Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky muzu paralen,kdyz kojim a malej ma spoustu kapek na nachlazeni?Malymu 5mesicu,davam-Pamycon,Ditustat,Fenistil.
Dekujuuuuuuu.
Ahoj…Paralen jsem taky brala při koju,malej do toho kapky na kašel a do nosu…
takže myslím,že ano
Paralen můžeš max jeden denně, pokud kojíš, takto to mám naordinované od doktora
Paralen v běžných dávkách krátkodobě lze, s výše uvedenými kapkami stoprocentně nekoliduje. A taky lze při kojení ibuprofen (Ibalgin př.), ten můžeš i víc než paralen. Takže doporučuju střídat.Krátkodobě bez problémů.
Diky holky,vzala jsem si vecer a ted i rano,prijde mi to lepsi,tak snad se z toho vyhrabu.Zdravi vsem!
můžeš v pohodě podle mě. Když jsem měla horečky, předepsala mi doktorka užívání paralenu 3× denně ![]()
jo diky,ja beru,rano a vecer,tak za 4-5dni budu dobra,nebo odpadnu uplne,tak uvidime.
Ahoj, dneska mě strašně chytil rostoucí moudrák, už jsem měla 2× půl prášku paralenu 500, ráno a po obědě. Kojím 10ti měsíční mimčo, můžu si dát ještě jeden? Je nějaká hranice, kolik si toho mohu za den vzít? Na netu jsem toho moc nenašla.
@Pavlačová drbna Co příbalový leták? Lze užívat jeden den, poté po poradě s lékařem. Myslím, že se můžou tři prášky denně.
Taky jsem řešila moudrák tento týden. Ať to přebolí ![]()
@Pavlačová drbna já taky kojila a když mě něco dost bolelo, brala jsem paralen. Pokud nepomohl jeden, vzala jsem druhý. Myslím, že aby bylo spokojené dítě, musí být spokojená máma. A pokud to nejíš každý den, dítěti neublížíš. Myslím, že do mléka se toho až tak moc nedostane. Vzala bych si ho hned po kojení. V noci se ti budí často?
@1Luca píše:
@Pavlačová drbna já taky kojila a když mě něco dost bolelo, brala jsem paralen. Pokud nepomohl jeden, vzala jsem druhý. Myslím, že aby bylo spokojené dítě, musí být spokojená máma. A pokud to nejíš každý den, dítěti neublížíš. Myslím, že do mléka se toho až tak moc nedostane. Vzala bych si ho hned po kojení. V noci se ti budí často?
Teď jsem nakojila naposled, vzbudí se nejdřív kolem šesté, tak to snad jeden zobnout můžu, jinak asi neusnu. Zuby mě vždy chytí na víkend. ![]()
@Pavlačová drbna To máš zlaté. To bych se nebála jednoho brufenu, to budeš do šesti čistá a vyspaná
.
@Pavlačová drbna
250mg je malo, ber cely, klidne muzes misto toho brufen, neboj! Nebo zubni pohotovost pri sobote…
Jasně, že můžeš, po 8h, krátkodobé užívání nevadí. Pro mě osobně je Paralen neúčinný cukřík, takže jsem při potížích brala Ibalgin, výjimečně i Algifenové kapky (u Algifenu je teda určitě napsáno, že se nesmí při kojení, ale vycházela jsem z toho, že mi ho píchali po sekci v porodnici, takže jednorázově určitě v pohodě).
Máš brufen? Ten jde do mlíka mnohem méně jak paralen. A na tvářsi zabaldo utěrky mraženou zeleninu a připlácni, chlad hodně pomáhá