Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mam dotaz, maminky co kojite a zaroven prikrmujete z lahvicky, at uz UM nebo MM jakou lahvicku pouzivate? Mam calmu, ale i kdyz ma mit systém jak u prsu, ze musi tahat aby mel mlicko a tim se mi neodstavi od prsu, coz bych nechtela, tak se mi zda ze z ni hlta a nestiha polykat. Druhou lahvicku mam Avent na cajik a zda se mi lepší, ale bojim se ze kdyz ji zacnu pouzivat na mleko prestane se chytat prsu. Mate s Aventem zkusenosti pri kojeni s pikrmem? Pokud ano pisnete prosim, radsi poridim Aven sadu, nez nenajedene a vztekajici mimco. Nehlede na to ze slavna Calma mala lahvicka stoji 450kc, no des ![]()
Já použím lahvičky a savičky Avent a nemám problém. Od druhého týdne bohužel musím přikrmovat, protože jsem neměla dost mléka. Teď je holčička v 6. týdnu. Krásně prospívá. Kojím a pak dokrmuji. Saje oboje bez problémů. Jiné značky jsem nezkoušela.
Kolik měsíců má dítě? Proč dáváš čaj, když chceš kojit?
Za mě Calma super, používala jsme ji v době růstových spurtů, kdy bych jinak měla dvojčata pořád jen na prsou a nic jiného ![]()
Ano dítě se vzteká, protože se msuí snažit a je to guma a ne prso, ale z aventky to teče samo a to je právě to co kazí kojení
@Katka.U Mám zkušenost a s flaškama Avent natural a synovi to do půl roku bylo jedno jestli dostal mléko z flašky nebo z prsu. Po půl roce začal být vyčůraný a začal prso bojkotovat. Teď už pije jedině z flašky. Myslím si, že každé dítě to má jinak ![]()
Syn dokonce nechtěl z Aventu pít, jak mu to špatně teklo a nebavilo ho se namáhat. Upřmně si myslím, že na značce tak moc nezáleží (pokud se dítě musí aspoň trochu namáhat). Některé děti budou přecházet láhev/prso bez problémů a jiným dětem nepomůže ani všemi vychvalovaná Calma.
U nás to vyhrála Tommee Tippee. Na druhé bych chtěla zkusit Avent Natural, má jiný tvar a dělají je i ve skle.
Mám tři a půl měsíce starého syna. Je plně kojený a od jednoho měsíce mu denně přidávám fenyklový čajík z lahvičky Avent classic. Jelikož studuju, tak už stejným způsobem dostal i odstříkané MM (jen nárazově). Za sebe můžu doporučit.
Kojila jsem a občas dávala MM z lahvičky Avent Classic, nebyl problém.
@Katka.U mely jsme avent na prikrm um resp. odstrikane mm, neodstavila se, naopak za cas jsme kojily plne, ale mely jsme stejny problem - teklo to moc rychle.
s mensi dirkou jsme mely nuk, ale ta se opotrebenim taky zvetsila, nakonec to bylo asi vsechno stejne. To bylo novorozene. Znovu jsme zacli prikrmovat ve 3 mesicich a ani pak se s flaskou neodstavila
Já jsem používala Avent lahvičku i při kojení od 3 týdnů (občas) a nikdy nebyl žádnej problém, z prsa pila pěkně, z lahvičky taky ![]()
@Katka.U A jakou savičku máš u té Avent lahvičky? Já totiž ve třech měsících jsem myslím měla stále č.1
@subsomi píše:
Kolik měsíců má dítě? Proč dáváš čaj, když chceš kojit?
Za mě Calma super, používala jsme ji v době růstových spurtů, kdy bych jinak měla dvojčata pořád jen na prsou a nic jiného
Ano dítě se vzteká, protože se msuí snažit a je to guma a ne prso, ale z aventky to teče samo a to je právě to co kazí kojení
Kojim a prikrmuji, bo nemam tolik mleka a cajik zhruba 10ml za den na splachnuti UM ktere mu nezazene zizen. Prcek ma 2,5mes. A nedelala ti calma to, ze tekla vice? Na to, ze ma simulovat prs, tak se mi zda, ze tece skoro sama. ![]()
@Katka.U
ne netekla sama vůbec, když jsme ji pokusně zkoušela já sama na sobě, tak jsme musela fakt sát, aby něco teklo a bylo toho málo ![]()
Mimochodem dostatek mléka podpoří jen kojení a kojení a ne dokrm lahví, ale nechci tady být označena za kojo-fanatičku, tak nepíšu více.
@Katka.U ja kojim uz 10m a temer celou dobu jsem dokrmovala avent natural se savickou s 1 dirkou. Calmou se take zakuckavala…aventka uzasneeee..a neodstavila se. Spis opacne. Jak byla silna a najezena tak i krasne tahala z prsa. Dokonce jsem nejak 3m jen kojila. Ted kojim 3× denne stale.
@Katka.U píše:
Kojim a prikrmuji, bo nemam tolik mleka a cajik zhruba 10ml za den na splachnuti UM ktere mu nezazene zizen. Prcek ma 2,5mes. A nedelala ti calma to, ze tekla vice? Na to, ze ma simulovat prs, tak se mi zda, ze tece skoro sama.
Jak víš, že nemáš tolik mléka? Um se dělá z vody tak na spláchnutí asi nic nepotřebuje, snad jen v létě, ale to je čistě tvoje věc. Zkus vyměnit savičku u té lahve, mohla ta dírka trochu víc prasknout a víc to teče, u aventu žádný problém nebyl.