4 měsíční nechce pít - kolik vypije vaše mimi?

8095
11.3.14 16:13

4 měsíční nechce pít - kolik vypije vaše mimi?

Maminky, mám 4 měsíčního chlapečka, který je plně na Nutrilonu HA1, začal mi odmítat ranní a dopolední pití. Zkoušela jsem všechno možné, nakoupila různé láhve, chodím s ním, hrkám, zkouším polohy a on prostě nechce pít. Napije se a začne se otahovat, řve nakonec třeba po hodině do něho vnutím aspoň 80ml. Bříško ho nebolí užíváme biogaiu a občas espumisan, cvičím s ním. Prdí statečně! Odpoledne vypije 120ml a večer 150ml a v noci 130ml to už pije normálně! Ale jen tyto dávky! V noci se budí jen jednou ve 2h pak v 6ráno a to už začíná každodenní boj.Dle Mudr. mu chybí cca jedna denní dávka. Nemáte s tím někdo zkušenost? čím by to mohlo být?
Vím, že těchto témat je tu hodně, ale nemám moc času projíždět staré diskuze!
Tak budu vdečná za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
11.3.14 16:18

Zkusila bych jiné mléko. Syn začal Nutrilon odmítat cca v 5 měsících, prostě mu přestal chutnat, tak pil až když měl fakt velký hlad¨.
Koupila jsem Sunar a jak když mávne proutkem vypil i 210 ml:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
11.3.14 16:22

A kolik vypije celkem za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
11.3.14 16:36

@benjaminek za den vypije tak 640ml a měl by vypít cca 730ml. Když to spočítám tak mu fakt chybí jedna celá dávka :zed: Mléko už jsem jednou měnila na bebu HA1 a po té jsme s těžkou kolikou skončili před 14 dny na 2 dny v nemocnici, to už mám strach ted měnit. :nevim:. Ani moc nepřibírá máme 5kg!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
11.3.14 16:38

Doktorka mi říkala, at vydržím do příkrmů prý se to pak může změnit..ale to je až za měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
11.3.14 16:42

@eluv
Mně malá začala takhle blbnout kolem 3,5 měsíce až pomalu do 5. měsíce, kdy za celý den vypila kolem 600-700ml, někdy do sebe na jednu ávku dostala jen 50ml a doteď mi vypije nejvíc 150 ml, což už by mělapodle doporučení asi víc, nijak tím neutrpěla a od 4. měsíce můžeš zkusit příkrmy, takže to zas taková tragédie není a místo mléka i čaj, aby měl víc tekutin. A přijde Ti, že mu to chybí? nějaká změna v chování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
11.3.14 16:49

@benjaminek právě že né, on se směje, mává ručičkama je uplně normální, jen jak mě dopoledne vídí třeba už po třetí s flaškou tak chytne amok! ja myslela, že je to flaškou tak jsem nakoupila kde co a není je to stejné pije z každé stejně, nejhorší je teda avent z toho ho bolí i bříško, neumí chytnout tu savičku. třeba je to jen období nevím, ale trápí mě to dost, ja už jsem to i několikrát obrečela, když jsem zkoušela mu nenutit, že by si řekl sám, tak nic neřekl si vůbec, normálně usnul a jedl až ve 3 odpoledne! ja už jsem z toho na hlavu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
11.3.14 16:51

Za prve, neridit se tabulkama, ale tim, jak dite pribira. Moje dite pije od narozeni mnohem mensi davky a pribira dostatecne. Tedka ma v 8mi mesicich skoro 9kg. Ona vubec ji jako blecha. Nekterym detem holt staci malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
11.3.14 16:54

Jinak jeste doplnim - my bojujeme s mlikem od cca tri mesicu, od tri mesicu vypije mleko jen ve spanku. prizpusobila jsem tomu rezim a fungujeme tak do ted. Jinak snidane jsou problem porad, rano by nejedla vubec, kdyby bylo po jejim. Takze do ni nacpu 40g jogurtu v osm rano a pak ma v 10.30 mleko ve spani, a pak obed. Jen ti chci rict, ze nektery deti proste ji blbe a nikdo nevysvetli proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
11.3.14 16:54

@eluv
Myslím, že vůbec nemusíš brečet, zas tak málo nevypije, asi mu to zatím stačí, dobrovolně hlady určitě nebude, spíš aby měl dost tekutin, když už víc mléka nechce, tak zkus k tomu nabídnout třeba čaj, nebo jen vodu, jestli bude mít žízeň, možná to je taky jen přechodné a s chutí mléka to nemá nic společného.
Kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
11.3.14 17:20

Moje dcera nepila taky :( vypila max 60 ml a kdyžs e zadařilo tak 90 ml, ale jinak odmitala i čaje a po roce se to zlomilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
11.3.14 17:47

Mne taky zacalo odmitat Bebu 1 ha asi ve 3,5 mesicich. Strasne rvala a musela jsem ji konejsit a pak jsem do ni neco dostala. Pila tak 130 ml. Zmenila jsem to na sunar ha a pije i 180 ml. Jen vypije denne pres litr, ale uz ma skoro 7 kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
11.3.14 17:48

@benjaminek Naposledy minulý týden u doktorky vážil 5060g, což prý je na hranici :think: když se narodil měl 2700g. On je přitom štastné miminko pláče jen ted když mu nutím jídlo, spí krásně.., hrajesi, směje se, krásně pase koníčky..jen to jídlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
11.3.14 17:50

@brumik7 ja mám strach už mu měnit mlíko po minulé zkušenosti.. :nevim:! to ti krásně pije..vy máte 2kg více!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3876
11.3.14 17:55

@eluv to chapu, vubec nechapu tu propagaci beby, spousta miminek ji nesnasi. A doktorka ti neporadila nejake figle? U nas to bylo asi vsechno dohromady, ockovani, zacpa, koliky… Po sunaru zacala krasne sama od sebe kadit a je spokojenejsi - i kdyz nemuzu jiste rict ze je to tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová