Kojení 2 měsíční mimčo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.24 09:43

Kojení 2 měsíční mimčo

Ahoj,
dotaz. Myslím si, že zbytečně plaším, ale jen se chci zeptat na názor. Syn se narodil s porodní váhou 3.270 kg. No a teď ve dvou měsících má 5,100 kg. Plně kojím. Koupila jsem si váhu a snažím se sledovat kolik vypije. No a často to bývá třeba jen 50-70 ml a to kojím po 3 hodinách, ale když je v kočárku tak klidně po 4 hodinách. V noci se budí cca po 5 hodinách. Normálně usne. Nevypadá to, že by měl hlad, ale má bolení bříška takže občas pláče až člověk neví jestli to náhodou není z hladu. V noci a první kojení ráno pěkně saje ale během dne se vzteká a odtrhává se i kojím podstatně kratší dobu. Přes den moc nespí. Hodně jsem četla že je lepší tu váhu při kojení nesledovat, že to jen nervuje. K doktorovi jdu za 14 dní, ale kdyžtak půjdu dřív, ale mamka a tchýně říkají že by ani neusnul a že se jim zdá spokojený.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.12.24 09:44

Ještě jsem zapomněla připsat, že změnu polohy jsem zkoušela, ale v leže je nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
10921
8.12.24 09:46

Dcera 6 týdnů, narozena 4,125kg, plne na UM uz, váha aktual cca 4,7. Neprijde mi, ze by ti minco pribiralo malo, nestresuj.

Btw k tomu, ze by neusnul a nebyl by spokojeny… naopak, deti bejvaj vic spavy, protoze nemaj energii, kdyz nemaj dostatek jidla. Ja se snazila kojit, ale mlika malo, nepribirala, dite dost spalo a bylo hodny, nebylo urvany. Ale u vas vaha normal roste, u nas skoro nerostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 09:51

@DandátkoP díky moc. Hned se mi ulevilo. Já ze všeho furt plaším. Manžel ze mně už nemůže. :D to on během dne naspí hrozně málo, ale to bude hodně to bolení bříška.

• Citovat
  • Upravit
599
8.12.24 09:52

Doporučuju prodat váhu :palec: z vlastní zkušenosti. Dceru jsem převažovala a dokojovala aby vypila co má přesně. :mrgreen: bez váhy vám bude líp oboum fakt

Pediatr by vám řekl, kdyby jste přibirali málo a zval by si vás na převážení on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
8.12.24 09:54

Hele urcite ti na zacatku zhubnul, to zhubne kazdy dite. Pak by od ty vahy mel pribirat kazdy tyden 150-300g, tech 200g je teda ideal. Ale ani na tech 150g nam doktorka nic moc nerika, nekterym detem vaha roste jeste pomaleji, nekterym zas naopak rychleji. A kdyz si spocitas, jak ti dite pribira, tak je to v klidu, ne? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
8.12.24 09:55

Přibírá krásně, nevím, co řešíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
8.12.24 09:55
@KiliSmells píše: Více

Jo a to je dalsi vec. Ver, ze ty vahy nejsou uplne presny, ja kupovala celkem dobrou vahu a jednoi jsem navazila tolik a za 5 minut klidne 50g rozdil. Nevaz, zbytecne se stresujes, je to pak zacarovanej kruh. Nejlepsi je ji uklidit a nevytahovat. Max zvazit jednou za cas pro svuj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.24 10:00

Díky :) váhu sbalím do skříně :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6903
8.12.24 10:01
@Anonymní píše: Více

Měla jsem ji také, ale nám dcera na začátku nepřibírala.. Poté už jen tak kontrolně za 3 dny, nakonec 1× týdně. A ve 3 měsících dítěte šla z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
8.12.24 10:12

Kojila jsem na požádání a rozhodně jsem nevážila. Pouze u dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5937
8.12.24 10:23

Miminko ti přibírá krásně!
Váhu schovej, je to zlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8405
8.12.24 10:38

Váhu vyhoď a dej se do klidu, zbytečně plašíš a jsi na nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová