Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já jsem menstruaci dostala až jsem přestala kojit (kojila jsem plně, pak příkrmy) Kojila jsem 16 měsíců. Mezitím jsem brala HA Cerazette, tak nevím jestli na to taky neměla vliv…
já plně kojím plus příkrmy, ale MS zatím žádná a máme skoro 9měs.
Znám holky, co kojí a menstruují. Někde jsem četla, že pauzy by neměly být víc jak 6h, ale asi to není pravda.
Já tedy také zatím nemenstuuji. Bereš antikoncepci? Někdy to bývá po ní?
Pokud Ti malá sosá, tak neřeš.
![]()
kozisek píše:
Znám holky, co kojí a menstruují. Někde jsem četla, že pauzy by neměly být víc jak 6h, ale asi to není pravda.Já tedy také zatím nemenstuuji. Bereš antikoncepci? Někdy to bývá po ní?
Pokud Ti malá sosá, tak neřeš.![]()
no něco na tom asi bude jelikož klára skoro od narození prospinkala celou noc, někdy teda ne, ale stávalo se mi že jsem někojila dýl než šest hodin, chodila jsem odstříkavat, měla jsem nařízený budík, ale ne jednou se mi stalo že mě nevzbudil, tak třeba to má souvislost s tím
kozisek píše:
Znám holky, co kojí a menstruují. Někde jsem četla, že pauzy by neměly být víc jak 6h, ale asi to není pravda.Já tedy také zatím nemenstuuji. Bereš antikoncepci? Někdy to bývá po ní?
No ja antikoncepci brala 3.mesice ,ale ted uz ji mesic neberu.
zuzka.mamka píše:kozisek píše:no něco na tom asi bude jelikož klára skoro od narození prospinkala celou noc, někdy teda ne, ale stávalo se mi že jsem někojila dýl než šest hodin, chodila jsem odstříkavat, měla jsem nařízený budík, ale ne jednou se mi stalo že mě nevzbudil, tak třeba to má souvislost s tím
No me mala pres den ji casto zhruba po 2,5-3h a v noci spi zhruba 6-7h,ale jak kdy nekdy ji vickrat i v noci.
Ja neodstrikavam ,asi sem leva ,ale nejde mi to:-)
janibubi píše:zuzka.mamka píše:kozisek píše:no něco na tom asi bude jelikož klára skoro od narození prospinkala celou noc, někdy teda ne, ale stávalo se mi že jsem někojila dýl než šest hodin, chodila jsem odstříkavat, měla jsem nařízený budík, ale ne jednou se mi stalo že mě nevzbudil, tak třeba to má souvislost s tím
No me mala pres den ji casto zhruba po 2,5-3h a v noci spi zhruba 6-7h,ale jak kdy nekdy ji vickrat i v noci.
Ja neodstrikavam ,asi sem leva ,ale nejde mi to:-)
já jsem si pořídila odsávačku tomme tippee, a je to snadné, odsttříkáváš rovnou do flaštičky, na kteroupak dáš savičku nebo zavíčkuješ a dáš do lednice nebo do mrazáku, neboje ještě možnost do té větší lahvičky dát vložit takové menší kelímky které můžeš pak rovnou šoupnout do mrazáku
Ahoj já kojila a MS jsem dostala asi 8 týdnů po porodu antikoncepci jsem nebrala a pak jsem Ms měla pravidelně každý měsíc.
Tak já jem MS dostala asi 9týdnů po porodu,pak jsem začala brát antikoncepci a byl klid.
tak ja dostala menstruaci taky hned po sestinedeli a od te doby ji mam nepravidelne tak po 14 dnech, nekdy je to i jenom spineni , kojim plne, ale v noci mi mala spi 6 az 8 hodin, mozna je to tim, jinak antikoncepci zadnou neberu
První MS od porodu jsem dostala cca v 15 měsících věku dítěte.
Pak následovala malá pauza, dorazila MS druhá a teď mám zase pauzu.
Kojení asi opravdu ovlivňuje MS, zda přijde nebo ne.
Malé bude teď v pátek rok, kojím a MS nikde. Antiko neberu a nebrala jsem. MS mi nechybí ![]()
zavidim vsem co pri kojeni ms nemely..ja po sestinedeli hned dostala…a prichazela mi naprosto pravidelne..snad na hodinu co tri tydny..presto ze jsem plne kojila.
ted uz nekojim..zacla jsem brat zase antikoncepci a uz krvacim 14 dni…a to mi mudra rekla ze muzu i tri mesice v kuse nez si telo zase zvykne na antiko.
to mam za to ze jsem driv mivala MS tak dva dny a skoro zadnou nez sem byla tehotna
![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat jak to mate pri kojeni s menstruaci.Ja plne kojim a mela sem menstruaci kratce po sestinedeli a az ted mi prisla druha,tak jestli je to normalni,diky