Dieta a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
2.1.14 09:34

Já dostala permici na plavání, chci chodit 2× týdně. bohužel víc hlídání asi nevysomruju. :lol: doma to je s tim cvičenim horší. jak něco začnu hned mám tu starší na zádech a jsem koníček :mrgreen:.už jsem si říkala, že jí budu používat jako závaží, ale tak dobrá zas nejsem, má už 21kg. no a když je ve školce tak jen do 12.30 a to makám na jídle a prádle a uklidu, lítám u mimča. malýmu jsou 3 měsíce. má koliky, tak furt bulí…klasika jako u všech :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.6.14 11:25

Hubnutí u kojení

Ahoj, hledám tu diskuzi nějakého novějšího data o hubnutí při kojení. Mám stejný problém. I když jsem si nechala udělat jídelníček a snažila se, nezhubla sem nic. Nevím, jestli to tělo není nějak zablokované, protože jím jak vrabec, mléko mám v poho, malý si nestěžuje, ale kila dolů nejdou. NEVÍM, JESTLI SE NA TO NEVY… A NEZAČAT AŽ PO UKONČENÍ KOJENÍ. JENŽE JÁ PRVNÍHO KOJILA DVA ROKY A TA PŘEDSTAVA 20 KG NAVÍC JEŠTĚ PO TAK DLOUHO DOBU JE NECHUTNÁ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 11:29

@pro_ear
naprosto Ti rozumim mela jsem to u prvniho 30kg navic a po roce porad 20kg neslo to dolu az jak jsem prestala kojit.
ted se toho hrozim zase :zed: ale jsem odhodlana se kojeni po prvnich mesicich zvdat protoze se 30kg se neda fungovat a ja se pak trapim depkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 11:31

@pro_ear
jo a radu bohuzel nemam, potom to slo dolu a mela jsem pred timhle tehu 66kg z 95kg k porodu (malej 37tt) v terminu bych mela asi 100 rovnych, nevim proc to tak bylo… nijak jsem se neprejidala, mela pohyb :nevim: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.6.14 11:45

Nejhorší ale je, že od přítele zhubli všichni v rodině přes dvacet kilo, fakt teď vypadají jak z žurnálu, jí samé celozrnné, šmakouna, atd. a hubnutí je tam tématem číslo jedna. Z každé návštěvy jsem úplně zdeptaná, skoro tchýně se ptá, jak se mi daří s tím jídelníčkem atd. a já pořád vážím stejně, ještě mne napadlo, jestli to není stresem s dětma (starší zuřivé období a mladší zoubky) a nevyspáním se (jdu spát ve 12, pak dvakrát kojitba a vstávání v šest). Cvičení nemám kdy, protože všichni prarodičové pracují, takže jen něco doma, ale to není ono. Už taky uvažuju že přestanu kojit, zas ale nechci malého nějak ohrozit, když sem to u prvního dala tak dlouho a je to na jeho zdraví znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 11:50

@pro_ear
no o to to mas tezsi, ze rodina je „fit“ zkousela si se radit s gynekologem, muze to byt i hormonalni ale to asi prave souvisi s tim kojenim a hormony prave :(
no rada bych poradila, ale nevim jak…
Kolik je malymu mesicu? Jiste chapu, ze je to dulezite kojit, ale ja mela u syna takove depky a trauma ze se to odrazelo na vztahu s manzelem i ditetem i mymi rodici protoze jsem si pripadala a i byla opradu tlusta :( takze ja vim, ze ted to uz nepodstoupim a seknu s tim, malem jsme se rozvedli :D

tim stresem a unavou, nevyspanim by jsi mela spi hubnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.14 11:51

@pro_ear ahojky já u male taky nabrala 30 kg a zustalo mě 15 ktere šly dolu až jsem přestala kojit a to jsem chodila každy den běhat a jedla zdrave ale proste to nešlo až jsem malou odstavila v roku páč by mě stěch bradavek nic nezbylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.6.14 11:56

Tak já zas depky nějaké extra nemám, patřím k těm, co spíše hledí na ducha, ale asi toto léto nepůjdu nikam k vodě :o) tlusta sem, no, před misí děti jsem měla 55 kg a neměla ani´gram tuku, natož celulitidu a teď 78 kg a všude strie, důlky a humus…no dala jsem si teď tuc na nervy a zítra zasa asi jídelníček, ale jak vydržet, když se snaha míjí účinkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 12:03

@pro_ear
je na nic, ze nevidis vysledky tim neni snaha se snazit, coz je logicky a ja chapu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
19.6.14 12:22

Taky mi to nejde dolů. A to se snažím moc nežrat, ale musím zase opatrně kvůli mléku. No je to na nic :zed: Nechce se mi čekat až odstavím, chci kojit co nejdéle to pújde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
19.6.14 13:17

@pro_ear
1. Nedietuj. Stravuj se zdrave, ciste a pij hodne vody, ale rozhodne nejez jako „vrabec“. Prijem musis mit vyvazeny a DOSTATECNY, jinak ublizis akorat sobe, kojeni i pripadnemu hubnuti po ukonceni kojeni..

2. Vliv na tebe mohou mit hormony, nekdo proste kdyz koji, nehubne, nekdo zase naopak. Neber to jako omluvu. Jez zdrave (to bys ostatne mela vzdy, delas to pro zdravi). Ale pokud to i tak nepujde, tak z toho v obdobi kojeni neni treba delat vedu..

3. Cvicit muzes i doma. Internet je plnej videi s instruktory. A nektere programy jsou fakt dobre a rozhodne ucinnejsi nez jednou tydne aerobic ;)

4. Okolim se nenech deptat. Zkus je brat jako motivaci, ale ber to s rezervou a nesrovnavej se s nimi. Kazdy je jiny a ma jine potreby a zpusoby jak dojit k cili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.6.14 13:27

Svandu
Já mám jídelníček na mé kila, takže to by mělo být v pořádku, jako člověk dříve závislý na cvičení fakt problém s cvičením nemám, ale doma v malém bytě, kde se člověk sotva vytočí není na cvičení nějak nálada, když tu vidím hory nevyžehleného prádla, dítě lející na sebe kýbl z vodou po vytírání a toho staršího bobkujícího po bytě už nějak dochází i motivace. S kojením nemám problémy, myslím, že bych mohla v klidu kojit ještě nějakou další přísavku. Víš, já nějak právě tu cizí motivaci (nebo jak říkáš ostatní jako motivaci) nějak neprosazuju a snažím se tím řídit i při výchově dětí. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.6.14 13:30

Antonie Bolavá : koj dlouho, já malého kojila dva roky a je zdravý jak rybička. Ale připrav se na to, že ostatní budou někdy mít dost nepříjemné poznámky typu..Ty ještě kojíš 8o?? Malému budou říkat už si velký na mlíčko…atd. No radši tady k té délce kojení končím bo bych se musela vytočit :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 13:41

@pro_ear
ale jo proc ne, kazdy at si koji jak dlouho chce a jak to vyhovuje, tchyne kojila manzela do 3let jedl kacenu a knedlik a pak to zapil z prsa a odpadl v postylce, predstava ujeta, ale je zdravy jak rybicka… ma kluky po 4letech a byla furt tehotna a nebo rozkojena takze permanentne kojila x let joo a ona zase hubla mela 45kg a 3kluky 8o :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
19.6.14 14:01

@pro_ear
Já malýho taky kojila skoro do dvou let ;-) Pitomé poznámky k tomu nechápu, však ať si každý kojí, jak to vyhovuje jemu. Nám to takhle vyhovovalo parádně (i když jsem hodně cvičila, jemu to nijak nevadilo). Pak jsme to utli těsně předtím než jsem znovu otěhotněla (potřebovala jsem, aby mi už naskočil cyklus a to s tím kojením nešlo :lol: ). On to vzal už v pohodě, ale občas teď od té doby, co mi s těhotenstvím zase narostla prsa (předtím byla vykojená a vycvičená :lol: ) přijde, když se převlékám a někdy dokonce zkusí se přitulit a jestli mu nedám napít :lol: Tak říkám, že není a on se směje, ale je sranda, jak to nedělal, když jsem ta prsa skoro neměla a teď jak narostla tak o ně občas takhle projeví zájem :lol: No jsem zvědavá, co bude dělat až se narodí mimino :mrgreen:

K tomu jídelníčku: upřímně je tam mnohem víc aspektů a ukazatelů než jenom „kila“. Já kdybych měla jíst na svá „kila“ podle doporučení běžných výživářů, tak umřu hlady. Ono to chce zohlednit hrozně moc aspektů, krom těch tělesných (nejen váhy, výšky, tělesné skladby, genetické dispozice apod.) i ta sociální (jaký máš životní styl, pohybové zvyklosti, hubnoucí „historii“ apod.) a pak samozřejmě specifické situace - jako třeba to kojení, momentální psychika, míra stresu apod. To se často podceňuje, přitom je to velmi podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová