Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojky já to dostala 2 dny po šestinedělí a slyšela jsem že když se to dostane má být lepší mlíko , ale nevim teda od 7 týdne musim přikrmovat,přesně jak píšeš pořád mi řvala a nepřibívala na váze.
mlíka mám dost ale když to tak blbě řeknu na ho… ![]()
Co to je za gynekologa? Se synem jsem měla takhle brzy po porodu MS a kojila jsem 15. měs. A to jsem ho odstavovala já, ne že bych neměla mlíko.
Mrně asi má spurt, nech ho sát, jak dlouho potřebuje. Já při spurtech kojila doslova celé dny. Když přišel manžel z práce, teprve mě obložil jídlem a já jedla na pohovce s dítětem u prsu.
S malou už jsem vše zvládala i se zavěšencem. ![]()
Jak je to s menses po šestinedělí nevím - ja až po šesti měsících, ale švagrová brzy - shodly jsme se na tom, že při menses je obecně mléka míň, spíš málo a 6 týdnů / věk dítěte / odpovídá růstovému spurtu. Takže bych si nic nedělala z toho, že nepřibírá a chce cucat pořád. Kojila… za týden, dva zase nabere.
Zelené stolice se neděs! Tu měl muj malej skoro „imrvére“!! Při menstruaci se mění chuť mléka a tak ho může dítě odmítat, ale jestli ho neodmítá, neexistuje důvod, proč by si nekojila. Takový názor jsem ještě neslyšela!! Hodně doktorů to ale dost přehání…
Navli píše:
Jak je to s menses po šestinedělí nevím - ja až po šesti měsících, ale švagrová brzy - shodly jsme se na tom, že při menses je obecně mléka míň, spíš málo a 6 týdnů / věk dítěte / odpovídá růstovému spurtu. Takže bych si nic nedělala z toho, že nepřibírá a chce cucat pořád. Kojila… za týden, dva zase nabere.
Ahoj, ja ted mela MS a mela jsem malo mlika,holky porad u prsa a myslela jsem, ze se zblaznim, uz jsem chtela zacit prikrmovat ,ale vydrzela jsem a jakmile mi mesicky skoncily,zase se normalne rozjela laktace a kojim dal ![]()
tak to mi teď spadl docela kámen ze srdce - jsem ještě v šestinedělí a před dvěma dny jsem začala zase menstruovat. ale spousta známých, které kojily, po celou tu dobu menstruaci neměly. začala jsem se trochu obávat, jestli tedy není něco v nepořádku, ačkoliv při prvním synovi jsem taky menstruovala už od 6nedělí a kojila jsem ho až do 13 měsíců.
Jsem šest týdnů po porodu, začala jsem menstruovat (gynekolog mě dneska strašil, že to znamená, že brzy přestanu kojit) a miminko má jako na potvoru pořád hlad (po dvou hodinách někdy i po hodině,v noci po 3 - 3,5)Navíc má zase zelenou stolici, je možné, že je to proto, že mám krámy? Nebo z toho, jak často pije? Snažila jsem se i před kojením trochu mléka odstříkat, aby pil víc zadního, ale nepomohlo to.