Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, mám jen dotaz ke kojenecké vodě od Aquily? Na obale je psáno, že není nutné převářet? Máte s tím někdo zkušenosti, jestli je opravdu zbytečné vodu převařovat? Já vím, že se ptám jak blbá, ale nechci něco zanedbat. Děkuji
Proč anonym? Jinak kojenecké vody se převařovat nemusí (právě proto jsou kojenecké). Nicméně, podle mého názoru je lepší dítěti dávat převařenou kohoutkovou (pokud nebereš ze studně někde v horní dolní, kde nevíš, co v ní je). I ty kojenecké vody můžou blbě skladovat atd., nevěřím tomu, takže bych uplně malinkatému miminku nepřevařenou kojeneckou z petky nedávala.
Oni to pisou teď i na vodě z Lidlu ze není nutno prevarovat. První dva měsíce jsem i tak převarovala, teď už ne ![]()
@ASAndrea píše: úplně propadla v testech. koukni na adost!
Co s ni bylo? Zrovna ji mám. ![]()
Syn má 8 měsíců, vodu kupuji hlavně z Lidlu kojeneckou, někdy i jiné- podle toho kde nakupuji. Máme vodu jen ze studny. Převarovat budu minimálně do roka, nedělá mi to problém.
Do půl roku jsem převařovala, do dvou let dávala bez převaření. Bohužel tu máme ve vodě moc dusičnanů.
já jí nepřevařuju, převařovala jsem prvních 14 dní, pak už ne a dítě je v pořádku, kupuji bud aquilu, nebo kojeneckou z lidlu…
mě teda aquila chutově chutná ze všech vod nejvíc, test jsem ale neviděla ![]()
Já ji mám, převařovala jsem do 3,5 měsíců. Pro lepší pocit. Testy jsem taky neviděla a popravdě nevim, zda se jim dá věřit. Podplatit jde všechno, že.
vysoké množství pesticidů, pokud se nepletu. Vím, že u nás Penny to stahovalo, bylo upozornění i na dveřích (Praha- Kobylisy).
Edit: tak se pletu, to byl RAJEC! ![]()
dělal to manželův kolega, nevěřím, že by zrovna jeho, který má peněz tak, že je přehazuje vidlema podpláceli ![]()
prý stačí, aby na to svítilo světlo
já je teda nikdy nekupovala…
@ASAndrea
Takže jsem se na to divala a dobre tam nedopadla ani jedna testovana kojenecka voda
v aquile je zas bisfenol a chloroform! V dalších dvou dokonce bakterie! Lip dopadly ty normální vody.
Lidlovska kojenecka tam bohužel není.
@ASAndrea píše:
@Innocencedělal to manželův kolega, nevěřím, že by zrovna jeho, který má peněz tak, že je přehazuje vidlema podpláceli
No tak možná proto má tolik peněz ![]()
Jako je divny ze tam není lidlovska kojenecka přitom Lidlovska normální tam je.