Konec kojení - ztvrdnutá prsa

Anonymní
30.1.11 16:27

Konec kojení-ztvrdnuté prsa.....

Ahoj holky,
mám roční dítě,kojila sem už jen v noci.Musela sem na pár dní odjet a ted mam v prsach ztvrdlé bulky,v levém vetsí.Nebolí to,cítím to,když si na ně šáhnu,ale nebolí.
Zmyzí to samo,nebo s tím mám neco dělat?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
janibubi
30.1.11 16:55

Me pomohla horká sprcha,ale zase sem jeste kojila…

• Citovat
  • Upravit
162
30.1.11 17:13

Měla jsem to samí stačí studené obklady v teplé vaně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.11 17:22

Určitě bych to nahřála, rozmasírovala a odstříkala.. podle mě i ted se ti může udělat zánět pokud to necháš tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
30.1.11 17:59

Ale pokud bude ostrikavat,tak se ji to mličko bude delat porad ne?

• Citovat
  • Upravit
44228
30.1.11 18:48

Já jsem právě odstavila dvouletou dceru. Kojila jsem jen ráno, večer, někdy v poledne. Kojila jsem celkově 4 a půl roku v kuse - 2 děti krátce po sobě, tandemové kojení. Přestože jsem měla mléka spíš nadbytek, nepotřebovala jsem k odstavení žádné léky od gynekologa ani homeopatika. Prostě jsem si svázala prsa, dva dny to bylo nepříjemné, rozmasírovávala bulky,zatvrdliny, případně večer odstříkala do úlevy. Na večer jsem si vzala Ibuprofen, první a druhý den mi nebylo moc dobře.Měla jsem i zimnici.

Samozdřejmě, že jsem měla plán nouze, kdyby to tak úplně neklaplo, domluvené léky. Ale už je to 14 dní, co nekojím. Z prsou bych ještě něco vytlačila, ale žádné zatvrdliny, svázané je už nenosím. Dá se říct, že se vrátila téměř do stavu před prvním těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.11 18:53
janibubi píše:
Ale pokud bude ostrikavat,tak se ji to mličko bude delat porad ne?

já neříkám odstříkáávat ale odstříkat tu zatvrdlinu, přece to tam nenechá, jak se zacpe mlékovod tak je to na zánět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
30.1.11 20:04

Zatvrdliny se odstříkat musí, jinak hrozí zánět. Já jsem odstříkávala jen večer ve sprše. Je pravda, že naše frekvence kojení ke konci byla malá, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
31.1.11 08:33

Ahojky. Taky jsem musela asi první 3 dny večer odstříkat ale jen 10 ml. Četla jsem na stránkách o kojení že víc se odtříkat nemá, mléko by se pak tvořilo dál. A zatvrdliny jsem rozmasírovala v horké sprše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
31.1.11 09:15

Ahoj, já je sprchovala teplou vodou a ztvrdlé bulky tak rozmasírovala. Trochu jsem i odstříkala.
Prsa mě bolely ještě 3 týdny po ukončení kojení a mléko jsem měla ještě snad měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.2.11 14:29

přestala jsem kojit ze dne na den a prsa mě bolí mám je tvrdé co omůže abych nedostala nějaký zánět nebo něco?Máte někdo zkušenosti a můžete mi poradit? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
27.2.11 14:47
xBlsovaL píše:
přestala jsem kojit ze dne na den a prsa mě bolí mám je tvrdé co omůže abych nedostala nějaký zánět nebo něco?Máte někdo zkušenosti a můžete mi poradit? děkuji

Já jsem prsa stáhla, večer odstříkala do úlevy. První dva dny mi bylo špatně, pocit plných prsů, zatrvrdliny, ty jsem rozmasírovala. Potom to povolilo. Zvládla jsem to bez léků a jiných prostředků.

Taky se mi malá odstavila ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pauknerova
27.2.11 17:57

dobrý den,prsa ve vaně v teplé vodě co vydržíte rozmasírovat,během dne dát na látkovou plenu měkký tvaroh cca na 15min snad to povolí.držím palce a při teplotě paralen po 6ti hodinách K.

• Citovat
  • Upravit
22
14.5.15 19:31

3 týdny po kojení zatvrdlé a bolestivé místo v prsu

Prosím poradíte. Je to asi 3 týdny co jsem přestala pozvolna kojit. Již měsíc jem kojila jen jednou za noc, takže toho mléka opravdu už pak nebylo. Prsa nebolela ani nebyla nalitá. Teď jsem ale zjistila, že v jednom mám bolestivé zatvrdlé místo, je to jako celá jedna mléčná žláza. Zkusím to rozmasírovat ve sprše, ale měla bych i po 3 týdnech zkusit to odstříkat? Ještě málo něco teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
14.5.15 20:05

@Yokoo určitě lepší odstříkat nebo odsát, než si zadělat na zánět nebo retenci.. dej si pak nějakou těsnou podprsenku, uvař šalvěj nebo mátu, to jsou byliny na zastavení laktace :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová