Ve 4 měsících Lipánka?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Angua píše:Pudloslava píše:
je to tak, alergeny do stravy co nejdrive. tedy jako to delaly nase matky s nama. taky ze nema cenu kojeni (z hlediska prevence alergii), pokud u toho matka musi drzet prisnou dietu - jedna z funkci MM je, ze se skrze nej dite seznamuje s alergeny ve vhodnou dobu. a to neni novinka letosniho roku, Fuchs me to rikal uz predloni. Dlouhodobe kojeni u deti, ktere nemaji k alergii dispozice riziko alergii zvysuje! To teda novinka nejspis je.Tim chci naznacit jedine - ze pokud nedelam v danem oboru a nemam k dispozici nejrelevantnejsi udaje, v diskusich bych nevystupovala tak razantne sebevedome.A co je dlouhodobé kojení?
Já jsem kojila do roka, s tím, že toho už jedl hodně a byl přitom kojený. Neměl asi akorát ten tvaroh, ořechy, něco kakaového mi, myslím, pozřel (typ bábovka nebo tak, nejsem si jistá, kdy to přesně bylo) a pak uzeniny atd. Alergický (zatím a klepu) není na nic, přestože tatínek je aspoň trochu alergický prakticky na vše, co jde nosem (pyly, trávy, kočky, psi, peří), kromě roztočů a prachu
Každopádně to s tou „neprospěšností“ kojení, když je matka na dietě, mi přijde zajímavé a asi bych řekla, že na tom něco být i můžeKlidně spase záhon jahod, dorazí se sklenkou kyselých okurek a keříkem rajčat a nevyskočí mu ani pupínek
![]()
![]()
Já četla (ale je fakt, že to bylo někde na Ona Dnes, tak nevím, jestli tomu věřit na 100%), že někde v americe dělali studii a že tam na vliv kojení na vývoj alergie má i ta kombinace „alergičnosti“(nebo jak to napsat
) rodičů. Že pokud je alergická jen matka, není dlouhodobý kojení (a tam dokonce psali dítěte staršího jak 4 měsíce
) moc žádoucí, naopak, když je otec alergik a matka ne (náš případ), tak tam že dlouhodobý kojení může mít pozitivní vliv… Já malýho kojila do roku a půl a nikdy jsem moc neřešila, co jím, jen jsem se vyhýbala věcem, o kterých jsem věděla, že ho nadmou (v rámci klidnýho spaní
)…Tak uvidíme, zatím alergii na nic nemá, ale manželovi se taky projevila až někdy v 15… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kate, taky to máme tak, že je alergický MM a já ne. Já teda mám zas autoimunitní thyreoitidu - štítnou žlázu a když jsem se ptala, jestli to může zdědit, tak říkala endokrinoložka radši taky nedráždit imunitní systém (spíš dýl kojit, nefrknout v roce a půl do jeslí, nedávat zbytečně brzo alergeny - jakože tak normálně a tak)… A kluci teda mají menší předpoklad, že to podědí…
No tak uvidíme, to radši sennou rýmu, než tohle asi…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezenípoprvé co ho kdy měl
myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?
Nooo, dávat by se neměl, ale přiznám se, taky jsem malý zkusila dát Pribináček. Ale byla to jen lžička, jestli jí bude chutnat. Chutnalo:-D Ale dál jí ho zatím dávat nebudu, už kvůli zbytečným cukrům, tukům atd.
Moc postupy nedodržuju, napřed jsem k obědu dávala kaši od Hami, teď zeleninku a jí to bez problémů, jen první 3dny to nešlo. U nás s odmítáním problém nebyl. Podle mě se to někdy moc hrotí, tvaroh, mlíko, jahody atd. My jsme měli všichni 4(sourozenci a já) tvaroh před 1.rokem a byli jsme OK. Každopádně se tu s nikým nechci hádat, každý ať dělá, jak uzná za vhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj nečetla sem všechno. Nu já bych malýmu lipoše nedala, ještě ted ho neměl, jo párkrát odemě ochutnal, páč já lipánky miluju a když mě vidí, chce ochutnat, malinko na jazýček mu dam,ale je mu 11 měsícu to už je neco jinýho . 4 měsíčnímu bych rozhodne nedala, na ledviny i na trávičák je to hrozně moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechapu proc to tak prozivate,ja jsem svemu prvorozenemu taky zacala davat takhle brzo lipanka a nikdy nemel problemy se zazivanim nebo s obezitou,je mu sedm let a je to peknej,stihlej a zdravej kluk.Ted mam taky 4mes. klucinu a pomalu s lipankem zaciname taky.Mozna by jste se divili cim jste byli krmene kdyz jeste treba pred 20lety takove super zdrave veci nebyli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Avanka píše:
Nechapu proc to tak prozivate,ja jsem svemu prvorozenemu taky zacala davat takhle brzo lipanka a nikdy nemel problemy se zazivanim nebo s obezitou,je mu sedm let a je to peknej,stihlej a zdravej kluk.Ted mam taky 4mes. klucinu a pomalu s lipankem zaciname taky.Mozna by jste se divili cim jste byli krmene kdyz jeste treba pred 20lety takove super zdrave veci nebyli.
Nie si ty náhodou zakladateľka v novom šate?
Lipánkom sa nezačínalo ani pred 20 ani 30 rokmi, to sa začínalo skôr ovocnými (pomarančovými) šťavami. Že by preto bolo toľko alergikov medzi nami? ![]()
Ak sa na internete aspoň trochu orientuješ (čo zrejme áno, keďže si našla túto diskusiu a zvládla sa (znovu) zaregistrovať), tak si niečo vyhľadaj o zavádzaní príkrmov. Alebo sa aspoň spýtaj na názor svojho pediatra. To, že dieťa prežije Lipánka, či ho dokáže zdlabať ešte neznamená, že je to pre neho navhodnejšia strava.
Ale, je to tvoje dieťa, a ty si za neho zodpovedná.
Tak aby ti raz niečo nevyčítalo, o nevhodnosti Lipánkov v 4 mesiacoch sa naozaj vie už dlho.
- Citovat
- Upravit
Gabika píše:Avanka píše:
Nechapu proc to tak prozivate,ja jsem svemu prvorozenemu taky zacala davat takhle brzo lipanka a nikdy nemel problemy se zazivanim nebo s obezitou,je mu sedm let a je to peknej,stihlej a zdravej kluk.Ted mam taky 4mes. klucinu a pomalu s lipankem zaciname taky.Mozna by jste se divili cim jste byli krmene kdyz jeste treba pred 20lety takove super zdrave veci nebyli.Nie si ty náhodou zakladateľka v novom šate?
Ale, je to tvoje dieťa, a ty si za neho zodpovedná.Lipánkom sa nezačínalo ani pred 20 ani 30 rokmi, to sa začínalo skôr ovocnými (pomarančovými) šťavami. Že by preto bolo toľko alergikov medzi nami?
Ak sa na internete aspoň trochu orientuješ (čo zrejme áno, keďže si našla túto diskusiu a zvládla sa (znovu) zaregistrovať), tak si niečo vyhľadaj o zavádzaní príkrmov. Alebo sa aspoň spýtaj na názor svojho pediatra. To, že dieťa prežije Lipánka, či ho dokáže zdlabať ešte neznamená, že je to pre neho navhodnejšia strava.Tak aby ti raz niečo nevyčítalo, o nevhodnosti Lipánkov v 4 mesiacoch sa naozaj vie už dlho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabika píše:Avanka píše:
Nechapu proc to tak prozivate,ja jsem svemu prvorozenemu taky zacala davat takhle brzo lipanka a nikdy nemel problemy se zazivanim nebo s obezitou,je mu sedm let a je to peknej,stihlej a zdravej kluk.Ted mam taky 4mes. klucinu a pomalu s lipankem zaciname taky.Mozna by jste se divili cim jste byli krmene kdyz jeste treba pred 20lety takove super zdrave veci nebyli.Nie si ty náhodou zakladateľka v novom šate?
Ale, je to tvoje dieťa, a ty si za neho zodpovedná.Lipánkom sa nezačínalo ani pred 20 ani 30 rokmi, to sa začínalo skôr ovocnými (pomarančovými) šťavami. Že by preto bolo toľko alergikov medzi nami?
Ak sa na internete aspoň trochu orientuješ (čo zrejme áno, keďže si našla túto diskusiu a zvládla sa (znovu) zaregistrovať), tak si niečo vyhľadaj o zavádzaní príkrmov. Alebo sa aspoň spýtaj na názor svojho pediatra. To, že dieťa prežije Lipánka, či ho dokáže zdlabať ešte neznamená, že je to pre neho navhodnejšia strava.Tak aby ti raz niečo nevyčítalo, o nevhodnosti Lipánkov v 4 mesiacoch sa naozaj vie už dlho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou i horsi veci nez je uz parkrat zminenej lipanek,jsou i takovy co detem davali mouku s vodou nebo ty co deti nekrmili vubec a vy z toho delate tragedii. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Avanka píše:
Jsou i horsi veci nez je uz parkrat zminenej lipanek,jsou i takovy co detem davali mouku s vodou nebo ty co deti nekrmili vubec a vy z toho delate tragedii.
Tak myslím,že toto sem vůbec nepatří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo ma nektera z vas spatny zkusenosti s lipankem????Vsechno si vyctete z knizek a casopisu co se smi a co ne ale zkusenosti s tim nemate zadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Avanka píše:
A nebo ma nektera z vas spatny zkusenosti s lipankem????Vsechno si vyctete z knizek a casopisu co se smi a co ne ale zkusenosti s tim nemate zadne.
si přečti složení na Lipánku,to úplně postačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Avanka píše:
Promiň, ale jak ze zkušenosti poznám, že nějaká potravina není úplně vhodná, že má zbytečně moc bílkovin, tuku nebo třeba nevhodná ečka či konzervanty ![]()
Já to tedy podle chuti nepoznám a ani mi po tom není špatně, přesto si nemyslím, že všechno, po čem se malý nepobleje je pro něj vhodné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
avanka
já se divím, že kojenci na čtvrtým měsíci nedáš do ruky párek a neotevřeš lahváče …
má snad někdo špatný zkušenosti s uzeninama nebo s pivem, když je jednou za čas?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit