Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat. Jsem teda zoufalá.
Mám doma 3 týdenní holčičku. Tento týden jsem byli na vážení kdy malá měla 3160g. Po propuštění z nemocnice vážila 2640g. Chodíme se vážit každý týden a za pět dní přibrala 220g. Včera měla tři týdny. Ale poslední 4 dny po kojení pláče, nemůže usnout a šíleně se vzteká. Ikdyž je přebalená odříhnutá. Mám strach že ji to nestačí, ale to by snad takhle hodně nepřibívala na váze ne? ![]()
Spíš jak pije, rozhýbou se jí střívka a bolí bříško…
Zavedla bych protiprdová opatření.
Určitě ještě nedávej UM, jen byste si zkazily techniku kojení, přibývá hezky…
Normální přírustek na vaze je od 100 g / tydne vys. Pribejva ti uzasne, deti preci nemusi brecet hlady, tohle vypada spis na prdiky. Me deti po kojeni taky cassto plakaly, jak se jim rozhejbala streva a bolelo je brisko. Zkus chovat v klubicku, masirovat brisko, popr. nejake kapicky na prdiky.
taky bych řekla, že to budou prdíky
UM zatím nedávej, když přibírá, tak nehladoví.
Nám hodně pomohly probiotické kapičky
UM rozhodně nedávej, nabírá ti hezky, spíš zkus pít fenyklový čaj a vyzkoušej různá opatření proti prdíkům… Nebo to možná spíš bude jen růstový spurt ![]()
Souhlasím s Monny - to bude spurt nebo prdíky. Zkus nějaké kapičky…a vydržet!!!! UM je hloupost, když ti nabírá… jen bych opravila aajjaa - takhle malinká by měla přibírat cca 200 g (tedy aspoň podlé mé mudry
, takže jste OK! Co když dáš dudlíčka?
Hlasuji pro prdíky, nám se osvědčila bio gaia, pak krém pupík a cvičení s nožičkama, a když je nejhůř, tak rektální rourka. Přeji pevné nervy, prdíky jsou fakt děs ![]()
aajjaa píše:
Fakt? Našedr. říká, že spodní hranice je 100 g…:-)
No, klasika, co dr, to názor ![]()
dudlík dáváme. S ním se jen uspí a pak ho vyhodí. Ale při kajení ji musím dávat obě prsa. To první docucá a dojede se druhým. Kojící čaj piju tak nevím
nejhorší je ten pláč, když nevím co se jí děje ![]()
Maaja16 píše:
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat. Jsem teda zoufalá.Mám doma 3 týdenní holčičku. Tento týden jsem byli na vážení kdy malá měla 3160g. Po propuštění z nemocnice vážila 2640g. Chodíme se vážit každý týden a za pět dní přibrala 220g. Včera měla tři týdny. Ale poslední 4 dny po kojení pláče, nemůže usnout a šíleně se vzteká. Ikdyž je přebalená odříhnutá. Mám strach že ji to nestačí, ale to by snad takhle hodně nepřibívala na váze ne?
Tak u nás je úplně to stejný, malá má taky tři týdny a taky po kojení neustále pláče, taky piju kojící čaje, 4l vody denně, meltu, nahřívám prsa - nic nepomáhá. Myslím si, že jí mé mlíčko nestačí. Nakojím, a za hodinku pláče zase:-( Já teda ten pláč už nevydržela a tak 2× za den přikrmuji, techniku nám to snad nezkazí - kojím přes kloboučky, stejně jako před 3lety syna, mám vpáčené bradavky. Na převážení jdeme ve středu, no jsem taky zvědavá. Tak přeji pevné nervy a vydržet, možná to u vás bude opravdu tím bolavým bříškem.
Holky, zkuste homeopatika ricinus communis 5ch - mně moc pomohly na zvýšení laktace. Já kojím z obou prsou pořád, v tom bych problém neviděla…
JA nevim holky, ale ma se zasadne ridit a/ pocuranymi plenami b/pribyvanim…ne placem, nektery deti proste jsou uplakany. SAmozrejme, pokud nepribyva, je to neco jineho, ale treba muj nejstarsi rval a rval a rval a za sest tydnu nabral 1,5 kila…ale jecel taky, prakticky skoro porad, doted nevim, proc byl tak plactivy, takze ja bych teda plac nevykladala hned jako hlad, kontrolovala bych pliny a chodila si mimco prevazovat.
Jo, souhlasím… může to být i bojkot kojení, zkuste kouknout do otázek na kojeni.net