Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prvne k vaze… nase mala ma 6030 gramu v peti mesicich (a to je na UM), takze si myslim, ze mas krasny miminko, ktere pribira nadherne!!!
Ja osobne bych urcite prvne nakojila a potom dala UM, jenze pokud mas dost mlicka, malemu asi staci a po kojeni bude plny!!! Udelala bych to tak jen pred nocnim kojenim a pak zase jen kojila.
MM je totiz lehceji stravitelne nez UM. Pokud je jinak maly spokojeny, radsi bych vstavala co ty dve hodinky
Je to sice narocnejsi, ale nejlepsi…
Pokud je ale neklidny, nebo plactivy, klidne UM dej. Muze se stat, ze ti zacne pit MM mene, ale taky nemusi, my kombinovali MM a UM pres tri mesice!
přesně tak, můj malej má taky 16 týdnů a má 62 cm a 5,6 kilo, dle dr. je to naprosto normální...........vykašli se na nějaký tabulky
a řiď se potřebami tvémo miminka ![]()
Pájinka25 píše:
přesně tak, můj malej má taky 16 týdnů a má 62 cm a 5,6 kilo, dle dr. je to naprosto normální...........vykašli se na nějaký tabulkya řiď se potřebami tvémo miminka
BaraDolezal píše:Pájinka25 píše:
přesně tak, můj malej má taky 16 týdnů a má 62 cm a 5,6 kilo, dle dr. je to naprosto normální...........vykašli se na nějaký tabulkya řiď se potřebami tvémo miminka
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na nas vek bychom meli mit tak o sedm centimetru mene a min. o kilo vice… Mala je spokojena, cele dny se smeje, hraje si, uz se sama pretoci na brisko, da si nozicky do pusinky, plenek menime take dost…
Prece ji nebudu vykrmovat, jen aby mi pasovala do tabulek…
Nektere deti jsou drpbnejsi, nektere vetsi (kamoska ma chlapecka, ktery melv pul roce devet kilo… ted zacal lozit a jak supajdi!!!)
jj a to já si pořád říkám, že můj malej je takovej cvalda, má naducaný tvářičky a dvě bradičky.....je naprosto spopkojenej, papká skoro pořád, je to takovej malej otesánek................takže i kdyby měl být na hranici tabulky, je mi to šumák…hlavně že je spokojenej ![]()
Já takto dokrmuju od 5 měsíce. Do 5 měsíců jsem dvojčata plně kojila, ale pak mi Vojta vstával a řval co 2 hodiny. A protože se se 3 dětma opravdu potřebuju trochu vyspat, tak poslední kojení mám kolem 16 hodiny a pak po 18 hodině plus mínus, dávám sunar.
Rozárka spí tedy celou noc od 3 měsíců, Vojta mi takto se sunarem vydrží cca do 2-4 hodin ráno.
Takže u nás sunar úspěch má - tedy v kombinaci toho, že pokud se mi vzbudí před půlnocí - nekojím a dávám vodu. Ale mým prckům bude už půl roku.
Taky jsem kojila a pak dokrmovala UM…ale teď už jsme z 90% na Sunaru…mlíka mám čím dál míň, nezasytí ho…malému je 4,5 měsíce, plně jsem kojila 3 měsíce…každopádně na noc dávám už jen UM a spí celou noc až do rána, nebudí se vůbec…
Budu tedy nejprve kojit a pak jenom dokrmím UM. Dneska večer se Jiřík napil z obou prsou a pak vypil 20ml UM. Když dokrmujete, nabizíte předtím obě prsa nebo jenom jedno? Jsem zvědavá, jak to bude se spaním…
No, myslim, ze spani ti tech 20 ml UM nezachrani
Davala jsem obe prsa.
Kettlery píše:
Budu tedy nejprve kojit a pak jenom dokrmím UM. Dneska večer se Jiřík napil z obou prsou a pak vypil 20ml UM. Když dokrmujete, nabizíte předtím obě prsa nebo jenom jedno? Jsem zvědavá, jak to bude se spaním…
já tedy kojím 2 takže každej má jedno prso
Já teda večerní krmení dávám lahvičkou a kojím v pohodě dál ![]()
Zkusila bych už večer nekojit, ale dát rovnou UM ať se ti pěkně zasytí.
Nakojit odpoledne a večer už jen flašku ![]()
estrellita píše:
Taky jsem kojila a pak dokrmovala UM…ale teď už jsme z 90% na Sunaru…mlíka mám čím dál míň, nezasytí ho…malému je 4,5 měsíce, plně jsem kojila 3 měsíce…každopádně na noc dávám už jen UM a spí celou noc až do rána, nebudí se vůbec…
prosímtě a když dáváš na noc jen UM, kolik mu ho dáš, že ti spí celou noc? Já malýho večer kojím a pak mi ještě vypije 120 ml Nutrilonu Extra (ten je pro lepší zasycení) a stejně je tak nejpozději v půl druhý vzhůru..........i když je pravda, že ty intervaly se prodlužujou, dřív se budil kolem půlnoci ![]()
Pájinka25 píše:estrellita píše:prosímtě a když dáváš na noc jen UM, kolik mu ho dáš, že ti spí celou noc? Já malýho večer kojím a pak mi ještě vypije 120 ml Nutrilonu Extra (ten je pro lepší zasycení) a stejně je tak nejpozději v půl druhý vzhůru..........i když je pravda, že ty intervaly se prodlužujou, dřív se budil kolem půlnoci
A zkousela jsi caj?Mala teda nespi celou noc, ale vetsinou se budi jen ze zvyku, ducne treba 50 ml cajiku a spinka dale… ![]()
Ahoj,
chtěla bych se zeptat někoho, kdo má zkušenost s dokrmováním UM na noc při kojení, jak jste to dělali.
Já mám chlapečka 4m a protože je teď častěji v noci vzhůru (i po 2hod), chci ho zkusit dokrmovat UM na noc. On stejně moc nepřibírá, kojím 8×-9× za 24 hod z obou prsou, aby víc vypil, a týdenní přírůstky má 80- 100g. V 16. týdnech má 64cm a 5,84kg. Když to dám do růstového grafu, tak je na spodní hranici normálu.
Mámka mi radí zkusit UM na noc, že by si tím mohl prodloužit spaní a i víc přibírat. Zkusila jsem mu už dát Bebu HA a z lahvičky pil. Nevím ale, jaký by měl být postup. Nakojit a pak dát UM, aby se dosytil? Byl by problém mu nejprve dát třeba 60ml UM a pak nakojit? U kojení vždycky hezky zvláční a dobře usíná. Taky nevím, jestli dokrmit UM jenom před spaním, po každém nočním kojení nebo třeba 1 kojení vyměnit jenom za UM (to by pak mohl krmit tatínek). Všude se píše, že by se dítě mohlo i samo odstavit, ale i ve 4m? Jak jste to dělali vy? Jaké máte zkušenosti? Díky moc.