Ve 4 měsících Lipánka?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
718
22.5.11 16:38

Ve 4 měsících lipoše?:-D

Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezení :-D poprvé co ho kdy měl :-D myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
22.5.11 16:43

Nechápu, proč zakládáš takovou diskuzi. Pokud čteš emimi pravidelně, pravděpodobně vyvoláš ostrou hádku. Možná ne, protože je venku hezky, spousta mamin je venku a ne u PC :mrgreen: :-D
Já bych miminu lipánka nedala, ani omylem. Zbytečně zatěžuješ organismus miminka nadbytkem bílkovin a cukru. Ve 4 měsících bývají děti buď plně kojeny, na UM nebo se začíná s příkrmy. Lipánek jako první příkrm rozhodně vhodný není. Na takové potraviny času dost.

Co se ale Lipánka týče - pro starší dítě, vychází jako jeden z nejlépe hodnocených krémů tohoto druhu - to ale neznamená, že je zdravý a pro každodenní konzumaci. V každém věku bych s těmito potravinami zacházela jako s pamlsky - občas.

Každopádně je to Tvé dítě a to, že snědlo lipánka je Tvoje věc a mně je to úplný šumák :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.5.11 16:43

Lipánek je dosti tučný a ke všemu tak malému dítěti?Určitě bych to neudělala.Není důvod,proč mu takto ničit trávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
22.5.11 16:45
Jana206 píše:
Nechápu, proč zakládáš takovou diskuzi. Pokud čteš emimi pravidelně, pravděpodobně vyvoláš ostrou hádku. Možná ne, protože je venku hezky, spousta mamin je venku a ne u PC :mrgreen: :-D
Já bych miminu lipánka nedala, ani omylem. Zbytečně zatěžuješ organismus miminka nadbytkem bílkovin a cukru. Ve 4 měsících bývají děti buď plně kojeny, na UM nebo se začíná s příkrmy. Lipánek jako první příkrm rozhodně vhodný není. Na takové potraviny času dost.

Co se ale Lipánka týče - pro starší dítě, vychází jako jeden z nejlépe hodnocených krémů tohoto druhu - to ale neznamená, že je zdravý a pro každodenní konzumaci. V každém věku bych s těmito potravinami zacházela jako s pamlsky - občas.

Každopádně je to Tvé dítě a to, že snědlo lipánka je Tvoje věc a mně je to úplný šumák :-D

Naprosto souhlasím, naši kluci ochutnali tuhle laskominu až kolem 2 roku, ale jak píše Jana, Tvoje dítě, Tvoje věc co mu dáš… Mě to přijde zbytečné jakkoliv to dál komentovat. Stejně si to to uděláš dle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
22.5.11 16:47

no nevím…já bych to teda neudělala…nejen, že tak malý dítě by lipánka nemělo jíst z důvodu cukru a zatěžování bílkovinama…ale docela Tě lituju, až po něm budeš chtít, aby jedl zeleninu…já dodržovala postup zde http://www.kojeni.net/prikrmy.php

a i přesto mi trvalo 2 měsíce, než holky začaly jíst plnou dávku masozeleniny…kdybych jim dala lipánka, tak masozeleninu by nejedly doteď…předokládám…

a i když jsou naše holky na UM, tak jsem začala v 5ti měsících…po poradě s pediatrem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
22.5.11 16:52

Neměl by ho mít.
Nehlede, že 4 měsíční dítě je většinou jen na Um nebo MM.

Obsahuje tvaroh, o tak malé mrně hodně těžko stravitelné.
Svačinky tipu lipánek a podobně jsem dávala až po roce

• Citovat
  • Upravit
15674
22.5.11 16:53

Ahoj. Lipánka mladší dcera nepoznala doteď, starší ho měla párkrát. Ne, že by jeho požití dítě nepřežilo, ale takhle malému dítěti bych ho nedala z několika důvodů

1. kravské mléko
  2. předpokoládám, že obsahuje tvaroh, a ten se do roka nedoporučuje
  3. obsahuje zbytečně moc cukru a tuků, podle mě na něm není nic, proč by měl být pro dítě prospěšný :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
22.5.11 16:53

Určitě by to bylo lepší bez lipoše,ale jak už bylo řečeno…je to tvoje mimčo :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
22.5.11 16:58

Já včera viděla maminku, která dávala bílou Delisu slečně, která měla 4 měsíce(říkala to maminka). Také říkala, že ji to dává na 3×-asi jedna delisa na 3dny 8-o a že prý bude na sladké po mamince 8-o :roll: :cert: malé to prý chutná :jazyk: no dávala ji to po malých koouskách, ale :cert: takže nějaký Lipáněk mi skoro nepřijde tak „závažný“…Ale malému bych ho já nedala :wink: Ale je to Tvé dítě, takže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
22.5.11 16:59
kamak píše:
Já včera viděla maminku, která dávala bílou Delisu slečně, která měla 4 měsíce(říkala to maminka). Také říkala, že ji to dává na 3×-asi jedna delisa na 3dny 8-o a že prý bude na sladké po mamince 8-o :roll: :cert: malé to prý chutná :jazyk: no dávala ji to po malých koouskách, ale :cert: takže nějaký Lipáněk mi skoro nepřijde tak „závažný“…Ale malému bych ho já nedala :wink: Ale je to Tvé dítě, takže :wink:

jo jo děti jsou odolný…jestli my je moc nerozmazlujem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.5.11 17:02

No, tak to jsi si teď nalítla… :roll: Od teď ti bude odmítat všechno ostatní a bude chtít jen tohle… kámoška takhle udělala tu samou chybu se svojí dcerou a dala ji Pribináčka… Jo, holka teď nic jiného nesní :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
22.5.11 17:05

Já bych to neviděla tak tragicky, určitě by ho v tomhle věku jíst neměl a už bych mu ho nedávala, ale nemyslím, že by mu to jednorázové podání mělo ublížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
22.5.11 17:06

My teda Lipánka apod dávali a dáváme taky zhruba od 5.měsíce a Míša v pohodě zbaští všechno,u nás teda neplatí že když dáš něco takovýho tak nic jinýho nechce, my ho začali dávat protože měl problémy s kakáním a tohle mu pomáhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.5.11 17:09
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu lipánka a snědl ho celýho na posezení:-D poprvé co ho kdy měl:-Dmyslíte že jsem udělala hloupost už tak brzy mu dávat?:-D

Tak jestli jsi udělala hloupost si přeber sama.

Lipánek obsahuje
tvaroh
smetana
cukr
vanilkové aroma

Nic, co by tvé 4-měsíční mimčo zabilo, ale pokud si pamatuju, tvaroh zatěžuje ledviny. Takže by s ním mohly (měly) začínat až po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.5.11 17:13
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu lipánka a snědl ho celýho na posezení:-D poprvé co ho kdy měl:-Dmyslíte že jsem udělala hloupost už tak brzy mu dávat?:-D

já bych jen ráda věděla proč jsi mu ho vlastně dávala? já teda se moc do takových diskuzí nezapojuju, protože se to vždycky zvrtne v hádku. Ale nad tím, že jsi 4 měsíčnímu miminku dala celýho lipánka si jen klepu na čelo :roll:
ale předpokládám, že už sem do této diskuze stejně neodpovíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko