Kojenec - nespavost v postýlce

15
14.3.12 18:26

KOJENEC - NESPAVOST V POSTÝLCE

AHOJ VŠEM MAMINKÁM ,MÁM 2.5 MĚSÍČNÍ HOLČIČKU KTERA NECHCE SPÁT V POSTÝLCE.ZAČALO TO PO 2 TÝDNECH OD NAROZENÍ KDY MĚLA PRDÍKY A KOLIKU ,TAK SME JI NOSILY NA RUKÁCH A HOJDALY ,SPÁVALA MNĚ NA HRUDI- NA BŘÍŠKU SEMNOU V POSTELI ,ALE TED UŽ JE DOST VELIKA MÁ 5.5 KG A UŽ TO DÁL NEJDE TAKHLE DĚLAT. KDYŽ JE U MNĚ TAK USNE V POHODĚ ,ALE KDYŽ JI DÁM DO POSTÝLKY HNED OTEVŘE OČI ZAČNE PLAKAT ,PROSTĚ NEUMÍ SAMA USNOUT COŽ JE PROBLEM A NEVÍM JAK JI TO MÁM NAUČIT ,JE TO MOJE PRVNÍ DÍTKO A NEMÁM TOLIK ZKUŠENOSTI A FINT A PROTO JESTLI SE NAJDE NĚKDO KDO PORADÍ TAK BUDU VDĚČNÁ MOOOOC VDĚČNA .DĚKUJI A BUDU SE TĚŠIT NA VAŠE PŘÍSPĚVKY :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1012
14.3.12 18:36

Jestli tobě nevadí,že ti spí v posteli a spí u Tebe v klidu tak bych to vůbec neřešila obě se vyspíte a to je hoodně důležitý.Dle Estvilla jde děti přeučit až po půl roce věku,spíš později.My pak přeučovali v desti měsících,ale kdyby spal v pohodě celou noc bez vrtění a buzení spí u nás doteď.Zkus buď jí dát postýlku těsně vedle postele popřípadě odstranit postranici a usínat s ní-ona v postýlce jestli usne a ty vydržíš brekot,ale určitě ji nenech vyplakávat na to je ještě moc malinká a nechápala by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.3.12 18:38

Asi neporadím, mojí malý jsou 4,5 měsíce a spí v posteli se mnou.. Já v tom problém nevidím :mrgreen: A nepoužívej velký písmo! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
14.3.12 18:41

Měli jsme to podobný, vyřešila jsem to tak že malej prostě spí s náma v posteli. Od té doby je klid. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
14.3.12 18:47

Ahojik Lolitko,nech si malou u s sebe :srdce: .
Já tak spala ze 17m dcerkou,která mi začala sama usínat a v klidu spát v postýlce v cca 9m,teď spí celou noc.A je z ní samostatná,šikovná holčička.Není mamánek.
Synek,3m,se mnou též spí.Je to jednoduší a hlavně příjemné pro obě strany :lol: .

• Citovat
  • Upravit
15
14.3.12 18:47

Jde vůbec tak malinke dětatko naučit usínat ??? :think: je nějaká finta nebo metoda?nebo to časem příjde samo …?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.3.12 19:01

pomáhá pevně zavinout, nebudí se trháním ručičkama…asi je to potřeba vyzkoušet, některé děti naopak zavinutí nesnesou. můj syn zavinutý spí klidněji, ale je velikej a zavinky tím pádem asi ve 14dnech přerostl a teď občas zavinu do deky, naštěstí větší obtíže s usínáním nemá zatím.

taky prý funguje tzv. bílý šum, hluk vysavače, fén..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
14.3.12 19:16

No, já takhle uspávám ještě teď v 15ti měsících. Dám si ji na sebe a zpívám než usne. Pak se ale nechá přendat bez probuzení. Sílu na nějaký drastický učení se sama usnout jsem neměla. A doufám, že časem se to přemění na čtení pohádek před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
14.3.12 19:38

TAk u nás prošlo spaní taky svým vývojem :lol:. Jako úplný novoš usínal ve vajíčku, nemá se to, jasná věc, ale bylo to jediný místo, kde spolehlivě zabral a stejně šel po dvou hodinách na „placku“ do postele a kojili jsme až do rána. Pak jsme fikaně vedle postele dali matrace, usínal tam a v noci, když spustil jsem si přilehla já k němu, takže setrval na jednom fleku. No a tak měsíc zpátky, jsme ty matračky vyměnili za postýlku a ono to klaplo bez sebemenšího problému. Prostě spí pořád na tom samým plyšovým psovi, kouká pořád na ty stejný obrázky na zdi a že jsou najednou kolem něho tyčky si ani nevšim :mrgreen: … Jo a jak píše Saroya, od porodnice jedem na bílým šumu, nonstop celou noc, vlastně vždycky, když spinká. Stáhli jsme ho z ulozto do mp3 a píchli k tomu repráky z noťasu. Návštěvy se chytaj za hlavu, že je to peklo, ale my už to s mužíkem ani nevnímáme a mladej zabere do dvou minut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
14.3.12 19:52

Moje dcera spala do 4m v korbě. V postýlce řvala jako tur. Neřešila jem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
14.3.12 19:58

já bych řekla že se ještě bojí, jestli u tebe v posteli usne dobře tak bych jí tam nechala však tam nebude věčně. :) my spíme s malou v posteli taky a v pohodě, malá má 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
14.3.12 20:19
lolitkaa píše:
Jde vůbec tak malinke dětatko naučit usínat ??? :think: je nějaká finta nebo metoda?nebo to časem příjde samo …?

Určitě jde. ALe musíš vytrvat. Blbé je, že už je větší a zvykla si usínat u Tebe. Syn spával v postýlce od malička (a také trpěl na bolení bříška), kolem dvou měsíců začal mívat při uspávání hysteráky, vždy s ním někdo v pokoji byl (já, manžel), pokud plakal moc, pochovali jsme ho, položili, pokud neplakal, drželi jsme ho za ručičky, ať ví, že není sám, byl zavinutý a usnul. Trvalo to asi 2-3 týdny, pak si zvyknul a usínal naprosto v pohodě, nicméně do půl roku jsme sedávali u postýlky, aby cítil naši přítomnost, v půl roce jsem ho začala jsem pokládat, položila, pohladila a šla pryč. Usíná sám, bez pláče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
14.3.12 20:23
lolitkaa píše:
AHOJ VŠEM MAMINKÁM ,MÁM 2.5 MĚSÍČNÍ HOLČIČKU KTERA NECHCE SPÁT V POSTÝLCE.ZAČALO TO PO 2 TÝDNECH OD NAROZENÍ KDY MĚLA PRDÍKY A KOLIKU ,TAK SME JI NOSILY NA RUKÁCH A HOJDALY ,SPÁVALA MNĚ NA HRUDI- NA BŘÍŠKU SEMNOU V POSTELI ,ALE TED UŽ JE DOST VELIKA MÁ 5.5 KG A UŽ TO DÁL NEJDE TAKHLE DĚLAT. KDYŽ JE U MNĚ TAK USNE V POHODĚ ,ALE KDYŽ JI DÁM DO POSTÝLKY HNED OTEVŘE OČI ZAČNE PLAKAT ,PROSTĚ NEUMÍ SAMA USNOUT COŽ JE PROBLEM A NEVÍM JAK JI TO MÁM NAUČIT ,JE TO MOJE PRVNÍ DÍTKO A NEMÁM TOLIK ZKUŠENOSTI A FINT A PROTO JESTLI SE NAJDE NĚKDO KDO PORADÍ TAK BUDU VDĚČNÁ MOOOOC VDĚČNA .DĚKUJI A BUDU SE TĚŠIT NA VAŠE PŘÍSPĚVKY :dance:

Ahoj, myslím, že malou probudí změna teploty. Pokud to jinak nejde, zkus ji uspat na hrudi třeba v zavinovačce a opatrně přendat do postýlky i se zavinovačkou a možná si ani nevšimne, že už u ní nejsi… Časem by si mohla na zavinovačku zvyknout tak, že už tě nebude potřebovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
14.3.12 20:24

Proč to tak dál nejde??? Vadí to tobě nebo spíš okolí???
Náš první syn měl po položení do postýlky hysterické záchvaty, od příchodu z porodnice. Spal s námi v posteli až do svých 2 let, kdy dostal svou velkou postel(teda, když už byl větší tak manžel spávala na matraci vedle postele, abychom se vyspali pohodlně). Do jeho skoro 2 let jsem ho uspávala houpáním na velkým balónu a pak ukládala opět do naší postele. Samozřejmě jsem si od okolí vyslechla jak je to špatně atd. ale malý pak naprosto neměl problém s přesunem do vlastní velké postele, nikdy neměl problém s občasným přespáním u babičky.
Takže buď ji nech spát s váma nebo pak asi jedině drsné metody typu Estivill apod. A taky nebyl žádný drobek, při narození 4,3kg,v roce 11kg… ale prostě potřeboval náruč a cítit rodiče. Holky takové zase vůbec nebyly, ta prostřední dokonce vyžadovala svou vlastní postýlku a prostor stejně urputně jako syn postel naši ;) A nejlíp se mu spalo, když byl namáčklý, napůl „zalehnutý.“ Poslední to bylo jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.3.12 20:26

mě malej spinká v postýlce krásně, ale když ho z ruky (odkrknutí) pokládám do pelíšku, tak taky fňuká, podle mě mu vadí, že ho z teplé náruče přendám do chladné postýlky.
Mě pomohlo zavinout, vrazit dudlíka a okolo hlavy mu položit měkkoučkou larisu. Hlavně ta deka pomohla moc. On si do ní zamuchlá tvářičky a za chvíli zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí