Paralen, mohu při kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
14.3.10 10:14

Paralen,muzu?

Holky muzu paralen,kdyz kojim a malej ma spoustu kapek na nachlazeni?Malymu 5mesicu,davam-Pamycon,Ditustat,Fenistil.

Dekujuuuuuuu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65285
14.3.10 10:16

Ahoj…Paralen jsem taky brala při koju,malej do toho kapky na kašel a do nosu…
takže myslím,že ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
14.3.10 10:21

Paralen můžeš max jeden denně, pokud kojíš, takto to mám naordinované od doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.3.10 14:25

Paralen v běžných dávkách krátkodobě lze, s výše uvedenými kapkami stoprocentně nekoliduje. A taky lze při kojení ibuprofen (Ibalgin př.), ten můžeš i víc než paralen. Takže doporučuju střídat.Krátkodobě bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.3.10 14:28

Diky holky,vzala jsem si vecer a ted i rano,prijde mi to lepsi,tak snad se z toho vyhrabu.Zdravi vsem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
14.3.10 20:14

můžeš v pohodě podle mě. Když jsem měla horečky, předepsala mi doktorka užívání paralenu 3× denně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.3.10 23:10

jo diky,ja beru,rano a vecer,tak za 4-5dni budu dobra,nebo odpadnu uplne,tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.14 21:29

Oživuji

Ahoj, dneska mě strašně chytil rostoucí moudrák, už jsem měla 2× půl prášku paralenu 500, ráno a po obědě. Kojím 10ti měsíční mimčo, můžu si dát ještě jeden? Je nějaká hranice, kolik si toho mohu za den vzít? Na netu jsem toho moc nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.5.14 21:33

@Pavlačová drbna Co příbalový leták? Lze užívat jeden den, poté po poradě s lékařem. Myslím, že se můžou tři prášky denně.
Taky jsem řešila moudrák tento týden. Ať to přebolí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5271
17.5.14 21:33

@Pavlačová drbna já taky kojila a když mě něco dost bolelo, brala jsem paralen. Pokud nepomohl jeden, vzala jsem druhý. Myslím, že aby bylo spokojené dítě, musí být spokojená máma. A pokud to nejíš každý den, dítěti neublížíš. Myslím, že do mléka se toho až tak moc nedostane. Vzala bych si ho hned po kojení. V noci se ti budí často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.14 21:35
@1Luca píše:
@Pavlačová drbna já taky kojila a když mě něco dost bolelo, brala jsem paralen. Pokud nepomohl jeden, vzala jsem druhý. Myslím, že aby bylo spokojené dítě, musí být spokojená máma. A pokud to nejíš každý den, dítěti neublížíš. Myslím, že do mléka se toho až tak moc nedostane. Vzala bych si ho hned po kojení. V noci se ti budí často?

Teď jsem nakojila naposled, vzbudí se nejdřív kolem šesté, tak to snad jeden zobnout můžu, jinak asi neusnu. Zuby mě vždy chytí na víkend. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
17.5.14 21:36

@Pavlačová drbna To máš zlaté. To bych se nebála jednoho brufenu, to budeš do šesti čistá a vyspaná :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.5.14 21:39

@Pavlačová drbna
250mg je malo, ber cely, klidne muzes misto toho brufen, neboj! Nebo zubni pohotovost pri sobote…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
17.5.14 21:40

Jasně, že můžeš, po 8h, krátkodobé užívání nevadí. Pro mě osobně je Paralen neúčinný cukřík, takže jsem při potížích brala Ibalgin, výjimečně i Algifenové kapky (u Algifenu je teda určitě napsáno, že se nesmí při kojení, ale vycházela jsem z toho, že mi ho píchali po sekci v porodnici, takže jednorázově určitě v pohodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
17.5.14 21:41

Máš brufen? Ten jde do mlíka mnohem méně jak paralen. A na tvářsi zabaldo utěrky mraženou zeleninu a připlácni, chlad hodně pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová