Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Máte zkušenost s Philips Avent Manuální odsávačka Natural?
Přidejte zkušenost s Philips Avent Man...MonnyDee píše:Eneer píše:Zkus otočit v tom dílek s hvězdičkou, má být nahoru…
Tak jsem to zkusila prve rozjet sama, oddělala jsem i ten silikon a stejně nicnechápu, proč mi to nejde, ten podtlak se mi zdá malý, má to hodně vytahovat tu bradavku nebo jen tak zlehka?
![]()
Jéé, díky za info, bylo to tím
já měla tu hvězdičku směrem dolů, taková blbost, mě by to ani nenapadlo, teď to teprve táhne, až to skoro bolí, teď už to beztak půjde ![]()
Eneer píše:MonnyDee píše:Jéé, díky za info, bylo to tímEneer píše:Zkus otočit v tom dílek s hvězdičkou, má být nahoru…
Tak jsem to zkusila prve rozjet sama, oddělala jsem i ten silikon a stejně nicnechápu, proč mi to nejde, ten podtlak se mi zdá malý, má to hodně vytahovat tu bradavku nebo jen tak zlehka?
![]()
já měla tu hvězdičku směrem dolů, taková blbost, mě by to ani nenapadlo, teď to teprve táhne, až to skoro bolí, teď už to beztak půjde
Nemáš zač.. Já jsem na to byla upozorněna když jsem si jí půjčovala
![]()
Z porodnice jsem odcházela s pístovou odsávačkou (první, na kterou jsme v lékárně narazili) a druhý den jsme pořizovali přesně tuhle od Aventu. A je to fakt nebe a dudy, rozhodně doporučuji ![]()
Mám přesně tuhle s via pohárky a jsem moc spokojená. není žádná manipulace s mlékem. rovnou odsaješ, po rozehřátí jen našroubuješ dudlík a krmíš. žádné přelévání. fakt super! ![]()
Já s Avenťáckou odsávala víc jak 4 měsíce a nebyla jsem moc spokojená. Přebytky ano, ale prostě účinnost celkem na nic. Když malý vypil 180 ml z jednoho prsa (vážila jsem), tak jsem za 30 minut druhý den odsála třeba jen 90 ml, prso pořád dost nalitý, ale dál ani kapka ![]()
Na druhý dítě jedině dvoufázovou (mám srovnání z porodnice), je to nebe a dudy.
S pístovou bohužel srovnání nemám.
@CokeLady píše:
díky moc za zkušenosta můžu se zeptat, v čem je jiné? je také tak účinná a jak dlouho s ní trvá odsát třeba těch 100 ml? Děkuji moc
a ještě dotaz: já jí nepotřebuji na rozkojení (což ty možná z porodky jo?
)
via pohárky super, používám je i když nekojím, odsávaní mě tak trvalo cca 20 min jedno prso, teda aspon u mě, měla jsem v jednu chvíli docela dost mleka, a odsávaní mě nebolelo… ![]()
Já byla s avenťáckou moc spokojená
sice el. dvoufázová je nej, ale pokud to máš jen na občasný odsátí, tak stačí. Jak dlouho budeš odsávat, záleží kolik máš mlíka, jak rychle ti mlíčko teče, jestli jsi třeba v šestinedělí… mě to trvalo max. 10min
Pístovou nebrat, hrozně rasí prsa ![]()
@CokeLady ty jo, že by se mi chtělo odstříkávat, aby mohl tatík nakrmit
stejně si neodpočineš, místo kojení budeš mačkat páčku jak blázen ![]()
@petrul mně v porodnici půjčili dvoufázovou mauální a byla jsem naprosto spokojená… Je to jediná na trhu (od Medely). I bradavky mě po Avenťácké bolely víc a to už mohly být zvyklé ![]()
@petrul píše:
@CokeLady ty jo, že by se mi chtělo odstříkávat, aby mohl tatík nakrmitstejně si neodpočineš, místo kojení budeš mačkat páčku jak blázen
stím souhlas, taky chtěl krmit, tak sem dvakrát odstříkala, ale pak se mu na to vyprdla, tet už kojit nemužu, máme UM, ale krmit už se mu pro změnu nechce… ![]()
@Billi píše:
@petrul mně v porodnici půjčili dvoufázovou mauální a byla jsem naprosto spokojená… Je to jediná na trhu (od Medely). I bradavky mě po Avenťácké bolely víc a to už mohly být zvyklé
jj, tu mi laktační ukazovala
jinak mi doporučila, jak pracovat s tou avent, aby byla jako ta 2fázová… zezačátku mačkat hodně rychle, ale jen aby to nebolelo, nemusí to být úplně nadoraz, až se spustí mlíko a pak stačí mačkat dlouze, pomalu, taky zmáčknout jen tak, aby to nebolelo
@Eneer píše:
já jsem díky ní přišla o mlíko, mussela jsem rozjíždět i dostříkávat ručně, a stejně stimulovala jenom slabě, ten podtlak nestál za nic, takže ubývalo a ubývalo. A levnější sice měly podtlak lepší ale hned se rozkřapaly. Příště kdybych měla taky odstříkávat a krmit lahvičkou ta asi budu uvažovat o elektrický, ty ruční mi přijdou jenom na občasný doodsátí.
Mám tuhle aventku a rovnou bych jí hodila z okna… už uvažuji o jiné! Chci si koupit taky tu dvoufázovou od Medely! Pokud plánuješ druhé dítě, tak se vyplatí zainvestovat. Mě ta aventka přijde, že je to takový mačkání páčkou a nic moc efekt, žádný extra sání. Taky si myslím, že toho jako moc nevydrží… možná jedno dítě a konec!
@CokeLady Nepotřebovala jsem ji na rozkojení, spíše se mi hodně nalívala prsa a malá se budila jak hodinky co 3 hodiny a v noci méně, takže jsem odsávala, at můžu spát bez skučení.
plnou lahvičku (120 ml) jsem měla zhruba za 10 minut, někdy ani to ne.
Pak mi teda ze dne na den přestala laktace, ale to už je jiný příběh
@CokeLady píše:
Já do ní asi půjdukoukám, že se tu hodně srovnává s o několik tisíc dražší dvoufázovou eletrickou, což se nesrovnatelné. Zvlášť když já srovnávám s pístovkou
vždycky ji prodáš
já koupila už použitou a teď zase putovala dál, fungovala pořád dobře. Elektrický jsou výborný, ale na sem tam odsátí zbytečná investice