Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám roční dcerku a ještě pořád kojím, kromě kojení velmi málo pobaští. Po porodu jsem zhubla asi za 4 měsíce 17kg a od té doby se mě ještě drží 10kg a ne a ne se jich zbavit
ručička váhy nejde ani nahoru ani dolů. Přestala jsem jíst bílé pečivo a přílohy a pořád nic
netroufám si na nějakou drastickou dietu kvůli kojení, Proto se ptám jde při kojení zhodit? A jak?
jestli chceš napiš mi do sz mail, pošlu ti dietu kterou jsem drzela ja, taky kojim ale dietolozka rikala ze je to v pohodě tato dieta, ale teda mela jsem pri ni pořad hlad… zhubla jsem za 14dni 5kg
Přílohy bych nevynechávala, bílé pečivo určitě, a samozřejmě sladkosti. Pít jen vodu, nebo neslazené čaje. A cvičit, no. Ono se to lehce řekne, že…
Jani zkus tu stravu dělit /přiloha+zelenina, maso+zelenina/ a taky večeře nejpozdejí v 18.00 v letním čase 19.00. Dálši poznatek ohledně biorytmu 9-11 nic sladkeho /extremně zatězuješ slinivku/ 13-15 nic ne jist, radejí odpočivat, siesta, klid /maká tenke střevo/ 15-19 popijet vic tekutin, nejlip čistou vodu a nebo slabý zeleny čaj /ledniny, močovy měchyř maji svuj čas/
Lena F. píše:
Jani zkus tu stravu dělit /přiloha+zelenina, maso+zelenina/ a taky večeře nejpozdejí v 18.00 v letním čase 19.00. Dálši poznatek ohledně biorytmu 9-11 nic sladkeho /extremně zatězuješ slinivku/ 13-15 nic ne jist, radejí odpočivat, siesta, klid /maká tenke střevo/ 15-19 popijet vic tekutin, nejlip čistou vodu a nebo slabý zeleny čaj /ledniny, močovy měchyř maji svuj čas/
jde to…já jsem se taky nemohla zbavit kil až jsem se naštvala a hlavně inspirovala Jste to co jíte..
místo dvou bílých rohlíku na snídani jsem snědla jeden tmavý namazaný cottege sýrem a 30%eidamem a hromadu zeleniny k tomu…atd.sojové maso…nic smaženého,sladkého,tučného…za měsíc bylo 10kg dole…a taky jsem cvičila minimálně 30.min denně
kojila jsem skoro rok…není to o tom nejíst…pravidelně menší dávky…u mě vím,že jen se podívám na bílej rohlík a mám půl kila nahoře
takže rozumné hubnutí ti přeji.....a občas si klidnně dej ze dva čtverečky čokolády…já musela jinak jsem se třepala jak ratlík později jsem kvůli tomu začala k snídani jíst 2 plátky bebe dobré ráno…
držím palečky ![]()
Ahoj. Taky se snažím zhubnout. Mám půlroční dcerku, stále kojím a váha mi nejde ani dolů ani nahoru. Už jsem z toho dost nešťastná. Nemáte nějakou zaručenou dietu? Díky.
freeonit píše:
jestli chceš napiš mi do sz mail, pošlu ti dietu kterou jsem drzela ja, taky kojim ale dietolozka rikala ze je to v pohodě tato dieta, ale teda mela jsem pri ni pořad hlad… zhubla jsem za 14dni 5kg
Ty jo za 14 dni 5 kg, to asi neni moc dobre, ne? Doporucuje se se max. 0,5 kg za tyden, aby nenastal jojo efekt. Jinak zkus se juknout na www.stob.cz, kdyz se tam zaregistrujes, je tam super tabulka,kde si napises svuj cil a pak si doplnujes hodnoty jidla, ktere sporadas za den a vydanou energii. (taky jsou tam dobre clanky o tom jak a co by jsi mela jist) Me se ne vzdy podari dodrzet co mam, ale aspon se hlidam, abych pres den netlaskala na co prijdu
Drzim palce, at jdou kila dolu
Ale s rozumem ![]()
já bych doporučila omezit sacharidy a tuky a zvýšit přísun bílkovin. samozřejmě ne drasticky. obecně ale je to nejšetrnější způsob, jak něco zhubnout. jíst pravidelně, mezi jídlem si dávat max. zeleninu. pít nekalorické nápoje a dost. já sama s tím problémy teda nikdy neměla, ale znám dost lidí co jo, a tohle je dost logické..
dieta s tím, že se nemá jíst večer, tak na to nevěřím.. ono je spíš důležité najist se v klidu, pohodě, pomalu, než ve spěchu, ale ať je to do 5/6/7 do večera. taky záleží v kolik chodí člověk spát.. jasně že když chodí někdo v 9, asi by neměl v 8 večer povečeřet svíčkovou, ale najíst se v 8 a jíst v 11 spát není nic děsného.. podle mého má s touhle dietou úspěch hodně lidí proto, že vlastně zabraňuje tomu oblíbenému ťápání u TV, které jde na tloušťku nejvíc..
Ahoj, já hledám někoho kdo by chtěl pokecat jak mu jde hubnutí. mám předsevzetí schodit 17 kg co jsem nabrala při druhém dítěti. nečekám návod jek na to, ale pokec a vzájemný povzbuzování ![]()
Ahoj, já jsem nabral v těhu 25 a 12 mi zůstalo po porodu. teď jsou malé 4 měsíce a zhubla jsem 3kg. je dost deprimující, že mám všechno oblečení malé
ale nehci při kojení hubnout drasticky prý to není dobré ![]()
No já taky ne, ale vypadam děsně. na fotkách u stromečku stojí s mojí rodinou náká tlustá nateklá cizí pani
no hnus
taky mi nic není a tolik hezkých věcí mám
lidi na mě koukaj blbe…mám toho dost. měla jsem minulej leden 56kg a ted mám 72.2kg
taky kojim, to je právě blbý. třeba si dám salát a malej pak řve kvůli prdum.no tak si pak dám rači 2 dny starej rohlík, ale bučky kynou dál. musim najit náké normální řešení.
Kojila jsme 15 měsíců a kila šla dolů až jsem kojit přestala
Po porodu jsem ještě 2 kila přibrala, protože do mě valily ať jim, ať mám mlíko…
Podle mě je dobrý se hýbat ![]()
Měla bych strach, že kdybych se pak kloudně najedla, že bych to měla vše zpátky ![]()