Kojení - kroucení miminka při něm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
195
2.2.11 19:34

Přesně tak, má být kojeno, kdy si řekne, já to taky dělala a kojila jsem fakt hodiny, ale začala chtít třeba půl hoďky po hodinovém kojení a to už fakt nešlo, tak jsme se jí pořád snažili věnovat, přebalovali, houpali a tak no :-)) a pak se to celkem v pohodě ustálilo :-) Myslím, že to záleží taky na tom, jaký má ta maminka k tomu kojení přístup, já měla dobrý a tak mi malá do 8ho měsíce všechno kromě mého prsa plivala, i čaj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
2.2.11 19:45

Ahojky, jj je to kolika - bolení bříška. Obě moje holky to měly také. Začaly papat a po minutce, dvou se začaly kroutit a plakat, pouštěly se i když bylo vidět, že by ještě papaly. Střeva začala prcovat a způsobovalo jim to bolesti. U první jsem to nevydržela, připadalo mi, že musí mít hlad, když jí takovou chviličku, dávala jí co hodinu, to zase pila jen to přední mlíčko co nám v porodnici říkali, že je spíš na žízeň, blinkala a já jí zase dala a byl to začarovný kruh. Nakonec jsem jí dala z láhve UM abych jí dokrmila a bylo po kojení :-) Ale najednou z ní bylo spokojené mimi, v noci spala celou noc, max jednou se vzbudila na mléko. Přes den byly taky pokojnější. U druhé jsem vydržela, ono to pak samo přešlo, pila tedy chvilinku, ale asi jí to stačilo, přibývala, sice pomalu, ale přece, na prdíky nám tedy nepomohlo nic. Zkoušeli jsme kde co, jedině snad přitlačit nožičky k bříšku, prdla si a na chvíli dobré. Já jsem snad najedla vůbec nic, natož něco nadýmavého. Sestřička u pediatra mi řekla, že jestli na to má dítko trpět, maminka to zase moc neovlivní a byla to bohužel pravda. No takže při druhé jsem s kojením vydržela, kolem třetího měsice kroucení přešlo a spokojeně jsme kojili asi do roka. Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
2.2.11 20:26

ahoj holky, tak vám moc děkuji za vaše rady :D … Totiž poslední dny se mi stává, že se malá přisaje, pak po pár minutách se pustí a řve, nic nepomáhá a já netušila, co se děje… Dneska jsem si dala v kavárně kávu (ráno jí piju normál, ale slabou) a občas právě i odpo a myslela jsem si, že to třeba může být i po tý kávě .. Dnes jsem to nevydržela a zkusila um. stravu, ale to jsem taky nepochodila, brečela i tý.. Vůbec totiž nevím, jestli nemá hlad nebo co se děje. Nevím, jestli přibírá dobře, nemám váhu a když se vážím s ní a pak to odečtu, tak váží v 8 týdnech cca 5 kilo a porodní váhu měla 3.240 g, tak doufám, že je to ok. K doktorovi se mi na převážení nechce, bojím se, že v čekárně něco chytne, když řádí chřipky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.2.11 20:37

Užívej si krásné chvilky s miminkem, strašně rychle to uteče. A jestli můžu k UM- nedávej ho, může se ti snížit produkce MM, tak nech mimi pít od tebe, jak si řekne. Může se pouštět prsu proto, že jsi ve stresu a MM ti teče o chvilinku později, zkus před kojením nahřát prso teplou žínkou, stačí trošku a mysli u kojení na hezké věci, hlaď mládě a mluv na ně. Taky to může být růstový spurt a ten zas za pár dní odezní. A jestli jsou to větříky, taky to přejde, za trochu déle, tak kolem 3.měsíce. Jsi určitě dobrá maminka, máš o malé starost a snažíš se to dělat jak nejlíp dokážeš. :huban: Jen se moc nestresuj, stejně nikdo přesně neví, co se přesně děje a jen ty vidíš, kdy je mimčo spokojené a co mu dělá dobře.

lucije28 píše:
ahoj holky, tak vám moc děkuji za vaše rady :D … Totiž poslední dny se mi stává, že se malá přisaje, pak po pár minutách se pustí a řve, nic nepomáhá a já netušila, co se děje… Dneska jsem si dala v kavárně kávu (ráno jí piju normál, ale slabou) a občas právě i odpo a myslela jsem si, že to třeba může být i po tý kávě .. Dnes jsem to nevydržela a zkusila um. stravu, ale to jsem taky nepochodila, brečela i tý.. Vůbec totiž nevím, jestli nemá hlad nebo co se děje. Nevím, jestli přibírá dobře, nemám váhu a když se vážím s ní a pak to odečtu, tak váží v 8 týdnech cca 5 kilo a porodní váhu měla 3.240 g, tak doufám, že je to ok. K doktorovi se mi na převážení nechce, bojím se, že v čekárně něco chytne, když řádí chřipky …
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
2.2.11 20:55

Děkuji za reakci, a co se týká UM, tak vím, že pokud chci plně kojit a v pohodě, tak nedávat UM, ale já to chtěla vyzkoušet, ale i se zlou jsem se potácela :D, jedině dobře pro mne, vlastně. Kojit rozhodně zatím chci.
Na prdy používám sab simplex a když je řev opravdu veliký, tak zkuším rektální rourku a dnes se trošku vyprdíkovala a maličko vykakala, pak usnula.
Bojím se, jestli dělám vše dobře, pro mne, jako prvomatku, je to těžký. Sice se snažím vše konzultovat s kamarádkama - matkama, ale co miminko, to unikát a musím vyzkoušet, co bude pro to naše mimi jen to nejlepší.
Když začne plakat po 2 hod., tak mi trochu blinká, nejspíš nemá strávené mléko, když už po 2.5 hod., tak už neblinká, ale někdy ten řev se nedá vydržet a podlehnu a dám jí prso :D .. .Jinak mne mudr. řekla, že když ze začátku přibrala půl kila za týden, tak musím upravit kojení, co tři hodiny a to jsem se zlou potázala. Tak na to prdím…
Jen doufám, že teď přibírá dost, když se občas vzteká a tolik nepapá…

Háta_x píše:
Užívej si krásné chvilky s miminkem, strašně rychle to uteče. A jestli můžu k UM- nedávej ho, může se ti snížit produkce MM, tak nech mimi pít od tebe, jak si řekne. Může se pouštět prsu proto, že jsi ve stresu a MM ti teče o chvilinku později, zkus před kojením nahřát prso teplou žínkou, stačí trošku a mysli u kojení na hezké věci, hlaď mládě a mluv na ně. Taky to může být růstový spurt a ten zas za pár dní odezní. A jestli jsou to větříky, taky to přejde, za trochu déle, tak kolem 3.měsíce. Jsi určitě dobrá maminka, máš o malé starost a snažíš se to dělat jak nejlíp dokážeš. :huban: Jen se moc nestresuj, stejně nikdo přesně neví, co se přesně děje a jen ty vidíš, kdy je mimčo spokojené a co mu dělá dobře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.2.11 21:15
lucije28 píše:
ahoj holky, tak vám moc děkuji za vaše rady :D … Totiž poslední dny se mi stává, že se malá přisaje, pak po pár minutách se pustí a řve, nic nepomáhá a já netušila, co se děje… Dneska jsem si dala v kavárně kávu (ráno jí piju normál, ale slabou) a občas právě i odpo a myslela jsem si, že to třeba může být i po tý kávě .. Dnes jsem to nevydržela a zkusila um. stravu, ale to jsem taky nepochodila, brečela i tý.. Vůbec totiž nevím, jestli nemá hlad nebo co se děje. Nevím, jestli přibírá dobře, nemám váhu a když se vážím s ní a pak to odečtu, tak váží v 8 týdnech cca 5 kilo a porodní váhu měla 3.240 g, tak doufám, že je to ok. K doktorovi se mi na převážení nechce, bojím se, že v čekárně něco chytne, když řádí chřipky …

Nevaž, zbytečně to stresuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
2.2.11 23:00

Lucije, taky je možné, že blinká protože je ještě prťavé mimi a záklopka žaludku potřebuje zesílit nebo je málo odkrknuté. Naše malá si odkrne a stejně za hodinu ještě zařve, stačí ji zvednout na rameno, poplácat, krkne si a zas položit. Uvidíš, pozoruj, co dělá tvému prckovi dobře a tím se řiď. A nedodržuj žádné časové odstupy, MM je stravitelné i kdybys kojila á půl hodiny. To je jeho další obrovská výhoda proti UM, kde se musí odstupy dodržovat, aby se nemíchalo natrávené a čestvé mléko. Věř si a řiď se intuicí, vedeš si opravdu dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
3.2.11 00:08

Holky to kojeni je fakt umeni co ? Taky se neridim porad tim trihodinovym odstupem. Kolikrat malej usne u prsa a tak se asi dostatecne nenaji a je jasny ze chce driv. Ja uz taky nevim co s tim briskem, msime vydrzet to blby obdobi. Jinak kojeni je pekna vec. Libi se mi jak je malej prisatek a kouli tim ockem sem a tam a je tak spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
3.2.11 08:32

Malá to dělávala taky,a pak jsem zjistila,že toho mlíčka jí teče moc .Tak se kroutila a vztekala.Tak jsem vždy před kojením trochu odstříkala,aby ji to tak moc neteklo a byl klid.Malou jsem kojila skoro do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.11 18:29

Ahojky, ty vogo, na net jsem se dostala teprve dnes a úplně koukám a hltám vaše příspěvky… děkuju moc za rady, holky… třeba dneska se malinká budí po 3 hodinách, napapá se a spinká… někdo říká, že jeden den je to dobrý, druhý den zase krize… a včera dokonce papala naposledy kolem 9 večer a spinkala do 6 do rána, napapala se a zase spinkala, takže to bylo super, až jsem měla výčitky, jestli ji nemám vzbudit, jestli nemá hlad. Doktorka mi říká, že mám budit každý 3 hodiny, ale nevím, někdo zase ať ji nechám spinkat, že se přihlásí, když bude mít hlad… Většinou se ale vzbudí sama max. po 4 hodinách. No, uvidíme zítra, myslím, že nás zase čeká kroucení, když dnes byl klid, ale vstanu s přesvědčením, že to bude v pohodě :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.11 18:36

Jinak, Terrezko, snažím se jíst tak, aby to malou nenadýmalo, takže maso, rýži, brambory, pečivo skoro žádný - max. ne moc čerstvý chleba, pak sýry, piju mléko, caro, kojčaj, fenyklový čaj… Ale kolikrát to asi nejde tak úplně ovlivnit, když má bolení… Nejhorší je, že člověk vyzkouší, co se dá a nepomůže jí. Je to moje první mimi a udělala bych a vzdala bych se pro ni čehokoliv. Každopádně kojit chci a doufám, že časem to bude všechno lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
4.2.11 13:09

A můžu se zeptat, jak to, že při UM je nutné dodržovat rozestup hodin mezi krmením a při MM, ne ? Vždyť žalůdek pracuje stejně a spracovává to mlíčko stejně .. Asi blbá otázka, ale děkuji za info :D
BTW - včera mimochodem obrovský pláč, né při kojení, to je v poho, ale z ničeho nic spinká, probudí se a začne doslova řvát a pláče tak moc, že mi jí je líto, zkouším vše, přebalit, prso, rekt. rourku, a nic, a ono to tak za půl hodiny přejde. Může to být prostě jen tak, že pláče ? Že k tomu nemá důvod ? Ale mne ten pláč přijde, jak kdyby jí něco bolelo, né, že je jen hysterická …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.2.11 16:34
iivvuullkkaa píše:
Jinak, Terrezko, snažím se jíst tak, aby to malou nenadýmalo, takže maso, rýži, brambory, pečivo skoro žádný - max. ne moc čerstvý chleba, pak sýry, piju mléko, caro, kojčaj, fenyklový čaj… Ale kolikrát to asi nejde tak úplně ovlivnit, když má bolení… Nejhorší je, že člověk vyzkouší, co se dá a nepomůže jí. Je to moje první mimi a udělala bych a vzdala bych se pro ni čehokoliv. Každopádně kojit chci a doufám, že časem to bude všechno lepší.

Ahojky, to byla spíš řečnická otázka, jen mě napadlo, že třeba jíš nějaké nadýmavé věci nebo tak, ale máš pravdu, že ve většině případů se to ovlivnit nedá… Já jsem se taky snažila jíst co možná nejvíc podle pravidel, Terka je též moje první mimi a tak jsem chtěla všechno děla správně a člověk neví… ale dodržovala jsem to přesně jen pár měsíců, pak jsem si už klidně dala nějaký to pečivo a tak, nic se nemá přehánět :mrgreen: Bříško bolí asi všechny miminka a mít víc zkušeností, tak bysme si asi ušetřili spoustu návštěv na pohotovosti a tak, ale opatrnosti není nikdy dost 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.11 16:36

Nám se stává něco podobnýho… dokojím, malá se začne kroutit, pak dobrý, dám ji spinkat, protože mi usne někdy na rameni, dám ji do postýlky a nemůže zabrat a pláče a pláče… propláče se k dalšímu kojení a zase to stejný… prostě asi je to bříško, ale jsou to fakt nervy, když člověk neví, jak pomoct… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.11 16:38

Máš pravdu, Terrezko, já si myslím, že nic nadýmavýho nejím, ale prostě ty miminka to asi tak mají… navíc ještě v období šestinedělí se čístí, takže o to asi hůř, no, snad bude líp, každá maminka by chtěla, aby její miminko nic nebolelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová