Kojenec - nespavost v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
14.3.12 20:26

mě malej spinká v postýlce krásně, ale když ho z ruky (odkrknutí) pokládám do pelíšku, tak taky fňuká, podle mě mu vadí, že ho z teplé náruče přendám do chladné postýlky.
Mě pomohlo zavinout, vrazit dudlíka a okolo hlavy mu položit měkkoučkou larisu. Hlavně ta deka pomohla moc. On si do ní zamuchlá tvářičky a za chvíli zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
14.3.12 20:44

Asi bych do půl roku počkala s nějakým nácvikem na učení v postýlce.Já svojeho učím až ted v 18m.předevčírem plakal 45min a včera jen 5 a dnes ani ne 3 a spinká.Ještě aby tak vnoci a je vyhráno.On se totiž po 2-3 hodinách vzbudí a vezmu ho k nám protože chce ještě kojo aje to až do rána tak 4-5×.Ale i to snad naučíme.

Ta tvoje chce asi ještě slyšet tvé srdce a uklidnuje ji to a je u tebe v teple tak ještě bych počkala!Neboj nepotrvá to věčně a za chvíli se ti bude stýskat po tom malinkém uzlíčku ana hrudi!Rostou rychle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
14.3.12 21:32

No, já pochopila, že je problém spaní na hrudníku, že je mimi už těžké… Jinak bych to taky přes koleno nelámala. Náš malý začal sám usínat jak na povel až kolem roku. Do té doby byl sice ochotný být v postýlce, ale povídal si nebo vykřikoval i hodinu, než vytuhl. A to jsme asi do 10měsíců uspávali přes den v kočárku, jinak by nespal vůbec. Jednoho dne se to zničeho nic zlomilo. Sám usnul v postýlce při hraní po obědě a večer jsem ho položila a byl do pěti minut tuhý. Tak to máme už 4měsíce. Spaní naprosto bez problémů :dance: Já nejsem zastánce vyřvávacích metod, jsem vlastně odpůrce a proto nám to možná trvalo tak dlouho, ale mě péče o syna „neobtěžuje“, ale to bude asi tím, že je mé první dítě. Každopádně jsem chtěla říct, že co platí u dětí dnes, zítra vůbec nemusí být pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.12 11:24

Ahojky taky mám stejně starou holčičku, taky nechce sama usnout v postýlce :nevim: , já kojím takže volím metodu že si ji vezmu k sobě do postele mám ji ještě zabalenou v její dece tam ji uspím u kojení to zabere vždycky 8) akorát nevím jak to bude dál abych si neudělala závislačku na prsu no uvidíme :mrgreen: no a jdu se ještě koukat na telku jak přestane dudlat, až jdem spát tak ji přendám do postýlky a spinká tam až do rána, to s tou dekou jsem vykoumala ona potřebuje mít kolem sebe svoje teplíčko má ráda i něco přes hlavičku takže ji zabalím do deky jako do zavinovačky a i když ji přendávám tak ji nevzbudím :palec: ale je to přece jen ještě malé mimčo taky jsme měli obdobíčko kdy chtěla prostě celou noc spinkat se mnou mě to nevadí takže jsem ji měla „namotanou“ na sobě :hug: akorát ty záda co mě ráno boleli :kytka: je to prostě ještě prcek, který chce být se svou mámou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
1.2.13 17:27

Ahojky, chci se zeptat - nevíte prosím, zda to spaní miminka na hrudníku není nebezpečné. Mně taky malá pomalu jinak neusne, někdy tak usnem spolu a spíme třeba 3 hodiny, ale mám z toho strach - přeci jen by asi miminka neměla spát na bříšku, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.2.13 17:29

@želvička28 myslíš na tvém hrudníku? Já bych řekla, že to je bezpečné - buď si jistá, že by tě okamžitě vzbudilo, kdyby se něco dělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
1.2.13 17:34
@gabriela82 píše:
@želvička28 myslíš na tvém hrudníku? Já bych řekla, že to je bezpečné - buď si jistá, že by tě okamžitě vzbudilo, kdyby se něco dělo..

Ano, spinká na bříšku na mém hrudníku - řekla bych, že jí v této poloze tolik nebolí bříško a lépe se vyprdí… Snad máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.2.13 17:39

@želvička28 já spím s malou od narození, dřív mě vzbudilo každý povzdechnutí.. Teď už je jí patnáct měsíců, tak už mě tam spíš okopává a já už spím daleko tvrději.. Asi podvědomě vím, že už se zalehnout nenechá.. Na bříšku jsem jí nechala spát až když se tam dostala sama - což bylo celkem brzy.. Ale k dotazu - nevím, jak to praktikujete, možná bych si dala pozor jak a kde ležím.. Když píšeš, že usneš i ty.. Aby ti někam nesklouzla.. No ale moje zkušenost je taková, že člověk nikdy neusne tak tvrdě, aby o miminku nevěděl.. Záleží ale taky na tom, jak se cítíš a jak jsi vyspaná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
1.2.13 17:41

@želvička28
Neměj strach, naopak to pomáhá právě na bříško. Vím, že se dnes říká, že kvůli SIDS by se nemělo, ale tak je na tvém bříšku a nebo už máme monitory dechu.
Mě malej taky jinak neusnul a dodnes ho uspávám v ruce :lol: Budou mu čtyři měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
1.2.13 17:44

Spíš mám strach právě ze SIDS než že by mi někam spadla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.2.13 17:49

@želvička28 to je nesmysl.. Naopak jí bude lépe - poslouchá tvé srdíčko a dech.. Věř mi, že kdyby přestala dýchat, tak tě to vzbudí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
1.2.13 18:39

Já jsem se synem (9t) spala v posteli jen během šestinedělí. Pak už to dál nešlo, furt sebou šil, chtěl pořád jíst a nevyspali jsme se ani jeden. Usínání v postýlce ale stále ještě ladíme, respektive ukládání, v noci už pak spí bez větších obtíží.
Doktorka nám radila, ať zavedeme určité rituály, že se dítě bude cítit jistěji. Tož večer kolem sedmé koupeme, pak ho nakojím, uložím do postýlky, zavinu (jen ruce, do zavinky už se nevejde a navíc mi přijde lepší mu nohy nechat volné kvůli prdům), pustím bílý šum (šumění deště), pohladím ho, řeknu mu, ať hezky spinká, zhasnu a odejdu. Někdy to zabere, jindy ale začne po chvíli řvát a musí se k němu chodit. Ve finále to pak obvykle skončí tím, že ho zase nakojím (večer mívá větší hlad). To ho většinou tak znaví, že v té postýlce vydrží a pak usne. V průběhu noci potom vstávám zhruba dvakrát, cca po 3 hodinách, na krmení. Někdy se ale zadaří a vydrží chrupkat třeba šest hodin v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
1.2.13 21:42

I ja se priklanim ji do postylky nedavat. Moje dcera spava u me na hrudniku i dnes (15mes),sama v posteli vydrzi spat tak pul h, vyzaduje me. A casto ji musim uhoupat na balonu. Zvykla sem si. Do preucovani bych nikdy nesla a co rika okoli je mi u pr…Co doporucuju, pokud te to omezuje, je satek nebo ergonomicke nositko a nebo kocarek i doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.2.13 23:42

AHOJ děkuji za vaše názory a příspěvky, dnes má moje Natálka 13 měsícu a pořád spí s nami v posteli…už sem si zvykla…jinak postýlku máme přisunutou k posteli a jeden díl odebraný aby jsi tam kdykoliv mohla vlézt,,,k mému překvapení občas skoro ráno si tam vejde a chvilku si hraje a pak ještě tam usne :),Aspon to spání se trochu zlepšilo obudí se tak 3× za noc, je ještě kojená tak si cucne a spí dál…Samozřejmě tohle téma ráda budu dále sledovat a těšit se na vaše další příspěvky

Lolitkaa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
19.4.13 21:03

Tak náš malý stále spí s námi v posteli. Už je to někdy na vyhazov protože kope fackuje nás, většínou spí tak že bud to má nohy u mojí hlavy nebo obráceně. je pravda že ted už jak chce spát tak si řekne že chce jít spinkat tak jdeme, ale stejně si to namíří do postele k nám. Jen jednou si řekl že chce do postýlky a spal tam až do rána, ale co už!!!Já ho vedle sebe mám ráda ikdyž někdy zabere hodně místa! :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí