Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, už jsem vážně zoufalá, nevím si rady… Máme doma 14ti denní holčičku, přišla na svět 35plus3, kojím, ale po každým kojení se strašně kroutí a hledá, tak ji znova přiložím a pak je to to stejný, odříhne si a zase by papala, ale to ji mám kolikrát přiloženou skoro hodinu, tak nevím, jestli mám slabý mlíko nebo co dělám špatně… pak pláče… Na radu doktorky kojím každý 3 hodiny, přes noc spinkáme pěkně, ale přes den skoro nespí, pláče a je klidná jen u kojení, ale přeci ji nemůžu mít přiloženou tak dlouho, poradí mi někdo? Děkuju moc.
Ahoj mamino, no to je dost těžký, naše malá taky chtěla pořád pít, ale to by ses zbláznila, tak jí třeba chovej nebo pujč manželovi a ona prostě přestane vyvádět, snad, u nás to pomohlo, ale přesto jsem do 8ho měsíce kojila plně, nechtěla potvora vůbec nic jiného
Jinak, když byla novorozenec, tak jsem taky měla strach, že mám slabý mlíčko, ale pokud přibírá, tak je to hloupost, no uvidíš, řiď se podle doktorky samozřejmě
A přeju pevné nervy ![]()
Jj, bříško by to tako mohlo být, ale takhle často??? A co papáš?
Nevim holky jestli je to pravda je, ale s tim slabym mlikem jsem cetla ze je to pravda neni. Neni slaby mliko, naopak, je tam vse co ma byt. Jinak otazka „co papas“ nevim na koho byla, ale ja nepapam skoro nic co by mohlo jen trochu zpusibit boleni briska. Mame veliky problemy a to piju caje, davam kapky, obklady na brisko. To je holt takovy obdobi. Hledam ruzny clanky a sbiram ruzny rady ale nic nezabira.
Mozna ti mala polika bubliny pri kojeni a je z toho neklidna. Ja uz jsem taky obcas zoufala.
Jinka Terez obdiv
ze jsi kojila tak dlouho, rada bych taky co nejdriv. Je to totiz pohodicka a nic to nestoji.
Ahojky,tak zkus přikládat častěji.Když byl Radeček takhle malý,tak jsem kojila co dvě hodiny a někdy i hodinka a půl a zase se hlásil.Ted jsou mu čtyři měsíce a upravilo se to na tři hodiny.
Prý se může stát, že má nějaká maminka toho mléka nedostatek a brzo vymizí a mezitím jí to dítě uplně zničí prsa a stejně nemá vše potřebné, ale jinak má MM opravdu vše
Malá taky hodně plakala, i když jsem se snažila jíst zdravě a vynechávat nadýmavé věci
Pak jsme koupili sab simplex a bylo to lepší, ale byli jsme strašáci a hodně často jsme jeli k doktorovi, pže třeba plakala několik hodin v kuse, občas mi řekli, že se i přejídá
Je to těžký, každý mimčo je jiný a každý mlíčko taky a tak… Já jsem kojila až do asi 14 nebo 15 měsíce, s tím, že jsem přidávala už normálně čaj a polívčičky, ale začala jsem mít nějakou alergii a potřebovala jsem atb, tak jsem musela přestat, nějak mi to nevadilo, ale teď jsem ráda už
Jinak se jmenuji Lenka, ahoj
Terezka je má dcera, už ani nevím, proč jsem si to dala jako nick ![]()
Atanerka píše:
Ahojky,tak zkus přikládat častěji.Když byl Radeček takhle malý,tak jsem kojila co dvě hodiny a někdy i hodinka a půl a zase se hlásil.Ted jsou mu čtyři měsíce a upravilo se to na tři hodiny.
Přesně tak, taky jsem malou přikládala ze začátku čatěji a pak se to samo urovná, i když mi jsme tomu museli trochu pomoct, pže byla hrozně žravá ![]()
Můžeš kojit i mnohem déle, buď v klidu. Miminko si sáním pomáhá k rozpohybování střev (orálně-fekální reflex), proto chce být u prsu. Je to vlastně jediná možnost, dokud se samo nepohybuje, aby mu střeva dobře pracovala. Některá mimi to mají silnější, některá slabší.
Naše malá byla do 3měsíců skoro pořád připojená. Můžu tě uklidnit, pak to přejde. Ty máš ještě výhodu, že v noci spinká. Nám malá prořvala do těch 3měs i hooodně nocí.
PS: slabé mléko není, neboj. A kolem 3. a 6. týdne a kolem 3. a 6.měsíce mají miminka růstový spurt, kdy dělají občas doslova vylomeniny u kojení a někdy můžou na cca 2týdny přestat přibírat a taky je to v pořádku. Já to řešila tím, že jsem si u kojení četla. Jednak jsem neměla pocit, že nedělám nic jinýho
a jednak jsem nemyslela na to, zda malá papá dost. A dnes je jí 10měs, stále chce MM a prospívá nádherně. A to nás strašili, že budem dokrmovat, když 2-3 týdny přibrala asi jen 5dkg týdně. Nedala jsem a dobře jsem udělala. Zas se to upravilo a malá začala přibírat.
No jasně že ji můžeš mít přiloženou tak dlouho
A na interval po 3h se vybodni, dávej jí jak si řekne, kolik potřebuje, copak máš ještě něco jiného na práci než péči o miminko?
Koj v leže, za dítko si polož knížku nebo třeba časopis s křížovkou a užívej si, dokud miminko fakt potřebuje jen to prso, však ono to skončí a pak to bude mnohem náročnější zabavit malého čiperu
Ahoj, a jsi si jistá, že celou dobu tahá? polyká? nedudlá jenom? Mně to občas to naše zvíře dělá taky, kolikrát je to proto, že u toho ještě tlačí prdy a to ji rozčiluje, tak se odpojí a pak zuřivě hledá a vzteká se u toho.
Já kolikrát taky kojila hodinu. Ráda na to vzpomínám, ležely jsme a já si u toho četla
Malé mimčo ještě neumí tak rychle tahat, jak velké. A souhlasím s Gladys, kojit každé tři hodiny je 30 let starý názor, kojila bych podle mimča.
chuanitka píše:
Já kolikrát taky kojila hodinu. Ráda na to vzpomínám, ležely jsme a já si u toho četlaMalé mimčo ještě neumí tak rychle tahat, jak velké. A souhlasím s Gladys, kojit každé tři hodiny je 30 let starý názor, kojila bych podle mimča.
Taky na to ráda vzpomínám, hlavně v noci, byla jsem líná být třeba hoďku vzhůru a tak jsem si jí vazala do postele a spali jsme u toho
Tím jsem si vysloužila, že maličká spí do dnes s náma v posteli a postýlku máme na okrasu ![]()
Takové maličké miminko má být kojeno kdy si řekne,já kojila vždy max.po dvou hoďkách,většinou častěji a klidně i hoďku.Jinak ted mám druhé mimčo a dělá to samé -kroutí se a ještě k tomu nesaje,takže už skoro 6 týdnů odsávám jak blbec a dostává s flašky,jinak to bohužel nešlo,když jsem zkoušela jen kojit,měl max. 2 mokré pliny za den.To co popisuješ jsou větry,při kojení se dá do pohybu zažívací ustrojí a už to jede.Můj syn si spojil bolení bříška=kojení,takže nechce pít.Dr. mi ted předepsala Lefax,je to na větřiky a celkem pomáhají,tak to zkus.JInak dávám ještě babycalm,nahřívám bříško. malý přez den taky nespí vůbec,jen v kočáře nebo si hodí tak 5×10 minut,děs.Chce se jen nosit a nosit,když není po jeho,tak řev a řev. ![]()