozboru krve jsme byly a je prý všechno v pořádku. Je kojená (co 2 hodiny, případně se ozve dříve, v noci se budí 2× a okolo 3. ráno si ji pak beru k sobě do postele). Příkrmy dáváme od ukončeného 6. měsíce, formou BLW i klasiku. Po všem se sápe a vše ochutná/sní s chutí. Dáváme 3 hlavní jídla + odpo svačinu.

Vylučování je taky v pohodě dle mého názoru, ale na testech jsme nebyly. Močí dost.
Je hodně aktivní, ale asi jako každé jiné dítě. Je veselá, hravá, zvídavá. Spí dopoledne a po obědě. Odpoledne občas. Nemocná nebývá, a to i když je nachlazená starší. Během covidu dva dny prospala u prsu.

Roste dá se říct normálně, jen je prostě drobek. S délkou je na 25. percentilu, s váhou pod 3. Starší je sice taky hubeňour (12.5 kg skoro ve 3 letech), ale v prvním roce přibírala dobře, nabírání se zpomalilo až když začala chodit.

Zažil někdo něco podobného?
Doktorka nechce moc slyšet o genetice, stále jen opakuje ať ji krmím víc kaší. Mám si zkusit vyžádat nějaké testy? Případně jaké?

Předem děkuji za jakoukoli reakci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
1.2.22 14:06

Nakrm ji normalne lzickou, zarad tucnejsi veci - avokado, kase, vic ovoce a omez kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
1.2.22 14:13

Ja bych se nestresovala. Mala ma evidentne chut, do vysky roste. Mne by to stacilo. Radim to z pohledu matky, ktere dite nechtelo nic, ani kojit, ani flasku, ani prikrmy. Taky po 3 percentilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
1.2.22 14:31

Zažili a zažíváme. 2,5 roku a v květnu nás čeká yalší kontrola na endokrinologii. Minule včetně antropologického měření.
Nicméně jsme chytili super doktorku, ktetá nám udělala všechna vyšetřenì. Váhové je prcek pod 3 percentil, ale hlavné se neustále propadá níž.
Vyšetřili snad vše včetně růstového hormonu, crohna ze stolice, alergie apod. Vše vždy ok, takže sem klidná.
Jinak můžeš zkusit přimíchávat do jídla fantomalt. Dává se to na přibírání a nebo poprosit mudru o recept na specialni mlika na pribirani pro deti. Neco jako nutridrink..je to na f a nazev mi vypadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.2.22 21:35

@VitaminC děkuji za reakci.
Ovoce má 2× denně, ke snídani a svačině.
Nějak netuším jak do ní to jídlo prostě narvat. Mám ji páčit zuby od sebe, aby otevřela pusu když už nechce? Nebo ji to tam cpát když řve?
Fakt jako netuším, doktorka mi na to nic neřekla. Nijak neporadila. Když jsem ji říkala, že jsme vyzkoušeli nespočet saviček (zkusili jsme i UM) a prostě nechtěla, tak prý je to tím kojením a že si za to můžu sama…
Nejsem si jistá jestli omezením kojení dosáhnu dobrého výsledku. Když má velký hlad, chce stejně stále mléko.

@e008 děkuji. Já jsem okolo každého vážení s nervama úplně v háji a zase to moc řeším. Víc a víc si říkám, že je něco v nepořádku, ale rozbor krve by přeci něco odhalil, ne?

@AH děkuji za reakci a doporučení. Proberu s doktorkou ten fantomalt a další doplňky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
2.2.22 04:15

@Sariku jen upozorňuju, že u nás se konec začátek příkrmů a ukončení kojení v 14m byl ještě větší hmotnostní sešup. Takže na kecy mudry, že si za to můžeš sams bych vůbec nedala.
U nas to bylo spojeno ještě s netolerancí mléčných výrobků, takže kaše jsem vařila z vody, smetanové jogurty byly pasé. Nebylo moc čim vykrmovat.
Jinak uź vim..fortini se to jmenovalo. Do 1 roku je infatrini. Stoji to strasny prachy, ale na predpis dr jsme platili 6 kc za lahvicku.
INFATRINI napomáhá dohnání růstu. Pro řízenou dietní výživu při podvýživě související s nemocí a poruchami růstu.
Energeticky bohatá, nutričně kompletní tekutá výživa připravená k přímé spotřebě.
Pro kojence a malé děti od narození do 18 měsíců věku (nebo do 9 kg hmotnosti) s poruchami růstu, zvýšenou potřebou energie a/nebo omezeným příjmem tekutin.
Potravina pro zvláštní lékařské účely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.2.22 23:08

@AH moc děkuji! Já právě tomu chci nechat přirozený průběh, proto taky jedeme metodu BLW (množství jídla nechat na ni). Zkusíme ty doplňky stravy a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová