Ve 4 měsících Lipánka?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ve 4 měsících lipoše?:-D
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezení
poprvé co ho kdy měl
myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechápu, proč zakládáš takovou diskuzi. Pokud čteš emimi pravidelně, pravděpodobně vyvoláš ostrou hádku. Možná ne, protože je venku hezky, spousta mamin je venku a ne u PC
![]()
Já bych miminu lipánka nedala, ani omylem. Zbytečně zatěžuješ organismus miminka nadbytkem bílkovin a cukru. Ve 4 měsících bývají děti buď plně kojeny, na UM nebo se začíná s příkrmy. Lipánek jako první příkrm rozhodně vhodný není. Na takové potraviny času dost.
Co se ale Lipánka týče - pro starší dítě, vychází jako jeden z nejlépe hodnocených krémů tohoto druhu - to ale neznamená, že je zdravý a pro každodenní konzumaci. V každém věku bych s těmito potravinami zacházela jako s pamlsky - občas.
Každopádně je to Tvé dítě a to, že snědlo lipánka je Tvoje věc a mně je to úplný šumák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lipánek je dosti tučný a ke všemu tak malému dítěti?Určitě bych to neudělala.Není důvod,proč mu takto ničit trávení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:
Nechápu, proč zakládáš takovou diskuzi. Pokud čteš emimi pravidelně, pravděpodobně vyvoláš ostrou hádku. Možná ne, protože je venku hezky, spousta mamin je venku a ne u PC![]()
Já bych miminu lipánka nedala, ani omylem. Zbytečně zatěžuješ organismus miminka nadbytkem bílkovin a cukru. Ve 4 měsících bývají děti buď plně kojeny, na UM nebo se začíná s příkrmy. Lipánek jako první příkrm rozhodně vhodný není. Na takové potraviny času dost.Co se ale Lipánka týče - pro starší dítě, vychází jako jeden z nejlépe hodnocených krémů tohoto druhu - to ale neznamená, že je zdravý a pro každodenní konzumaci. V každém věku bych s těmito potravinami zacházela jako s pamlsky - občas.
Každopádně je to Tvé dítě a to, že snědlo lipánka je Tvoje věc a mně je to úplný šumák
Naprosto souhlasím, naši kluci ochutnali tuhle laskominu až kolem 2 roku, ale jak píše Jana, Tvoje dítě, Tvoje věc co mu dáš… Mě to přijde zbytečné jakkoliv to dál komentovat. Stejně si to to uděláš dle sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no nevím…já bych to teda neudělala…nejen, že tak malý dítě by lipánka nemělo jíst z důvodu cukru a zatěžování bílkovinama…ale docela Tě lituju, až po něm budeš chtít, aby jedl zeleninu…já dodržovala postup zde http://www.kojeni.net/prikrmy.php
a i přesto mi trvalo 2 měsíce, než holky začaly jíst plnou dávku masozeleniny…kdybych jim dala lipánka, tak masozeleninu by nejedly doteď…předokládám…
a i když jsou naše holky na UM, tak jsem začala v 5ti měsících…po poradě s pediatrem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neměl by ho mít.
Nehlede, že 4 měsíční dítě je většinou jen na Um nebo MM.
Obsahuje tvaroh, o tak malé mrně hodně těžko stravitelné.
Svačinky tipu lipánek a podobně jsem dávala až po roce
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Lipánka mladší dcera nepoznala doteď, starší ho měla párkrát. Ne, že by jeho požití dítě nepřežilo, ale takhle malému dítěti bych ho nedala z několika důvodů
- kravské mléko
- předpokoládám, že obsahuje tvaroh, a ten se do roka nedoporučuje
- obsahuje zbytečně moc cukru a tuků, podle mě na něm není nic, proč by měl být pro dítě prospěšný

- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě by to bylo lepší bez lipoše,ale jak už bylo řečeno…je to tvoje mimčo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já včera viděla maminku, která dávala bílou Delisu slečně, která měla 4 měsíce(říkala to maminka). Také říkala, že ji to dává na 3×-asi jedna delisa na 3dny
a že prý bude na sladké po mamince
malé to prý chutná
no dávala ji to po malých koouskách, ale
takže nějaký Lipáněk mi skoro nepřijde tak „závažný“…Ale malému bych ho já nedala
Ale je to Tvé dítě, takže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kamak píše:
Já včera viděla maminku, která dávala bílou Delisu slečně, která měla 4 měsíce(říkala to maminka). Také říkala, že ji to dává na 3×-asi jedna delisa na 3dnya že prý bude na sladké po mamince
![]()
![]()
malé to prý chutná
no dávala ji to po malých koouskách, ale
takže nějaký Lipáněk mi skoro nepřijde tak „závažný“…Ale malému bych ho já nedala
Ale je to Tvé dítě, takže
jo jo děti jsou odolný…jestli my je moc nerozmazlujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak to jsi si teď nalítla…
Od teď ti bude odmítat všechno ostatní a bude chtít jen tohle… kámoška takhle udělala tu samou chybu se svojí dcerou a dala ji Pribináčka… Jo, holka teď nic jiného nesní
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to neviděla tak tragicky, určitě by ho v tomhle věku jíst neměl a už bych mu ho nedávala, ale nemyslím, že by mu to jednorázové podání mělo ublížit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda Lipánka apod dávali a dáváme taky zhruba od 5.měsíce a Míša v pohodě zbaští všechno,u nás teda neplatí že když dáš něco takovýho tak nic jinýho nechce, my ho začali dávat protože měl problémy s kakáním a tohle mu pomáhalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu lipánka a snědl ho celýho na posezení:-D poprvé co ho kdy měl:-Dmyslíte že jsem udělala hloupost už tak brzy mu dávat?:-D
Tak jestli jsi udělala hloupost si přeber sama.
Lipánek obsahuje- tvaroh
- smetana
- cukr
- vanilkové aroma
Nic, co by tvé 4-měsíční mimčo zabilo, ale pokud si pamatuju, tvaroh zatěžuje ledviny. Takže by s ním mohly (měly) začínat až po roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu lipánka a snědl ho celýho na posezení:-D poprvé co ho kdy měl:-Dmyslíte že jsem udělala hloupost už tak brzy mu dávat?:-D
já bych jen ráda věděla proč jsi mu ho vlastně dávala? já teda se moc do takových diskuzí nezapojuju, protože se to vždycky zvrtne v hádku. Ale nad tím, že jsi 4 měsíčnímu miminku dala celýho lipánka si jen klepu na čelo ![]()
ale předpokládám, že už sem do této diskuze stejně neodpovíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit