Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, potřebuju poradit. Mám kamarádku obě kojime. Obě děti (11.mesicu) ona kojí asi 4 denně. Já jen třikrát někdy pouze dvakrát. Ona mi tvrdí, že mám přidat ještě aspoň jedno kojení nejlépe v noci. Jak to dělám.
Ráno nakojim plus má malý snídani
Dopoledne má ovoce
Oběd maso zelenina příloha plus před spaním kojení ale už je to takový spíš na sílu
Svačina jogurt, ovoce
Večeře kaši (vím, že se nedoporučuje, ale zkusila jsem ji jako u první dcery a jemu vyhovuje)
Před spaním kojení
Spí celou noc max. se přesune ke mně a spí dál.
Co dělám prosím blbě?
@Vlasta gh píše: Více
Myslím, že špatné není nic. Dítě, které spí, bych rozhodně nebudila na kojeni. A modlila bych se, aby spalo dal🙂.
Neděláš špatně naprosto nic, máte krásný jídelníček
Obě děti mi v tomto věku už téměř plně jedly a o mléko nejevily příliš zájem. Jestli máš obavy o dostatek mléčné dávky, zařaď k dopolední svačince tvaroh, lučinu, jogurt apod., ale podle mě je to úplně krásné.
@unuděná právě většinou má lucinu nebo cottage k snídani takže to dopoledne jsem zatím nechala čisté ovoce.
Nijak si o kojení neříká, kdyz ho uspávam kolem půl 9 ráno protože vstává v půl 6 tak prostě pohoupu a spí to samé v půl čtvrté odpoledne. Takže není potřeba kojit ani na uspání. Tak úplně nevím kam mu další kojení narvat
Nikam, proč. Už to skoro ani není kojenec, tohle mu určitě stačí. Mě se dcera přesně takhle kolem roku nenásilně odstavila, přestala se budit v noci a zbylo jí tedy jen kojení před spaním, které postupně odmítla a bylo. Jestli nepatříš mezi kojofanatičky, co chtějí kojit do nástupu do školky, tak se s tím vůbec netrap ![]()
@unuděná no nejsem kojící fanaticka. Kojení beru jako obrovský benefit, ale zase nechci kojit s nástupem do školky. Spíš ta moje kamarád mi zvyklala, že ho kojim málo.
Závidím to spaní (a kámoška nejspíš taky;)), ale v dobrém - v 11 měsících mi nespali celou noc ani jeden. Ve skoro roce už se kojit v noci nepotřebuje. Kdyby jo, bude se budit. Jí ti dost bych řekla. Akorát by sis na sebe upletla bič. A blbě se to odnaučuje. Ty víš nejlíp, co a jak vám vyhovuje. Neměnila bych něco, co funguje;) ![]()
Buď ráda, mladší když se v noci rozhodla nespat, tak ji neuspalo ani to prso. A přes den jen kočár.
Nejvyšší čas přestat vaše děti porovnávat, jinak z toho vašeho přátelství časem nic nezbyde ![]()
@Jahudka82 no přes den spi po půl hodinách a všechno ho budí.
Ono už i to kojení po obědě totiž je takový, že nic moc. Přisaje se pustí, přisaje se pustí. Prostě spíš blbne. Takže možná každým dnem nebude ani to.
Syn byl sice na um, ale někde okolo 10. měsíce pyl už jenom 1× v noci a někde od 13m (začali rust stoličky) nepije um už vůbec.
Každé dítě je jiné a má jiné potřeby. Její dítě třeba tolik prikrmu nesni a tak ještě chce mléko.
Radši kamarádku přestaň v tomto poslouchat nebo to bude časem ještě horší- chůze, mluva apod.
Nenech se ovlivňovat takovými nesmyslnými řečmi. Proč bys jako měla kojit málo? Dítě ti krásně spí a už přece není zas tak malé. Mně se jedna dcera sama odstavila v 9 měsících. Ostatní 3 se kojily do 20 měsíců, 2,5 roku a 2,5 roku. V 11 měsících se kojily aspoň 8× přes den plus 7× v noci. A spaly na prd. Nikdy by mě nenapadlo, že kojení 2× denně v 11 měsících je málo ![]()
Příspěvek upraven 21.01.25 v 15:34