Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, jsem čtvrtý den po spontáním porodu a mám problém s kojením. Netvoří se mi mléko, nebo jen velmi málo. Z bradavek mi teče mlezivo, ale to na nakrmení holčičky nestačí. Musela jsem začít přikrmovat a nemám z toho vůbec radost. Snažím se přikládat jak to jen jde. Myslíte, že je šance, že se tvorba mléka ještě rozjede, nebo jak ji mám podpořit? Děkuji ![]()
Neboj,bude vše v pohodě.Mne se to rozjelo 5.den,sice po sekci,ale i normálních porodů se tohle může stát.Myslím,že bys malou přikrmovat nemusela,když nepláče.Hlavně když už tomu tak je,tak ji musíš krmit ze stříkačky,ať hezky tahá.
Ale to ti v porodnici určitě řekli.Ze začátku jsem si taky myslela,že ji to nemůže stačit,děsná panika,dokonce plakala jako tur a nakonec to byly prdy.Krásně přibírala až moc 0,5 kg za týden.No a po 2.měsíci konec a museli jsme ke kojení přikrmovat.Holčička nechtěla přes den maminčino prsíčko a z lahvičky ani maminčino mlíčko
Musíš být trpělivá,všechno není hned.Držím ![]()
Já myslím,že šance je, jen to nevzdávat. Určitě pij hodně melty (dnes už se prodává v pytlíkách jak čaj,takže pohoda) a tekutin obecně.Hodně spánku a časté přikládání.Věřím že se ti to povede a držím palce.
Ahoj, musíš být trpělivá, vžycky se to rozjede, ještě vydrž, ja po CS jsem začala kojit třetí den, ale moje kamarádka až 6tý
Jak píše Cancerka,často přikládat nejlépe max.po 2 hodinách a střídej strany během jednoho kojení. ![]()
Ahoj me se mliko rozjelo 3. den po porodu. A to tak, ze jsem ji prikladala snad co hodina, a kaslala na obcas scestne rady sester, ze prikladat k jednomu prsu 10min a pak k druhemu. Ze zacatku sem kojila snad 30 min z jednoho prsu. Jasne, ze nepila celou dobu, ke konci jen zuzlala, coz je ale take velmi dulezite pro podporu tvorby mleka a zavinovani delohy. Rid se vlastnim instinktem a neboj se velmi casteho prikladani a cumlani. Hodne sil a trpelivosti ![]()
zkus pít kojící čaj,a přikládat co nejčastěj nebo zkus odsávačku a odsávej po 3 hodinách i v noci -mělo by to pomoct ,jestli nepomůže aspon budeš mít klid že jsi udělala všechno.Držím pěsti
Ahojda, kámoška se taky rozkojila až někde 5. den doma, do tý doby dávala UM H.A. ale důleživý přikládat přikládat a kojící čaje
mnoho zdaru
Mě začala laktace 5tý den (a to asi 5 ml na kojení)mopjí ségře a dvěma kamarádkám též.
jo a kojila jsem i 40 minut po hodině a půl, ale podle mě zbytečně, spustilo by se to i tak, - nervy tekly šíleně… sestry v podolí naštěstí super, povzbuzovaly, uklidňovaly, radily, dokrmovaly na požádání mateřinou, .....
Ahoj, jak píšou holky, pít kojící čaj, často přikládat a mě ještě pomohlo brát jedno balení homeopatik ricinus communis 5CH. Začalo se tvořit víc mlíčka a přestože to vypadalo, že budu muset přikrmovat v tom lepším případě, tak kojím dosud. Malý měl minulý týden 4 měsíce. Minulý týden jsem zase začala mít problémy s dostatkem mlíčka, malý má 68 cm a 7,4 kg. Takže jsem si zase koupila to homeopatikum, beru ho už 4 den a už je to lepší. Cucá se 1× 5 kuliček za den. Tak snad ti to taky pomůže. Doporučila mi ho laktační poradkyně i porodní asistentka.
Ještě jsem chtěla dopsat, že je plně kojený.
Ještě je brzo, určitě vydrž! Kojicí čaj, melta, trošku černého piva a přikládat, přikládat, přikládat - i v noci.