Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte zkušenost s Philips Avent Manuální odsávačka Natural?
Přidejte zkušenost s Philips Avent Man...Já byla s avenťáckou moc spokojená
sice el. dvoufázová je nej, ale pokud to máš jen na občasný odsátí, tak stačí. Jak dlouho budeš odsávat, záleží kolik máš mlíka, jak rychle ti mlíčko teče, jestli jsi třeba v šestinedělí… mě to trvalo max. 10min
Pístovou nebrat, hrozně rasí prsa ![]()
@CokeLady ty jo, že by se mi chtělo odstříkávat, aby mohl tatík nakrmit
stejně si neodpočineš, místo kojení budeš mačkat páčku jak blázen ![]()
@petrul mně v porodnici půjčili dvoufázovou mauální a byla jsem naprosto spokojená… Je to jediná na trhu (od Medely). I bradavky mě po Avenťácké bolely víc a to už mohly být zvyklé ![]()
@petrul píše:
@CokeLady ty jo, že by se mi chtělo odstříkávat, aby mohl tatík nakrmitstejně si neodpočineš, místo kojení budeš mačkat páčku jak blázen
stím souhlas, taky chtěl krmit, tak sem dvakrát odstříkala, ale pak se mu na to vyprdla, tet už kojit nemužu, máme UM, ale krmit už se mu pro změnu nechce… ![]()
@Billi píše:
@petrul mně v porodnici půjčili dvoufázovou mauální a byla jsem naprosto spokojená… Je to jediná na trhu (od Medely). I bradavky mě po Avenťácké bolely víc a to už mohly být zvyklé
jj, tu mi laktační ukazovala
jinak mi doporučila, jak pracovat s tou avent, aby byla jako ta 2fázová… zezačátku mačkat hodně rychle, ale jen aby to nebolelo, nemusí to být úplně nadoraz, až se spustí mlíko a pak stačí mačkat dlouze, pomalu, taky zmáčknout jen tak, aby to nebolelo
@Eneer píše:
Tak jsem to zkusila prve rozjet sama, oddělala jsem i ten silikon a stejně nicnechápu, proč mi to nejde, ten podtlak se mi zdá malý, má to hodně vytahovat tu bradavku nebo jen tak zlehka?
já jsem díky ní přišla o mlíko, mussela jsem rozjíždět i dostříkávat ručně, a stejně stimulovala jenom slabě, ten podtlak nestál za nic, takže ubývalo a ubývalo. A levnější sice měly podtlak lepší ale hned se rozkřapaly. Příště kdybych měla taky odstříkávat a krmit lahvičkou ta asi budu uvažovat o elektrický, ty ruční mi přijdou jenom na občasný doodsátí.
Mám tuhle aventku a rovnou bych jí hodila z okna… už uvažuji o jiné! Chci si koupit taky tu dvoufázovou od Medely! Pokud plánuješ druhé dítě, tak se vyplatí zainvestovat. Mě ta aventka přijde, že je to takový mačkání páčkou a nic moc efekt, žádný extra sání. Taky si myslím, že toho jako moc nevydrží… možná jedno dítě a konec!
@CokeLady Nepotřebovala jsem ji na rozkojení, spíše se mi hodně nalívala prsa a malá se budila jak hodinky co 3 hodiny a v noci méně, takže jsem odsávala, at můžu spát bez skučení.
plnou lahvičku (120 ml) jsem měla zhruba za 10 minut, někdy ani to ne.
Pak mi teda ze dne na den přestala laktace, ale to už je jiný příběh
@CokeLady píše:
Já do ní asi půjdukoukám, že se tu hodně srovnává s o několik tisíc dražší dvoufázovou eletrickou, což se nesrovnatelné. Zvlášť když já srovnávám s pístovkou
vždycky ji prodáš
já koupila už použitou a teď zase putovala dál, fungovala pořád dobře. Elektrický jsou výborný, ale na sem tam odsátí zbytečná investice
@CokeLady píše:
právě… chápu když někomu nejde přisát a celý kojení rovná se odstříkávání, to je něco jinýho než odsát třeba litr za měsíc.narazila jsme na set odsávačky i s via pohárky za dobrou cenu, jdu do ní.
a ještě je šikovnej ten adaptér k tomu, našroubuješ přímo na via kelímek, nasadíš dudlík a nepotřebuješ ani lahvičku ![]()
Ahojky maminy ![]()
mám dotázek ohledně odsávačky značky Medela…o které si myslíte že je lepší a nebo s ní máte už zkušenosti? Vybírám mezi:
1: http://odsavacky.heureka.cz/…cka/recenze/
2: http://odsavacky.heureka.cz/…specifikace/#…
3: http://odsavacky.heureka.cz/…specifikace/#…
Předem díky moc za info
![]()
@markovape záleží, jak často budeš potřebovat odsávat… pokud každý den, tak elektrickou swing. Je super, docela tichá. Na příležitostné odsátí ti stačí manuální Harmony. Ta je fajn, že je dvoufázová. Mini electric za mě nee, vůbec mi nevyhovovala a dělá příšernej randál ![]()
Ahojky, já mám odsávačku Avent asi 2 měsíce a celou dobu funguje bez problémů. Podle mě by to mohlo být tím ventilem, protože když jej zkusíš vyndat, tak odsávačka nejde vůbec. Zkus pořídit nový, nasadit jej a uvidíš. Možná je ten původní už trošku „jetý“
![]()
Prosím o radu - mám půjčenou elektrickou odsávačku Avent, ale kamarádka, která mi ji půjčila ji ani nepoužila a návod ztratila…
jak se používá, na to už jsem přišla, ale potřebuji vědět, jak ji můžu sterilizovat. Musím sterilizovat před každým použitím, ptž mám nedonošené miminko, tak aby nechytlo nějakou infekci.
Dá se sterilizovat klasicky vyvářením v hrnci s vodou? Nebo ji mám položit na pařák a napařovat jako knedlíky? Bylo mi doporučeno 1/2hodiny - nezničím ji?
Co všechno můžu sterilizovat? - vše, kromě té části, kde je motorek?
Díky ![]()