Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já jsem ve 14 m přestala kojit a od té doby mi dcera vzala jen kravské mléko, to jediné jí chutnalo.
@Ettelwen píše:
Maminky, syn mi už přes týden odmítá UM. Vyzkoušela jsem několik značek a nic. Jakmile si cucne a pozná mléko, tak začne brečet, propínat se a říkat „nenene“. Jinak mi sní cokoliv, je to naše malá popelnice. Zkoušela jsem do mléka přidat banán, piškoty, kaši dokonce i cukr a trochu granka, ale nic. Když jsem se snažila mu dát dneska stříkačkou, po 5ml to letělo ven.Jeho jídelníček byl doteď 8.30-9.00 Mléko 210ml, 12h 250g masozeleniny, 15h 250g přesnídávky, 18h chleba s něčím/jogurt/mléčná rýže a kolem 22h 210ml mléka.
Snídani asi nahradím pečivem s lučinou nebo máslem, můžu mu k tomu dát trochu kravského mléka? Na večeři budu dávat kaši. Čím ještě lze ještě to poslední mléko před spaním nahradit? Může být vůbec takový prcek bez UM?
Kdyz to nechce, tak neudelas nic. Nase mlade take nechtelo a nechce do ted. A to ani kasi, ani kravske mleko… Proste ty mlecne produkty nemusi
Jinak taky ji dost. Zkusmu ho treba 14.dni nedavat a pote znovu zkusit ![]()
Jinak bych se tim byt tebou netrapila. Mam ve svem okoli hodne " nemlecnych" deti, holt vedi co je dobry ![]()
@Pizlam To je pravda, že neudělám nic, už jsem si s ním dneska nevěděla rady.
Mám pocit že i po těch 14 dnech by mi to mléko s chutí narval tam dozadu
Taky si myslím, že ví co je dobré. Čím víc jí naše jídlo, tím víc odmítá mléko. Naštěstí ale ostatní mléčné výrobky jí, takže těch 450-500ml mléka snad nějak uděláme. Jen mě mrzí že přijde o ty vitamíny… ![]()
@Ettelwen píše:
@Pizlam To je pravda, že neudělám nic, už jsem si s ním dneska nevěděla rady.Mám pocit že i po těch 14 dnech by mi to mléko s chutí narval tam dozadu
Taky si myslím, že ví co je dobré. Čím víc jí naše jídlo, tím víc odmítá mléko. Naštěstí ale ostatní mléčné výrobky jí, takže těch 450-500ml mléka snad nějak uděláme. Jen mě mrzí že přijde o ty vitamíny…
Chapu te. Taky me to stve ale uz jsem to vzdala. A to sem vcera koukala, a na nehtu se mu udelal takovy ten bily flicek z nedostatku vapniku
Ve ct se chci zeptat pediatra jak to resit, ja to do nej ale proste nedostanu. A to se to snazim propasovat vsude mozne
Takze bud rada, ze ji jogurty a kase. Muzes mu treba udelat pudin.
Ale dneska jsme naahodou meli taky uspech
Vypil cele to mlicko s kasi v te krabicce. To muzes malemu take zkusit ![]()
@Pizlam píše:
Chapu te. Taky me to stve ale uz jsem to vzdala. A to sem vcera koukala, a na nehtu se mu udelal takovy ten bily flicek z nedostatku vapnikuVe ct se chci zeptat pediatra jak to resit, ja to do nej ale proste nedostanu. A to se to snazim propasovat vsude mozne
Takze bud rada, ze ji jogurty a kase. Muzes mu treba udelat pudin.
Ale dneska jsme naahodou meli taky uspechVypil cele to mlicko s kasi v te krabicce. To muzes malemu take zkusit
Já se bojím, až půjdeme na roční, že nám dr vynadá
Puding jsem mu zatím nedávala, protože tam vitamíny nejsou žádné, je tam nula nula nic.
To mlíčko s kaší mi vypije jediné, nebo v německu jak jsou v balení 2×200ml už hotové mléka ochucené v kartonech.Ale to bych se nedoplatila, mu to dávat denně ![]()
@Ettelwen píše:
Já se bojím, až půjdeme na roční, že nám dr vynadáPuding jsem mu zatím nedávala, protože tam vitamíny nejsou žádné, je tam nula nula nic.
To mlíčko s kaší mi vypije jediné, nebo v německu jak jsou v balení 2×200ml už hotové mléka ochucené v kartonech.Ale to bych se nedoplatila, mu to dávat denně
Ale vsimla jsem si, ze zenske tady ho delaji detem prave z UM. Ja myslim takove ty dve v baleni. Jsou od Nestle, Hami a Sunarky. Ale drahe to je. Stoji to cca 54kc a jsou tam dve. Takze je to celkem drahe, kdyz se to dava denne. No, ja ho denne davala, protoze to jedine chtel. Pak zase uz ne, a dneska cca po mesici ho vypil.
Tak nadavat muze jak chce. Nic to ovsem nemeni na tom, ze deti uz maji sve hlavicky ![]()
Ahoj holky. ja sem na tom s malou a s mlikem uplbe stejne. vubec mliko nechce a to ji je 8 mesicu. jinak papame uz vsechno
@Pizlam No,to bych musela být milionářka, dávat 50kč denně jen za mléko
Vím co myslíš. Jojo, hlavičky už mají svoje a mámy vy se stavte na hlavu ![]()
@Ettelwen ja sem ty mliicka kupovala taky a je to tedaa narez do rozpoctu. ale ted nebere ani to
@Mouranek píše:
Ahoj holky. ja sem na tom s malou a s mlikem uplbe stejne. vubec mliko nechce a to ji je 8 mesicu. jinak papame uz vsechno
Svagrova ma stejne stare ditko, jako ty, a take rikala, ze tomu uz moc neda. Je to blbe, ale takovych deti je hodne ![]()
@Pizlam nenadelame s tim bohuzel nic. jsem rada zase ze mi s ni vsechno co uvarim. miluje svickovou s knedlikem ![]()
@Ettelwen píše:
@Pizlam No,to bych musela být milionářka, dávat 50kč denně jen za mlékoVím co myslíš. Jojo, hlavičky už mají svoje a mámy vy se stavte na hlavu
I kakao jsem mu udelala ze zoufalstvi ale neproslo mi to. Pritom, jaky v tom muze byt rozdil, kdyz to kupovane kakaove kolikrat vypil
A zkousela jsem mu to mleko davat i z hrnku. Rikala jsem si, ze kdyz si to nespoji s tou lahvi, tak ze to treba vypije. Ja hloupa ![]()
@Mouranek píše:
@Pizlam nenadelame s tim bohuzel nic. jsem rada zase ze mi s ni vsechno co uvarim. miluje svickovou s knedlikem
Joo, to znam. Omacky by mohl petkrat denne ![]()
@Ettelwen píše:
@Pizlam No,to bych musela být milionářka, dávat 50kč denně jen za mlékoVím co myslíš. Jojo, hlavičky už mají svoje a mámy vy se stavte na hlavu
Presne ![]()
Maminky, syn mi už přes týden odmítá UM. Vyzkoušela jsem několik značek a nic. Jakmile si cucne a pozná mléko, tak začne brečet, propínat se a říkat „nenene“. Jinak mi sní cokoliv, je to naše malá popelnice. Zkoušela jsem do mléka přidat banán, piškoty, kaši dokonce i cukr a trochu granka, ale nic. Když jsem se snažila mu dát dneska stříkačkou, po 5ml to letělo ven.
Jeho jídelníček byl doteď 8.30-9.00 Mléko 210ml, 12h 250g masozeleniny, 15h 250g přesnídávky, 18h chleba s něčím/jogurt/mléčná rýže a kolem 22h 210ml mléka.
Snídani asi nahradím pečivem s lučinou nebo máslem, můžu mu k tomu dát trochu kravského mléka? Na večeři budu dávat kaši. Čím ještě lze to poslední mléko před spaním nahradit? Může být vůbec takový prcek bez UM?