Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já obě moje dcerky ze začátku taky kojila i hodinu, pak byly třeba 2 hodiny spánku a zase hodinové kojení. Souhlasím s tím, že se má miminko přiložit, když to vyžaduje. Ono se to časem srovná, až se to pořádně naučí.
Moje mladší dcerka se to naučila tak dokonale, že vyžaduje v noci kojení každé 2 hodiny, a to má 6 měsíců.
Ale to je jiná kapitola. U ní je to ale už asi zvyk přitisknout se k mamce. ![]()
iivvuullkkaa píše:
Ty jsi vlastně Lenka, viď?
JJ, jsem Lenka
Terezka je dcera
Je to těžký období pro mimi a tak i pro maminku, každé mimčo bolí bříško a řve řve řve, taky mi jí bylo hrozně líto a do toho nevyspání, hrůza, ale na druhou stranu nejkrásnější, fakt na to ráda vzpomínám… Teď máš tohle, v půl roce začnou zoubky, pak období vzdoru, což mám teď já
a tak, no, je to prostě dítě
Určitě si myslím, že to kojení je strašně důležité pouto mezi maminkou a dítětem, takže určitě koj dál, některý maminky třeba nemůžou
a nechápu maminky, které nechtějí… Tak vám všem přeju, aby ty vaše miminka ta jejich bolavá bříška brzy přešla
![]()
Holky, taky bych potřebovala radu. Máme týdenní miminko, pustili nás se žloutenkou domů s tím, že krásně kojíme, v porodnici to bylo 40-50ml, a že i malá krásně přibrala. První dny doma v pohodě, kojíme 2-3hodiny, někdy dokonce jsem přikládala i po hodině. V noci 3-4hodiny. Kojíme 20-30min. Většinou z jednoho prsa, pak už spíme. Krásně jsem vždy slyšela jak hltá a polyká. Sála jako drak. Dr. říkala, ať už dáme dudlajze, že takhle bych měla prsa brzo zničený. Tak se nám to povedlo a dudlíka přijala ale nemá ho moc často a moc dlouho. Ale od včera se nechytáme na pravý prso a dnes už horko těžko i na levý
. Nevím čím to je, ale je pravda, že po návratu z porodnice jsem měl prsa opravdu nalité, tvrdé a horké, teď už ale mi přijdou taková měkká a nevím jestli nemáme s mlíčkem problém. Večer jsem užbyla zoufalá po zkoušení tak jsme dali příkrm, vypila 50ml. Co myslíte že se děje a co můžu dělat proto aby jsme to zase začli zvládat? Zkoušela jsem i odsát odpoledne ale nedařilo se, špatná technika nebo fakt problém? ![]()
Lucko, tak to mě fakt mrzí, jak to tady píšeš, ale já s tímhle fakt nemám zkušenosti, já jsem měla mlíka až moc a je zase pravda, že mě to několik týdnů hodně bolelo a natékalo a to kojení nebylo příjemné, ale pak se to dalo dohromady. Měkká prsa jsem měla až teď ke konci kojení, to už jsem jí dávala jen 2krát denně tudíž se mléko přestávalo pomalu tvořit. Pokud malá bez problému přijme příkrm, tka si myslím, že možná tam bude nějaký problém s Tvým mlíčkem ![]()
Samozřejmě doufám, že to tak nebude, jen jsem si vzpomněla, že na zvětšení tvorby musíš pořád přikládat a nebo odsávat, ale těžko říct, jaký je u Tebe přesně problém, pokud mlíčko neteče.. co zkusit dr, nebo laktační poradkyni? Ráda bych Ti poradila, ale víc asi nezmůžu ![]()
Terezka- no večer jsem to psycicky už nevydržela a volala poradkyni ještě v půl 10:-( no probírali jsme to asi 20 min, řekla nějaké typy nebo věci, kter to mohly změnit…takže jsem se snažila dát do klidu, mlíko jsem odstříkala z obou prsou, a pak přes celou noc malou opravdu skoro až budila a krásně se mi chytla na obě prsa nakonec, nechala jsem jí dumlat asi 20min a pak vždy zas krásně usla, ale mám z too radost, slyšela jsem to krásný hltání
. Jen nevím jestli tedy mezi kojením vždy ještě odsávat aby se to mlíčko opravdu tvořilo. no je těžký když takový problém nastane zůstat v klidu…slzy mi tekly dobře, ale vím, že to ničemu nepomůže…snad to spolu zvládneme ![]()
Poradkyně ti řekla proč to odstříkat ,před tím kojením .Jak jsem psala dřív,mě to dělala malá když jsem měla prsa nalité a teklo to moc.
Luci, možná už pozdě, přála bych ti, abys už měla po problému, ale já řešila něco podobného cca před týdnem. MNě se teda malá chytla, ale sála sotva minutu a neutichající řev, to samé z druhého prsa. Tak jsem vytáhla zásoby z mrazáku, dala z lahve a to baštila jak prokoplá a klid. Takže nějaká laktační krize. Holky u nás na diskusi poradili, přikládat co dvě hodiny a potom ještě odsávat cca 5 min i když už nic neteče. Tak jsem tak dělala, i v noci, chudák malá se asi moc nevyspala, ale zabralo to. Už teda nemám ta nalitá prsa jako po příchodu z porodnice, ale mlíko tam evidentně je a zdá se mi, že i líp teče, nebojestli se malá naučila líp sát…
K tomu jsem samo pila a piju ty dojící čaje, navečer před spaním dám skleničku černého piva a hrneček Cara, nebo Melty nebo tadytěch srágor, a zatím je to dobré, mlíko jsme zachránili. Přeju i tobě úspěchy a nezoufej! Jo a ba naopak - poplač si klidně, když se ti uleví. Ono držet v sobě slzy taky není nic moc. Uvolni emoce a pak se zase hoď do klidu, taťka jistě pomůže, podpoří, utěší. Říkej si, že o nic nejde, Sunar to kdyžtak zachrání, hlady ti miminko určitě neumře, ale rozhodně to nevzdávej a tím UM nepřikrmuj! Kojení je hodně „v hlavě“. pa a hodně zdaru!
Ahoj Lucko, tak to jsem ráda, že to takhle dopadlo a zase kojíš, tak hlavně ať miminku chutná
Lys má pravdu, že je to hlavně v hlavě
Tak ať vám ty miminka dobře prospívají
pa
Jojo Holky, vypadá to, že jsme se zas rozjeli:-) nepřipadá mi, že by nějak strádala, naopak vždy ze začátku tak strašně hltá.....no pak samozřejmě máme škytku jak blázen a občas i ublinknem:-( dneska si poblinkala bodíčko, tepláčky i mě tepláky:-) ale s krkáním máme problém.....nejde a nejde
, máte nějaký typ?:-)
My to máme taky tak, hltáme, hltáme, pak škytáme a někdy si neříhne vůbec… zkus si mimi otočit obráceně, zádíčkama mezi tvoje prsa a břicho, chytnout mezi nožičky, to mi poradila kamarádka a někdy to zabere… ale víš jak… taky bojujeme…
Ahoj, podivej se na www.kojeni.net, me tyhle stranky pomohly v nejedne nesnazi. Preji hodne stesti, at Ti miminko roste jako z vody ![]()