Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám půjčenou odsávačku od Aventu, ale nějak mi to s ní nejde, ten podtlak se mi zdá malý, zajímalo by mě, za jak dlouho po použití začla odsávat?? Jestli to trvá třeba minutu nebo dýl, moc díky za info..
Máte zkušenost s Philips Avent Manuální odsávačka Natural?
Přidejte zkušenost s Philips Avent Man...máš ruční ? začla mi odsávat tak po 5ti zmáčknutí
zkontroluj si zda to máš správně poskládané a jestli ti při přiložení na prs nepřisává vzduch ![]()
Mně to taky nešlo..myslela jsem, že přiložím a poteče to. a nic. Tak to dělám tak, že to rozjedu ručně, promasíruju, pak přiložim a jde to. Vydrž, určo to pujde ![]()
a mám tu elektrickou, ale to je asi stejný jako manuální, jen ta el. pak jede sama.
Mám ruční… to mě taky napadlo to prva nějak rozjet sama, no uvidím, díky za info… já už to zkoušela několikrát a jen jednou mi to chvilku šlo, nevím čím to je, možná se mi špatně spouští mlíko ![]()
Ahoj,
ja když jsem zkousela poprve odsavat, tak to vubec neslo. Nesla ani kapicka.
No a pak jsem to zkusila jeste parkrat a intervaly se zkracovaly. Nejlepsi bylo predtim zkusit odstrikat trochu rucne - pak to slo rychleji.
Ted jsem tri tydny po porodu a pri odsavani odsavackou (taky mam Avent) se mlicko spusti tak za minutku
Ahoj, me rucni Avent funguje, ale bez te silikonove vlozky, ci co to je. Tak me napadlo jestli to nemuze byt tim.
Taky to používám bez té silikonové vložky. Poradily mi to už sestřičky v porodnici, vytvoří se tam líp ten podtlak a jde to hezky, cca po pěti zmáčknutích teče mlíčko ![]()
Tak jsem to zkusila prve rozjet sama, oddělala jsem i ten silikon a stejně nic
nechápu, proč mi to nejde, ten podtlak se mi zdá malý, má to hodně vytahovat tu bradavku nebo jen tak zlehka?
Tak jsem to teď počítala, mléko mi začne téct do 10 zmáčknutí
A bradavku mi Avent natáhne tak o 1 cm.
Napoprvé jsem taky moc neodsála, asi jsem neměla ten správný nátisk. Teď většinou odsávám tak, že mám ruku hřbetem na stehnu, na ní odsávačku a o tu jsem prsem opřená.
Pomáhá mi to, co píšou na kojeni.net - popíjet teplý nápoj a nahřát prsa. Na nahřívání jsem teda lempl, akorát vytáhnu ten silikon z teplý vody a začnu ![]()
A občas pomůže si „poposednout“ - trochu prso vyndat a zas dát zpátky - zmáčknou se jiné mléčné žlázky a zas to teče.
Já teda odsávám v úkole, abych mohla 1 x za 14 dní do školy
a taky jsou dny, kdy odsaju houby s octem.
hlavně to nesmí bolet a prsa si taky musí zvyknout, zkoušej to, každé alespoň 5 minut, myslím, že by se to mělo rozjet, když tak se obrať na laktační poradkyni, ty mají zkušenností více ![]()
Taky jsme mela mechanickou a u me to chvilku trvalo, kdyz jsem mela prsa tak natekly, ze byla tvrda jak kamen. Kolikrat jsem to musela nejdriv rozmasirovat v teple sprse a pak to teklo samo. ![]()
já jedu pouze na ručním Aventu od porodnice dosud (no, už musím přikrmovat UM, ale stále odsávám 6× denně) a vydrž, chvíli to trvá. Mlíko mi teče jak kdy, když jsou po noci prsa nalitý, tak hned, jindy třeba to chce skoro minutu
málo se to ví, ale správně se s touto odsavačkou odsává tak, že prvně se cca. 5× rychle zapumpuje (podobně saje miminko když se potřebuje honem napít), to by mělo spustit mlíko a potom už jen tak v intervalu jednou za 2-3s, nechat to vakuum působit, páku nechat dole a když vidíš, že se pramínky vyčerpávají, uvolnit a znova. Díky tomu nehrozí ani zánět šlach ![]()
jinak mně vyhovuje ten silikon tam mít, jsem nakloněná, odsavačka mi stojí na stehně a volnou rukou mačkám prso, aby to líp teklo…
tak zkoušej a uvidíš…a kdyby fakt nic, tak to zkus s jinou, údajně jsou ženy, na které odsavačka nefunguje
, takže to nemusí být Tvá chyba
Pokud se ti zdá malý podtlak - já jsem to měla taky, jako kdyby se tam pořád přifukoval vzduch, ale přiložená byla správně. Mrkni, jestli je dobře sestavená, mně se tam občas uvolnil ten malý bílý čudlík, co se dává zespodu na tu hlavní část odsávačky. A ten když nedoléhá, tak podtlak není.
Taky mam od Aventu - rucni a jak kdy, nekdy se spusti za minutu a nekdy to trva i dyl max tak tech 5 min. No mela jsem jednou pujcenou elektrickou a kdybych si ji kupovala ted, tak jdu stopro do ty elektricky. Slo to lip.
Eneer píše:
Tak jsem to zkusila prve rozjet sama, oddělala jsem i ten silikon a stejně nicnechápu, proč mi to nejde, ten podtlak se mi zdá malý, má to hodně vytahovat tu bradavku nebo jen tak zlehka?
Zkus otočit v tom dílek s hvězdičkou, má být nahoru…
![]()