Kojenecká voda Aqua Anna

143
22.5.11 20:35

Kojenecká voda aqua anna

Nevíte někdo, je normální, že po přeření kojenecké vody Aqua Anna, mi v ní plave něco bílého? Vypada to jako vodní kámen nebo tak něco, vůbec nevím co to je a jestli mám takovou vodu pro dítě vůbec používat… Konvici pravidelně odkameňuji, takže tím to být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21651
22.5.11 20:38

no, asi bych se trochu obávala… ale zkušenosti nemám. já dávám vikimu převařenou kohoutkovou a v té mi nic neplave a konvici jsem naposledy odvápnila tak před rokem, možná dvěma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.5.11 20:45

nevim jestli je to normalni, ja ji pouzivala, ale neprevarovala, je to nani i napsane, ze se to nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
22.5.11 20:50

Právě kvůi tomu jsem jí přestala kupovat, asi to byly ty minerály, ale nelíbilo se mi to.Teď používám Fromin a :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13771
22.5.11 20:51

A určitě nemáš v té konvici nic? Mně se tam drží ty usazeniny, jak odpadají z té spirály (ale konvici neodvápňuju). Když vyleju z konvice všechnu vodu, tak je v té vodě trochu vodního kamene. To ale malému nedávám, odliju tu čistou.
Taky teda používám převařenou kohoutkovou, nějak té blené vodě moc nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.5.11 20:53

Já si obědnala několik balíků, tak si říkám že ji asi vypijeme my a malé koupím něco jiného. O Frominu už jsem také slyšela že je dobrý, ale zatím jsem ho nikde v obchodě neviděla, nevíš kde ji můžu sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
22.5.11 20:54

Teda já tu kojeneckou vodu převařuju v hrnci, který na to mám určený na sporáku a stejně tam z té anny usazeniny byly, z Frominu ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
22.5.11 20:54
1299 píše:
Já si obědnala několik balíků, tak si říkám že ji asi vypijeme my a malé koupím něco jiného. O Frominu už jsem také slyšela že je dobrý, ale zatím jsem ho nikde v obchodě neviděla, nevíš kde ji můžu sehnat?

u nás jí mají buď v lékárně a nebo kupujeme v Bille, tak to zkus :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
22.5.11 20:55

Já s tím zkušenost mám, dělala mi to samé (byla jakoby trochu zakalená a plavaly v ní malé kousky čehosi) a to jsem tuto vodu pokaždé vařila v kastrůlku, kde tedy určitě žádný kámen usazený nebyl. Pak jsem ji nechala přejít varem opravdu jen chvíli a zdálo se mi to lepší. Používala jsem ji dál. Sehnat u nás jinou kojeneckou vodu je trochu problém. Nemusela jsem ji ale používat příliš často a příliš dlouho, teď už přecházíme na převařenou vodu z kohoutku, tak už to neřešíme.
Ale kdyby ta voda nebyla dobrá, myslím složením, nejsem si jistá jestli by to na našem prckovi bylo na venek nějak znát. Jestli bych to vůbec nějak poznala, kdybych ji používala často, že to malému nedělá dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
22.5.11 21:01

Talinka: To je dobrý nápad lekárna :)Já koukala v alberovi, tescu, hypernově a nikde nic, ale lekarna mě nenapadla :) Hned zítra to zkusím :))

Kvido: my právě máme vodu z vodovodu dost humáč, tak ji použivat nechci. Já mám spešl konvici jen na vaření pro malou a pravidelně ji čistím, ale at udělám cokoliv pořád tam plave ten brodel a člověk nepozná jestli to tomu prckovi něco udělá nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
22.5.11 21:06
1299 píše:
Talinka: To je dobrý nápad lekárna :)Já koukala v alberovi, tescu, hypernově a nikde nic, ale lekarna mě nenapadla :) Hned zítra to zkusím :))Kvido: my právě máme vodu z vodovodu dost humáč, tak ji použivat nechci. Já mám spešl konvici jen na vaření pro malou a pravidelně ji čistím, ale at udělám cokoliv pořád tam plave ten brodel a člověk nepozná jestli to tomu prckovi něco udělá nebo ne…

tak snad jí u vás budou taky mít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
22.5.11 21:10

Já jsem jí používala a nikdy jsem tam nic takového nenašla :nevim: ale nepřevařovala jsem jí.Ted malej pije se mnou aquilu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
22.5.11 21:14

taky jsme tam měli tohle zakalení, takže jsem jí měla jen jednou a od tý doby kupujeme aquilu nebo dobrou vodu neperlivou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.5.11 21:19

kdyz kouknes na slozeni, zjistis, ze je dost tvrda. obsah vapniku dokonce prekracuje myslim 4× doporucenou hladinu pro kojence. Nevim, ale, jak je to osetreno zakonem, vim jen, ze tech 15 mg/l dusicnanu bylo zruseno jako zbytecne nizke, 100 je bezpecne i pro kojence. Tedy kojenecka se da na vetsine mist tocït z kohoutku.

zpet k veci - nebala bych se, vapnik je neskodny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.5.11 21:29

anna mi to taky dělala, kupovala jsem pak dobrou vodu nebo hodně Tomu Natura, v té mi nic neplave… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí