Čtvrtý den po porodu jen mlezivo

155
14.3.10 10:02

Nedostatek mléka

Ahoj holky, jsem čtvrtý den po spontáním porodu a mám problém s kojením. Netvoří se mi mléko, nebo jen velmi málo. Z bradavek mi teče mlezivo, ale to na nakrmení holčičky nestačí. Musela jsem začít přikrmovat a nemám z toho vůbec radost. Snažím se přikládat jak to jen jde. Myslíte, že je šance, že se tvorba mléka ještě rozjede, nebo jak ji mám podpořit? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
14.3.10 10:13

Neboj,bude vše v pohodě.Mne se to rozjelo 5.den,sice po sekci,ale i normálních porodů se tohle může stát.Myslím,že bys malou přikrmovat nemusela,když nepláče.Hlavně když už tomu tak je,tak ji musíš krmit ze stříkačky,ať hezky tahá. :-) Ale to ti v porodnici určitě řekli.Ze začátku jsem si taky myslela,že ji to nemůže stačit,děsná panika,dokonce plakala jako tur a nakonec to byly prdy.Krásně přibírala až moc 0,5 kg za týden.No a po 2.měsíci konec a museli jsme ke kojení přikrmovat.Holčička nechtěla přes den maminčino prsíčko a z lahvičky ani maminčino mlíčko :-( Musíš být trpělivá,všechno není hned.Držím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
14.3.10 10:19

Já myslím,že šance je, jen to nevzdávat. Určitě pij hodně melty (dnes už se prodává v pytlíkách jak čaj,takže pohoda) a tekutin obecně.Hodně spánku a časté přikládání.Věřím že se ti to povede a držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
14.3.10 10:20

:-P Ahoj, musíš být trpělivá, vžycky se to rozjede, ještě vydrž, ja po CS jsem začala kojit třetí den, ale moje kamarádka až 6tý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
14.3.10 10:21

Ahoj,

Příspěvek upraven 12.12.11 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.3.10 10:22

Jak píše Cancerka,často přikládat nejlépe max.po 2 hodinách a střídej strany během jednoho kojení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
14.3.10 10:56

Ahoj me se mliko rozjelo 3. den po porodu. A to tak, ze jsem ji prikladala snad co hodina, a kaslala na obcas scestne rady sester, ze prikladat k jednomu prsu 10min a pak k druhemu. Ze zacatku sem kojila snad 30 min z jednoho prsu. Jasne, ze nepila celou dobu, ke konci jen zuzlala, coz je ale take velmi dulezite pro podporu tvorby mleka a zavinovani delohy. Rid se vlastnim instinktem a neboj se velmi casteho prikladani a cumlani. Hodne sil a trpelivosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.3.10 11:00

zkus pít kojící čaj,a přikládat co nejčastěj nebo zkus odsávačku a odsávej po 3 hodinách i v noci -mělo by to pomoct ,jestli nepomůže aspon budeš mít klid že jsi udělala všechno.Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
14.3.10 11:45

Ahojda, kámoška se taky rozkojila až někde 5. den doma, do tý doby dávala UM H.A. ale důleživý přikládat přikládat a kojící čaje ;-) mnoho zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.3.10 14:03

Mě začala laktace 5tý den (a to asi 5 ml na kojení)mopjí ségře a dvěma kamarádkám též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.3.10 14:05

jo a kojila jsem i 40 minut po hodině a půl, ale podle mě zbytečně, spustilo by se to i tak, - nervy tekly šíleně… sestry v podolí naštěstí super, povzbuzovaly, uklidňovaly, radily, dokrmovaly na požádání mateřinou, .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
14.3.10 14:13

Ahoj, jak píšou holky, pít kojící čaj, často přikládat a mě ještě pomohlo brát jedno balení homeopatik ricinus communis 5CH. Začalo se tvořit víc mlíčka a přestože to vypadalo, že budu muset přikrmovat v tom lepším případě, tak kojím dosud. Malý měl minulý týden 4 měsíce. Minulý týden jsem zase začala mít problémy s dostatkem mlíčka, malý má 68 cm a 7,4 kg. Takže jsem si zase koupila to homeopatikum, beru ho už 4 den a už je to lepší. Cucá se 1× 5 kuliček za den. Tak snad ti to taky pomůže. Doporučila mi ho laktační poradkyně i porodní asistentka.
Ještě jsem chtěla dopsat, že je plně kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
14.3.10 20:19

Ještě je brzo, určitě vydrž! Kojicí čaj, melta, trošku černého piva a přikládat, přikládat, přikládat - i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
14.3.10 20:24

Děkuju moc za povzbuzení, tak snad to vyjde :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
16.3.10 12:47

Dvořko tak jak jsi na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie