Ve 4 měsících Lipánka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
22.5.11 18:16

Tak ono asi nejde jen o nějaké zanechané následky,i když Lipánek ve 4m by mě nenapadl ani za boha 8-o 8-o 8-o 8-o
Jde hlavně o to,jaké si dítě získá stravovací návyky,až se bude v budoucnu cpát sladkým a tučným,bude mít zkažené zuby,vysoký cholesterol,obezitu,a kdo ví co ještě.
Jinak,dnes jsme se vrátili z víkendu,ve středisku kam občas jezdíme vozíme malýmu jídlo- skleničky,a já mu k tomu navařím přílohu-těstoviny,rýži,ke snídani bílé jogurty,pečivo.
Jen jsem koukala,jak tam měli lidi ještě mladší děti než my,a krmili je jídlem,co se dostávalo-a to se dnes oběd zdál dost slaný i manželovi,který si vše dosoluje,až by to ochutnal.
K snídani jim dávali čokoládové kuličky s normálním ovocným jogurtem,a jak jsem říkala- normální jídlo. Říkala jsem manželovi,že jsme asi divní,když malému moc nesolíme,a nedáváme mu sladké.
Nedávno tu byla pěkná diskuse,kde se zakladatelka zamýšlela nad tím,jestli není divná,když dítěti nedává sladké,a vaří mu zdravě.
To se mi líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.11 18:18
sieta.m píše:
Kamča.dalmatinka píše:
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezení :-D poprvé co ho kdy měl :-D myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?
:roll: :roll: tady by platilo to o tý holubičce :nevim:
Nejdřív mu něco dáš a pak se ptáš?Jo .Když už si tak hloupá tak s tím aspon ostatní nerozčiluj :pankac:
Chudák malej
asi tak nějak

Spíš sem blbá já když mě ještě tohle dokáže překvapit :pankac: Po tom co sem zde četla jak si novorozenec dává redbula,kravské mléko,lízátko místo dudlíku,med z rumem a buh ví co ještě se divim že se divim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.5.11 18:20
Kamča.dalmatinka píše:
sieta.m píše:
Kamča.dalmatinka píše:
misacek00 píše:
Dala jsem dneska malýmu Lipánka a snědl ho celýho na posezení :-D poprvé co ho kdy měl :-D myslíte, že jsem udělala hloupost, už tak brzy mu dávat?
:roll: :roll: tady by platilo to o tý holubičce :nevim:
Nejdřív mu něco dáš a pak se ptáš?Jo .Když už si tak hloupá tak s tím aspon ostatní nerozčiluj :pankac:
Chudák malej
asi tak nějak
Spíš sem blbá já když mě ještě tohle dokáže překvapit :pankac: Po tom co sem zde četla jak si novorozenec dává redbula,kravské mléko,lízátko místo dudlíku,med z rumem a buh ví co ještě se divim že se divim

Jo, já se taky divím,že mě to dokáže rozčílit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
22.5.11 18:26
momi33 píše:
Tak ono asi nejde jen o nějaké zanechané následky,i když Lipánek ve 4m by mě nenapadl ani za boha 8-o 8-o 8-o 8-o
Jde hlavně o to,jaké si dítě získá stravovací návyky,až se bude v budoucnu cpát sladkým a tučným,bude mít zkažené zuby,vysoký cholesterol,obezitu,a kdo ví co ještě.
Jinak,dnes jsme se vrátili z víkendu,ve středisku kam občas jezdíme vozíme malýmu jídlo- skleničky,a já mu k tomu navařím přílohu-těstoviny,rýži,ke snídani bílé jogurty,pečivo.
Jen jsem koukala,jak tam měli lidi ještě mladší děti než my,a krmili je jídlem,co se dostávalo-a to se dnes oběd zdál dost slaný i manželovi,který si vše dosoluje,až by to ochutnal.
K snídani jim dávali čokoládové kuličky s normálním ovocným jogurtem,a jak jsem říkala- normální jídlo. Říkala jsem manželovi,že jsme asi divní,když malému moc nesolíme,a nedáváme mu sladké.
Nedávno tu byla pěkná diskuse,kde se zakladatelka zamýšlela nad tím,jestli není divná,když dítěti nedává sladké,a vaří mu zdravě.
To se mi líbilo.

Ale normální ovocný jogurt dávám i já. Nevidím na jahodové holandii nic špatného

• Citovat
  • Upravit
25324
22.5.11 18:32
lokofa píše:
momi33 píše:
To se mi líbilo.
Ale normální ovocný jogurt dávám i já. Nevidím na jahodové holandii nic špatného

Mě jde hlavně o ten cukr,a o ta barviva.
Nejsem nějaký fanatik do éček,ale pro batole se mi to zdá brzo :nevim:
Stojí mě i manžela dost úsilí Bobinovi vyčistit zuby,a opravdu netoužím po tom,aby šel do školky se zkaženýma zubama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
22.5.11 18:33

Tady poteče krev,velebnosti :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.5.11 18:38

https://www.emimino.cz/…mesic-69221/ tvá diskuze.Rady si dostala tak nechápu proč si to děláš po svém a nebo proč teda ty otázky když je ti to jedno?Bydlíš s maminkou tak by na vás asi měla dávat větší pozor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.5.11 18:47
Kamča.dalmatinka píše:
https://www.emimino.cz/…mesic-69221/ tvá diskuze.Rady si dostala tak nechápu proč si to děláš po svém a nebo proč teda ty otázky když je ti to jedno?Bydlíš s maminkou tak by na vás asi měla dávat větší pozor :lol:

Lipánek je lepší :pankac: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.5.11 18:51

jak říkám, zakladatelka se už raději nevyjádří a za všechny naše rady nacpe prcka lipánkem, je to smutný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
22.5.11 18:52

Tak to je síla, nejdřív něco děcku nacpat, pak se zeptat, jestli to bylo špatný a o pár dní zpět se radit, jak začít s příkrmama… Tak to mi hlava nebere.
Ale zas na druhou stranu - třeba jí to nějaká dobrá duše poradila. Moje máma by malému klidně toho lipoše dala taky už v půl roce. A švagrová dělala u prvního přesně to, co tady holky popisujou - svíčkovou s knedlema v půl roce, pudink, a teď má třetí dítě, je mu 14 měsíců a lipánky jí asi taky od 4 měsíců. Jídla mu solí, pač by jí to prej ani jedno dítě jinak nejedlo. Podle mě to nechutná bez soli jí, tak to přeci nebude dávat děcku. Že je to šílená zátěž pro tak maličkej organismus jí nevysvětlíte, a ještě se ofrňuje, když je u nás, že já malýmu nesolím vůbec a že její malej už jí všechno. No, já si radši počkám. Nejhorší je, že ona si to vůbec neuvědomuje a já si připadám před ní jak úplnej blb - pač ona musí mít vždycky pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
22.5.11 19:19

Tak mě to absolutně nerozčiluje … :-D Každá máma si to stejně bude dělat po svým, tak nechť tak činí … a nemusí si k tomu zakládat témata jestli udělala nebo neudělala hloupost neb se mi to zdá jako jasná výzva - pranýřujte mě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.5.11 19:23

pak se divme vysoke detske obezite, infarktum ve 30ti..
kdyz vlastni mama dela prckovy takove stravovaci navyky ve 4m..
urcite ti jednou podekuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
22.5.11 19:25

Ale jó, je to věcí každé mámy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
22.5.11 19:26
Markytkaaa píše:
Tak mě to absolutně nerozčiluje … :-D Každá máma si to stejně bude dělat po svým, tak nechť tak činí … a nemusí si k tomu zakládat témata jestli udělala nebo neudělala hloupost neb se mi to zdá jako jasná výzva - pranýřujte mě ;-)

Souhlasím, taky mi je fuk, co kdo svému dítku dává :-) pokud mi nekecá do toho, co mám já dávat tomu svému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
22.5.11 19:26
j.a.n.i1 píše:
Markytkaaa píše:
Tak mě to absolutně nerozčiluje … :-D Každá máma si to stejně bude dělat po svým, tak nechť tak činí … a nemusí si k tomu zakládat témata jestli udělala nebo neudělala hloupost neb se mi to zdá jako jasná výzva - pranýřujte mě ;-)
Souhlasím, taky mi je fuk, co kdo svému dítku dává :-) pokud mi nekecá do toho, co mám já dávat tomu svému.

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko