Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den maminky,
Chtěla jsem se zeptat měli jste před porodem vybrané kojenecké mléko, které by partner koupil kdyby jste nekojili? Popř. Které by jste doporučili. Děkuji ![]()
Jestli budete už v poro dokrmovat, tak tam nějaké mlíko dostanete. Já měla prvního na Nutrilon Profutura a druhé na DM Bio a nepoznala jsem žádný rozdíl. Jen v ceně teda…
@Asta135 to jsem nevěděla, že v porodnici nějaké daji kdyby něco. Proto je lepši se takto zeptat. Moc děkuji za sdílení zkušenosti ![]()
Dají ale pokud bys měla nějaké svoje predvybrane a přinesla sis ho tak taky můžeš. To tak měla jedná maminka která ležela se mnou. Ona teda si nechávala přímo zastavit laktaci ze zdravotních důvodu…
Mě v porodnici teda dávali mateřské mléko když ještě úplně nešlo kojení.
V porodnici syna krmili Nutrilonem. Než jsme šli domů, tak jsem udělala objednávku v dm vč. lahviček a jenom jsme to na prodejně vyzvedli.
Nevím, jestli rovnou nebudeš chtít jenom um nebo zkoušet kojit. Jestli nebudeš kojit, tak bych si věci vzala rovnou s sebou.
V porodnici dokrmovali mateřským, umělé jsem koupila Nutrilon v nemocniční lékárně při odchodu z porodnice. Doporučili nám to na oddělení, ale nakonec jsme ani nevyužili.
DM bio jsem používali. Ale vybrala jsem pod tlakem víceměné.. kdy jsem ve třech týdnech dcery musela na akutní zákrok… a manžel jel do DM a tam vzal. A dceři sedlo perfektně… pila ho až do tří let.
Vždycky jsem doma měla malé balení pro jistotu. Víc bych ani nekupovala, protože nevíš co mimču sedne. První měla nutrilon celou dobu. Druhá měla nutrilon - nesedl, měla kendamil. Třetí měl hipp - nesedl, kendamil - nesedl, nakonec má obyčejný sunar.
Obyčejný sunar. Až byl později potřeba, sedl i synovi, i dceři, nic jiného jsme nehledali. U syna jsem občas z finančního hlediska zkusila Hami, ale bylo poznat, že má menší úspěch, takže jsme pak zůstali u sunaru.
Vybrano jsme nemela. V porodnici dali dokrm Nutrulon Profutura. Tu jsme pak koupili v den odchodu, ale pak jsme plne kojila. Kdyz jsem zacala davat i UM tak jsem nakonec vybrala Kendamil.