Ve 4 měsících Lipánka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
23.5.11 09:09
hofka píše:
No, ono za chvíli nebudeme vědět, čím děti krmit. Stále jsou nové poznatky, doporučení, všecko se moc řeší, moc se toho ví:-) Jsem zvědavá, kdy se to zase začne vracet zpátky.

Já bych řekla, že brzy. Až zase přijdou na to, že nemocní nejsou ti, co začali jíst brzy, ale ti co neumí jíst s rozvahou…
A znáte to, zakázané ovoce - nejlíp chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.5.11 13:28

Ačkoliv taky zastávám názor „všeho s mírou“, svým dětem dávám jídlo s rozumem, dopřávám jim i sladkosti a můj pětiletý syn si jednou za čas(dlouhý) pochutná na jitrnici(víme zdroj,kvalitní maso), lipánka ve 4 měsících bych nedala a nemyslím si, že by to imunologové podle moderních posledních poznatků doporučovali :nevim:

Kamarádka má 3 dětí a krmí je od malička vším, co doma najde - mají statek, svoje kravské mléko, děti jsou sice zdraví, ale mají exemy,jejichž příčina se neví. Na vlastní oči jsem viděla, jak 8měsíční dítě jedlo tlačenku s chlebem nebo čerstvý teplý škvarek z obchodu na vesnici, kam domácí zabijačka právě dorazila..

O těch nových výzkumech jsem slyšela, když se narodila dcera, má teď 2 a půl roku, tak už mi to dr. taky říkala. Já jsem ale přesto plně kojila do půl roku a obě děti jsem kojila přes 2 roky, takže vlastně všechny nové potraviny dostali jako kojení..

Co se týče alergií, já souhlasím s názorem, že na to „nám“ zadělala generace před námi, krmená šťávičkami a bůhví čím od malinka. Nějak se to geneticky zakoduje a projeví se to v generaci další..A tak to můžeme udělat i my generaci příští. Četla jsem na tuto teorii více článků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.5.11 13:32

a já mám blbej pocit, když dám občas Lipánka malýmu teď… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
23.5.11 13:34
Jana206 píše:
Co se týče alergií, já souhlasím s názorem, že na to „nám“ zadělala generace před námi, krmená šťávičkami a bůhví čím od malinka. Nějak se to geneticky zakoduje a projeví se to v generaci další..A tak to můžeme udělat i my generaci příští. Četla jsem na tuto teorii více článků.

Jojo, to je i můj názor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.5.11 15:11

Dcera miluje lipánka - ta starší :mrgreen: (4 roky), mladší(6 měs) zatím zkouší různé druhy zeleniny. Taky by mě celkem zajímalo, co vede matku k tomu dát lipánka 4 měsíčnímu dítěti :think: bez rýpání, fakt by mě to zajímalo.
Zavádění lepku po 6tém měsící je už myslím dnes běžné…Co jsem četla, tak se vznik alergie na lepek ani ovlivnit nedá, buď to ji dítě má a nebo ne. Ale jak je psáno, to tvrdí vědátoři dnes a zítra to může být jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.5.11 15:14

Když už Lipánka, aspoň ho říznout jogurtem. Když jsem tohle udělala 1:1 s velkým čokolipánkem a bílým jogurtem, přišel mi furt dobrej a akorát na mě sladkej. Ale já jsem dospělej:-) Pro dítě je asi lepší umíchat tvaroh po svým (i když Lipan je co do složení ok, možná míň toho cukru by snesl) a dát ho přiměřeně k věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.5.11 21:05

je to tak, alergeny do stravy co nejdrive. tedy jako to delaly nase matky s nama. taky ze nema cenu kojeni (z hlediska prevence alergii), pokud u toho matka musi drzet prisnou dietu - jedna z funkci MM je, ze se skrze nej dite seznamuje s alergeny ve vhodnou dobu. a to neni novinka letosniho roku, Fuchs me to rikal uz predloni. Dlouhodobe kojeni u deti, ktere nemaji k alergii dispozice riziko alergii zvysuje! To teda novinka nejspis je.

Tim chci naznacit jedine - ze pokud nedelam v danem oboru a nemam k dispozici nejrelevantnejsi udaje, v diskusich bych nevystupovala tak razantne sebevedome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
23.5.11 21:19

Pudlo, tak Ti nevím… nemám sice k dispozici nejrelevantnější údaje, teorie a výzkumy, ale i tak si troufám (razantně a sebevědomě :mrgreen: ) říct, že dát Lipánek čtyřměsíčnímu dítěti je krávovina. :nevim: :wink: Kdyby pro nic jiného, tak proto, že na takovou nálož cukru si fakt zvykat nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.5.11 21:24
BohunkaP píše:
Pudlo, tak Ti nevím… nemám sice k dispozici nejrelevantnější údaje, teorie a výzkumy, ale i tak si troufám (razantně a sebevědomě :mrgreen: ) říct, že dát Lipánek čtyřměsíčnímu dítěti je krávovina. :nevim: :wink: Kdyby pro nic jiného, tak proto, že na takovou nálož cukru si fakt zvykat nepotřebuje.
Řečeno přesně a výstižne :palec:
No, znám i děti, co jedly ve 4 měsících guláš, svíčkovou apod. - maminka krmila na rady své maminky a babičky :mrgreen:
I kdyby byla nakrásno pravda, že je lepší se setkat s alergenem co nejdřív, Lipánek ve 4 měsících případně jiné nevhodné potraviny mně nepřesvědčí. Proti zelenině, nějaké mixované příloze, mase, lepku ve vhodné formě,případně nějaké dětské přesnídávce nebo kaši, zaváděno postupně po 4. měsíci,nesolené,neslazené, bych nic nenamítala.Ať si to každý dělá, jak chce. Já bych ještě měsíc, dva, vydržela..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.5.11 21:30
Jana206 píše:
BohunkaP píše:
No, znám i děti, co jedly ve 4 měsících guláš, svíčkovou apod. - maminka krmila na rady své maminky a babičky :mrgreen:
I kdyby byla nakrásno pravda, že je lepší se setkat s alergenem co nejdřív, Lipánek ve 4 měsících případně jiné nevhodné potraviny mně nepřesvědčí. Proti zelenině, nějaké mixované příloze, mase, lepku ve vhodné formě,případně nějaké dětské přesnídávce nebo kaši, zaváděno postupně po 4. měsíci,nesolené,neslazené, bych nic nenamítala.Ať si to každý dělá, jak chce. Já bych ještě měsíc, dva, vydržela..

To já ještě na takové jídlo čekám,a čekat budu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
23.5.11 21:35

mo mazec, pohlub se mudře ta ti to vysvétlí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.5.11 21:37
momi33 píše:
Jana206 píše:
BohunkaP píše:

Myslíš guláš, svíčkovou? Třeba svíčková mi přijde zdravá, je to omáčka z masového vývaru, zeleniny a smetany..Byla to jedna z prvních omáček, co jsem dětem dala, kolem roku a půl, dvou let. Starší je omáčkový, mladší omáčky moc nemusí, když už, tak s těstovinami, v kombinaci s hovězím masem mi to zase taková hrůza nepřijde..
Guláš, to je vlastně dušené maso. Teď záleží, jak ho kdo dělá. Jestli tam napere nějaké gulášové koření nebo jen papriku..Myslím, že dvouleté dítě může mít rozumně upravený guláš.U nás se guláš vaří jednou za půl roku, stejně jako omáčky to moc nemusím :mrgreen:
Ale ve 4 měsících, ani náhodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.5.11 21:41
Jana206 píše:
momi33 píše:
Jana206 píše:
BohunkaP píše:
Myslíš guláš, svíčkovou? Třeba svíčková mi přijde zdravá, je to omáčka z masového vývaru, zeleniny a smetany..Byla to jedna z prvních omáček, co jsem dětem dala, kolem roku a půl, dvou let. Starší je omáčkový, mladší omáčky moc nemusí, když už, tak s těstovinami, v kombinaci s hovězím masem mi to zase taková hrůza nepřijde..
Guláš, to je vlastně dušené maso. Teď záleží, jak ho kdo dělá. Jestli tam napere nějaké gulášové koření nebo jen papriku..Myslím, že dvouleté dítě může mít rozumně upravený guláš.U nás se guláš vaří jednou za půl roku, stejně jako omáčky to moc nemusím :mrgreen:
Ale ve 4 měsících, ani náhodou..

Tak do guláše dáváme i nám jen nakrájenou papriku,a nesolím,muskej si to dosolí sám.
jinak malej už jí skoro všechno,jen ne smažené a tučné,vaříme mu v tlakáči a parním hrnci.Tím jídlem jsem myslela konkrétně toho Lipánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.11 09:13
Pudloslava píše:
je to tak, alergeny do stravy co nejdrive. tedy jako to delaly nase matky s nama. taky ze nema cenu kojeni (z hlediska prevence alergii), pokud u toho matka musi drzet prisnou dietu - jedna z funkci MM je, ze se skrze nej dite seznamuje s alergeny ve vhodnou dobu. a to neni novinka letosniho roku, Fuchs me to rikal uz predloni. Dlouhodobe kojeni u deti, ktere nemaji k alergii dispozice riziko alergii zvysuje! To teda novinka nejspis je.Tim chci naznacit jedine - ze pokud nedelam v danem oboru a nemam k dispozici nejrelevantnejsi udaje, v diskusich bych nevystupovala tak razantne sebevedome.

A co je dlouhodobé kojení?

Já jsem kojila do roka, s tím, že toho už jedl hodně a byl přitom kojený. Neměl asi akorát ten tvaroh, ořechy, něco kakaového mi, myslím, pozřel (typ bábovka nebo tak, nejsem si jistá, kdy to přesně bylo) a pak uzeniny atd. Alergický (zatím a klepu) není na nic, přestože tatínek je aspoň trochu alergický prakticky na vše, co jde nosem (pyly, trávy, kočky, psi, peří), kromě roztočů a prachu :lol: Klidně spase záhon jahod, dorazí se sklenkou kyselých okurek a keříkem rajčat a nevyskočí mu ani pupínek :lol: :lol: :lol:

Každopádně to s tou „neprospěšností“ kojení, když je matka na dietě, mi přijde zajímavé a asi bych řekla, že na tom něco být i může :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
24.5.11 09:24

Já si myslím, že pokud má dítě alergii v sobě, tak je jedno, jestli je kojený nebo není.
Já i manžel jsme alergici. Starší dcera dostala AE brzo po narození, už v šesti týdnech měla kůži jak struhadlo, v několika měsících měla ekzém všude po těle (teď je jí pět a je teda naštěstí skoro bez příznaků). Plně kojená byla šest měsíců. Ve třech letech jí byla zjišťěna alergie na roztoče a pyly.
Mladší dcera byla taky plně kojená šest měsíců, AE ani alergii žádnou nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí