Kojení a UM

187
12.6.11 16:31

kojení a UM

Ahojky holky, chtěla bych se zeptat. Jsem teda zoufalá. :-( Mám doma 3 týdenní holčičku. Tento týden jsem byli na vážení kdy malá měla 3160g. Po propuštění z nemocnice vážila 2640g. Chodíme se vážit každý týden a za pět dní přibrala 220g. Včera měla tři týdny. Ale poslední 4 dny po kojení pláče, nemůže usnout a šíleně se vzteká. Ikdyž je přebalená odříhnutá. Mám strach že ji to nestačí, ale to by snad takhle hodně nepřibívala na váze ne? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
12.6.11 16:45

Spíš jak pije, rozhýbou se jí střívka a bolí bříško…
Zavedla bych protiprdová opatření.
Určitě ještě nedávej UM, jen byste si zkazily techniku kojení, přibývá hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
12.6.11 16:53

Normální přírustek na vaze je od 100 g / tydne vys. Pribejva ti uzasne, deti preci nemusi brecet hlady, tohle vypada spis na prdiky. Me deti po kojeni taky cassto plakaly, jak se jim rozhejbala streva a bolelo je brisko. Zkus chovat v klubicku, masirovat brisko, popr. nejake kapicky na prdiky.

• Citovat
  • Upravit
3396
12.6.11 16:57

taky bych řekla, že to budou prdíky :think: UM zatím nedávej, když přibírá, tak nehladoví.
Nám hodně pomohly probiotické kapičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.6.11 17:07

UM rozhodně nedávej, nabírá ti hezky, spíš zkus pít fenyklový čaj a vyzkoušej různá opatření proti prdíkům… Nebo to možná spíš bude jen růstový spurt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
12.6.11 17:36

Souhlasím s Monny - to bude spurt nebo prdíky. Zkus nějaké kapičky…a vydržet!!!! UM je hloupost, když ti nabírá… jen bych opravila aajjaa - takhle malinká by měla přibírat cca 200 g (tedy aspoň podlé mé mudry :)), takže jste OK! Co když dáš dudlíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
12.6.11 17:39

Hlasuji pro prdíky, nám se osvědčila bio gaia, pak krém pupík a cvičení s nožičkama, a když je nejhůř, tak rektální rourka. Přeji pevné nervy, prdíky jsou fakt děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
12.6.11 17:40

Fakt? Našedr. říká, že spodní hranice je 100 g…:-)

• Citovat
  • Upravit
1587
12.6.11 17:43
aajjaa píše:
Fakt? Našedr. říká, že spodní hranice je 100 g…:-)

No, klasika, co dr, to názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
12.6.11 17:48

Presne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
187
12.6.11 18:16

dudlík dáváme. S ním se jen uspí a pak ho vyhodí. Ale při kajení ji musím dávat obě prsa. To první docucá a dojede se druhým. Kojící čaj piju tak nevím :nevim: nejhorší je ten pláč, když nevím co se jí děje :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.11 19:56
Maaja16 píše:
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat. Jsem teda zoufalá. :-( Mám doma 3 týdenní holčičku. Tento týden jsem byli na vážení kdy malá měla 3160g. Po propuštění z nemocnice vážila 2640g. Chodíme se vážit každý týden a za pět dní přibrala 220g. Včera měla tři týdny. Ale poslední 4 dny po kojení pláče, nemůže usnout a šíleně se vzteká. Ikdyž je přebalená odříhnutá. Mám strach že ji to nestačí, ale to by snad takhle hodně nepřibívala na váze ne? :-?

Tak u nás je úplně to stejný, malá má taky tři týdny a taky po kojení neustále pláče, taky piju kojící čaje, 4l vody denně, meltu, nahřívám prsa - nic nepomáhá. Myslím si, že jí mé mlíčko nestačí. Nakojím, a za hodinku pláče zase:-( Já teda ten pláč už nevydržela a tak 2× za den přikrmuji, techniku nám to snad nezkazí - kojím přes kloboučky, stejně jako před 3lety syna, mám vpáčené bradavky. Na převážení jdeme ve středu, no jsem taky zvědavá. Tak přeji pevné nervy a vydržet, možná to u vás bude opravdu tím bolavým bříškem.

• Citovat
  • Upravit
1587
12.6.11 20:54

Holky, zkuste homeopatika ricinus communis 5ch - mně moc pomohly na zvýšení laktace. Já kojím z obou prsou pořád, v tom bych problém neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
12.6.11 20:55

JA nevim holky, ale ma se zasadne ridit a/ pocuranymi plenami b/pribyvanim…ne placem, nektery deti proste jsou uplakany. SAmozrejme, pokud nepribyva, je to neco jineho, ale treba muj nejstarsi rval a rval a rval a za sest tydnu nabral 1,5 kila…ale jecel taky, prakticky skoro porad, doted nevim, proc byl tak plactivy, takze ja bych teda plac nevykladala hned jako hlad, kontrolovala bych pliny a chodila si mimco prevazovat.

• Citovat
  • Upravit
1587
12.6.11 20:57

Jo, souhlasím… může to být i bojkot kojení, zkuste kouknout do otázek na kojeni.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová