Kojení a pitný režim

387
29.9.11 12:17

Kojení a pitný režim

Ahojky, mám zase takový dotaz. Kdo kojíte, kolik toho za den vypijete? Já vypiju třeba i 6 l, ale nevím jestli to není moc, ale pořád mám míň mlíka. Mám 2 měsíčního chlapečka, a vypije mi tak 70, 80, nebo 90, jak kdy, a pak si zkusím odsávat, většinou tam skoro nic není. Takže řeším jak na to, aby se mi dělalo víc mlíka. Zkouším vše, piju čaj na kojení, meltu, polívky jím, a už nevím co s tím. Když dám odstříkané mlíčko malýmu, tak to vypije vše i po kojení, takže třeba vysaje 120. Přijde mi že by to vypil vždy. Zkuste někdo poradit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
29.9.11 12:20

Když je malý spokojený, tak neřeš a koj, jak on chce.
Pij dostatečně, mi přijdou 3 litry dost (běžný režim, není vedro).
Nikdy jsem neodsávala (párkrát po porodu, když byly místo prsou šutry) a malá byla spokojená.
Kdyby nebyla, řešila bych to - ale nehledej problémy, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
29.9.11 12:29

souhlasím s pipet. Hlavně to moc řešíš. Při prvním dítěti, jsem taky sledovala kolik toho malá vypije, kolik pak ještě odsaju. Když to nešlo, byla jsem vynervovaná a ono to o to víc nešlo. Teď to neřeším a mlíčka mám dost. Piju tak ty 2,5 - 3 litry.

• Citovat
  • Upravit
4415
29.9.11 12:33

já bych to tedy taky neřešila, kojila bych jak si mimi řekne a ono si vypije kolik potřebuje. Odsávat není potřeba, nech to na mimču, podle toho kolik bude pít, tolik se bude tvořit mlíčka. Já když kojila ani jsem 3l za den nevypila(málo piju).Hlavně se nestresuj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
29.9.11 12:41

Ja vypiju tak neco kolem tech 3 litru a neboj nase mala by taky klido po koju jeste neco dopila z flasky, kde ji to krasne tece a nemusi se snazit. No jak psala Pipet, pokud je malej spokojenej a pribira, tak to neres. Naopak tim, ze to budes moc resit se budes akorat stresovat a to tvorbe mlicka moc nesvedci. Jo a odsavacka toho nevysaje tolik jako mimi, takze je normalni, ze po koju uz toho moc neodsajes. Kazdopadne pro zvyseni tvorby mlicka je urcite nejlepsi klid - zadnej stres a co nejcastejsi prikladani miminka k prsu nebo pak odsavani po kazdem kojeni treba 10 min i na prazdno, kdyz nic netece - tady je dulezita ta stimulace. Ale znovu opakuju, pokud je malej spokojenej, tak to neres a kojeni si oba uzivejte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.9.11 13:28

Já to právě řeším kvůli přibírání, malej mi málo přibíral, proto jsme pořídili váhu a teď to sleduju pořád. Já se tím nějak nenervuju, jen bych chtěla aby byl pěkně napapanej :-D Takže vidím že 6 l pít je kravina :-D Možná teda zkusím pár dnů nevážit a uvidím jetli bude přibírat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
29.9.11 13:38

Ahoj Katkas, řešila jsem to úplně stejně jako Ty, když byl malý miminko. Doktor mě vystrašil, že mám málo mlíčka, tak jsme jen vážili a vážili a já byla vystresovaná, že nedokážu pořádně nakrmit své dítě. Zavolala jsem laktační poradkyni a ta mi striktně zakázala vážit každý den, prý max. jednou týdně a když přibere, neřešit. Kojené děti přibývají logicky méně než na umělém mléce. To totiž obsahuje více bílkovin a nevhodné tuky a cukry. Ale jsou samozřejmě děti, které nemůžou být kojeny a UM je pro ně stejně důležité. Pokud Tě kojení baví, užívej si ho, a když bude problém, pokud už je neznáš, zajdi třeba na stránky:
www.kojeni.net (stránky jsou velmi obsáhlé a můžeš tam i položit dotaz) :palec: nebo zavolej nějaké laktační poradkyni. Ta Tě určitě uklidní a podpoří :hug:
3 litry jsou podle mě taky dostatečné, ani nevím, jestli jsem tolik vypila někdy já :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
2.10.11 19:35

naprosto souhlasím s tím nevážením!!!!!!!taky jsem měla problém s kojením s malým ve čtvrtým měsíci.byla jsem na kapačkách a nemohla jsem 2dny potom kojit.takže malý dostal flašku se sunarem a já odstříkávala a mléko vylívala,jenže tvorba pěkně klesla,holt mimi je nejlepší stimulace…já byla na nervy,snažila jsem se malého po kojení dokrmovat sunarem,ale flašu nechtěl ani vidět.půjčila jsem si tedy váhu od dr.a malého začala vážit před a po kojení.no síla,když vypil 50ml,tak to bylo moc,já z toho nervy v háji,ale když nechtěl pít z láhve,tak mi nic jiného nezbylo,než ho mít pořád na prsu.váhu jsem za dva dny vrátila,protože jsem se nemínila pořád stresovat tím,jak málo pije.a to mi nejspíš zachránilo kojení.Matýskovi jde na 7.měsíc a pořád jen kojím,příkrmy zatím nemají šanci,nechce :roll: a váží 8,5kg :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
2.10.11 21:25

Tak jsem zkusila nevážit před tím krmením a po krmení a malý mi zhubnul za dva dny 10 g :cry: takže zase asi najedu na vážení. Já hlavně i cítím že ty prsa nemám plná, maximálně po ránu, ale to taky jen někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
4.10.11 17:35

Snažím se pít 3 litry denně (mám na lince postavenou 1,5l petflašku a tak poznám, jestli se nezapomínám :-) Jinak s tím vážením.. malého vážím před i po kojení, mám prostě málo mlíčka (většinou ze sebe vymáčknu tak 50ml z obou prsou přes den, ale i 80ml v noci) a nepoznám, kolik si vzal a kolik teda mám udělat příkrmu. A musím říct, že pro mě není váha stres, ale motivace. Když sem tam navážím víc než obvykle, je to hrozná motivace to kojení nezapíchnout :-D Takže pokud to na tebe působí podobně, vážila bych klidně dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
4.10.11 18:05

Jo tak to jsem ráda že nejsem jediná :-) Taky to tak nějak beru že je to motivace. My zatím nedokrmujem, a docela to jde. Po každém krmení odstříkávám, a pak na noc mu to ohřeju a dokrmím, mě potom spí 6 h v kuse, tak aby mu nekručelo v bříšku. Teď jsem si i koupila lahvičku pro kojené děti, aby si nezvykli že jim to samo teče. Tak v týhle je membrána, takže taky to bude muset sát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
9.10.11 11:37

Tak se mi tvorba mlíka asi zlepšuje, teď už nejdeme pod 60, a spíš to je vyjímka, jinak vypije většinou od 80 nahoru :-D
Kamarádka mi taky poradila homeopatika, tak to zkouším, a zatím teda dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
13.10.11 13:08
katkask píše:
Tak se mi tvorba mlíka asi zlepšuje, teď už nejdeme pod 60, a spíš to je vyjímka, jinak vypije většinou od 80 nahoru :-D
Kamarádka mi taky poradila homeopatika, tak to zkouším, a zatím teda dobrý :palec:

tak to je super,tak přeju,ať je to už jen dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
27.5.13 23:30

Zavidim ja kojim uz 11 mesiu a za den vypiju tak 500 ml nemam vubec zizen:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.5.13 00:54
@Luciet2 píše:
Zavidim ja kojim uz 11 mesiu a za den vypiju tak 500 ml nemam vubec zizen:-(

Tak to je hodně málo… Hele já kojim jen chvíli, ale pití taky moc nedám, mně pomáhá dát si pití do flašky a popíjet průběžně a vím, že musím vypít aspoň 2. Mít to v hrnku, tak se nedonutím ho doplňovat. Zkus to taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová