Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ještě jsem zapomněla připsat, že změnu polohy jsem zkoušela, ale v leže je nejlepší.
Dcera 6 týdnů, narozena 4,125kg, plne na UM uz, váha aktual cca 4,7. Neprijde mi, ze by ti minco pribiralo malo, nestresuj.
Btw k tomu, ze by neusnul a nebyl by spokojeny… naopak, deti bejvaj vic spavy, protoze nemaj energii, kdyz nemaj dostatek jidla. Ja se snazila kojit, ale mlika malo, nepribirala, dite dost spalo a bylo hodny, nebylo urvany. Ale u vas vaha normal roste, u nas skoro nerostla.
@DandátkoP díky moc. Hned se mi ulevilo. Já ze všeho furt plaším. Manžel ze mně už nemůže.
to on během dne naspí hrozně málo, ale to bude hodně to bolení bříška.
Doporučuju prodat váhu
z vlastní zkušenosti. Dceru jsem převažovala a dokojovala aby vypila co má přesně.
bez váhy vám bude líp oboum fakt
Pediatr by vám řekl, kdyby jste přibirali málo a zval by si vás na převážení on.
Hele urcite ti na zacatku zhubnul, to zhubne kazdy dite. Pak by od ty vahy mel pribirat kazdy tyden 150-300g, tech 200g je teda ideal. Ale ani na tech 150g nam doktorka nic moc nerika, nekterym detem vaha roste jeste pomaleji, nekterym zas naopak rychleji. A kdyz si spocitas, jak ti dite pribira, tak je to v klidu, ne? ![]()
@KiliSmells píše: Více
Jo a to je dalsi vec. Ver, ze ty vahy nejsou uplne presny, ja kupovala celkem dobrou vahu a jednoi jsem navazila tolik a za 5 minut klidne 50g rozdil. Nevaz, zbytecne se stresujes, je to pak zacarovanej kruh. Nejlepsi je ji uklidit a nevytahovat. Max zvazit jednou za cas pro svuj klid.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem ji také, ale nám dcera na začátku nepřibírala.. Poté už jen tak kontrolně za 3 dny, nakonec 1× týdně. A ve 3 měsících dítěte šla z domu.
Kojila jsem na požádání a rozhodně jsem nevážila. Pouze u dr ![]()
Váhu vyhoď a dej se do klidu, zbytečně plašíš a jsi na nervy ![]()
Ahoj,
dotaz. Myslím si, že zbytečně plaším, ale jen se chci zeptat na názor. Syn se narodil s porodní váhou 3.270 kg. No a teď ve dvou měsících má 5,100 kg. Plně kojím. Koupila jsem si váhu a snažím se sledovat kolik vypije. No a často to bývá třeba jen 50-70 ml a to kojím po 3 hodinách, ale když je v kočárku tak klidně po 4 hodinách. V noci se budí cca po 5 hodinách. Normálně usne. Nevypadá to, že by měl hlad, ale má bolení bříška takže občas pláče až člověk neví jestli to náhodou není z hladu. V noci a první kojení ráno pěkně saje ale během dne se vzteká a odtrhává se i kojím podstatně kratší dobu. Přes den moc nespí. Hodně jsem četla že je lepší tu váhu při kojení nesledovat, že to jen nervuje. K doktorovi jdu za 14 dní, ale kdyžtak půjdu dřív, ale mamka a tchýně říkají že by ani neusnul a že se jim zdá spokojený.