Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky zajimalo by me,jestli je pravda,jak pise moudra literatura,ze pokud dostanu menses,tak mimi uz mleko nechce,nebo je moznost,ze kojeni funguje dal?
Ahoj Culikata nevím,jak u koho,ale já měla menses hned po šestinedělí a kojila jsem do 1,5 roku.Kubovi to bylo jedno jestli mám menses nebo ne.Vím,že jsem se tenkrát ptala dětské mudry a ta mi říkala,že jsou to jen pověry
starší Bára - první MS po porodu 8,5m po. V té době cca? jsem začala pomaličku postupně odstavovat - ona sama ale ne:) Odstavovala jsem postupně nenásilně do roka
mladší Aneta - první MS 4m po porodu, pak 8t,6t a pak po 4t - problém s kojením nebyl
Známá s první MS velký problémy s kojením a bojkot…
Kus od kusu, řekla bych. Lepší je se tim ale dopředu nestresovat asi
Moje mamka říkala že když to dostala tak jsme se jí strašně vztekaly u kojení, protože nám to prý nechutnalo ale pili jsme a kojit nepřestala ![]()
Já teda o tom slyšela od moji matky a mudra řekla, že je to možný, ale mě se to nestalo. Já měla MS po 4m.od porodu.
Ja jsem to tusila,prave jsem to dostala
,tak se zrovna presvedcim,jak to bude u nas,nejaky velky problem to ne,pokud mu prestane chutnat,stejne odsavam,ale jde mi o to kojeni v 5rano,to se milostive napije ode me a ja jsem vdecna,ze nemusim vstavat a chystat UM
.
hmmm,tak se necham prekvapit.
Diky,diky.
běžně jsem kojila i menstruovala zároveň..bez žádného stresu ze strany děcka..:o) Tvoje mimi to knížku beztak asi nečetlo
![]()
To je zajmavé…Já dokud jsem kojila,tak jsem menses neměla.Asi 14měs.od porodu.Až když jsem malou odstavila,tak to přišlo.
Tak já měla MS normálně, ale asi to bylo tím, že jsem si nechala napsat antikoncepci, po císaři jsem nechtěla nic riskovat a kojila jsem do devíti měsíců.
Ahojky - MS jsem dostala cca 10 měsíců po porodu a syna jsem (bez problémů) kojila do jeho 16ti měsíců. Pak jsem ho sama odstavila. Naopak ségra má relativně čerstvou zkušenost - když 11 měsíců po porodu MS dostala, její syn začal okamžitě MM odmítat. Takže odstavit museli ![]()
Ahoj prvni MS sem dostala na konci sestinedeli, prestoze plne a casto kojim
A zadny problem sem nezaznamenala ![]()
Tak u nás bez problémů - teď to mám podruhé od porodu a nepozoruju žádný rozdíl… Asi je to indi vindi
![]()
Ahoj,
taky jsem měla MS hned po šestinedělí a kojím bez problémů do teď ![]()
Já dostala MS na konci šestinedělí,měla jsem víceméně pravidelně a kojila jsem malýho do dvou let a mlíčko mu rozhodně chutnalo,podle toho jakej byl jedlík…ještě teď si občas vzpomene,že by si dal ![]()