Přecitlivělost na MM

682
10.6.11 17:40

Přecitlivělost na MM

Nazdárek maminy. Jsem bezradná a už nevím co s tím a přestat nechci :-( Jak to shrnout?… No kojila sem do 2. měsíce.Kvuli prdikum smer davali probiotika a infacol a bylo to lepsi. Pak sme šli dát dávku rotarixu a v ten samý den sem to dostala a od toho dne se to čím dál víc zhoršovalo.První se mi prcek začal u prsu cukat a pouštět se a pak začal hladvět.Pořád jenom plakal a postupně mu tmavla stolička, a až už byla uplne zelena a malinke množství, tak sme mu dali zkusit Nutrilon.. a ten vypil hned a od te chvile byl spokojeny vubec neplakal a pořád se usmival..Tak sme dokrmovaly protože mi začalo ubyvat mlíka.Chvili sme byli jenom na UM pak sem zabojovala a rohodla se že se proste rozkojim a povedlo se.Ale malý začal trpet na koliky , pořád ho bolelo bříško a pořád plakal.a samozrejme mu zase zacala tmavnout stolicka takže sme zase dali UM a zase byl spokojeny. takhle sem to zkusila jeste třikrat ale pokazde to dopadlo stejne.Podotýkám že při UM netrpí refluxem ani prdíkama natož pak kolikama.a když ho přiložím tak normálně saje takže to není tak že by si zvykl na láhev. Už mám doma prášky na zastavení laktace ale vůbec s emi do toho nechce. Sice sem rada ze je maly tak spokojeny ale kojit bych ho chtela.Konzultovala sem to i s pediatrickou a ta stejne jako muj gyndar mi rekli ze o tom jeste neslyseli.Ale ja sem jeden takovy pripad cetla Tak sem se chtela zeptat jestli tady je nejaka mamina co mela aspon podobny problem nebo jestli ste o tom slysely ze by bylo mimi citlive na MM? Prosim poradte! Nemuzu ho nechat hladovet na MM moc dlouho protoze mam strach ze by prestal pribirat.Byl hypotroficky tak chci aby to dohnal a uz vubec nechci aby se trapil :cry: Ale přestat kojit taky nechci…Už ted mi to moc chybi :cry: Předem dekuju za rady :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
10.6.11 18:09

Moje kamaradka nemohla kojit, protoze jeji chlapecek mel na MM alergii. Nejdriv nadymani, neprospivani, pak krvavy prujmy. Na UM se to spravilo, i kdyz pak museli pomalu i s prikrmem, byl alergicky na kde co, ale casem se to zlepsilo. Takze mozny je vsechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
10.6.11 18:10

Ještě je tu jedna možnost dokrmuj UM a koj taky - vždyť nemusíš volit budete spokojení oba a třeba i ty prdíky ustoupí. Já takhle přikrmovala UM od dvou měsíců a kojila do 6m prostě jsem sem tam strčila prso a sem tam flašku (UM jsme tedy měli na noc aby se najedla a pak 1-2denně ještě - dodržovala jsem tedy stejnou dobu abych malou nemotala).

Pokud ovšem bude s kojením problém tak to není tragédie no tak bude na UM noooooo. Svět se nezboří malému to udělá jen dobře (pokud je spokojený) a ty nebudeš ani první ani poslední. :hug:
Já u první dcerky se houby a né rozkojila jak píšu, mladší je kojená do 19m a to do skoro 9m plně. Není to pravidlo že to příště nevýjde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
10.6.11 18:46

Moji kluci taky na MM neprospívali, oba z toho měli atopický ekzém, staršímu zmizel po okončení kojení úplně, mladšímu z 90%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
10.6.11 18:47

Je možné,že máš hodně předního mlíčka,tak nejdřív zkus odstříkat,aby ho tolik nebylo,protože když vypije hodně předního,tak stolička zezelená,není tolik výživná.držím pěsti at to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.6.11 19:57
asha píše:
Moje kamaradka nemohla kojit, protoze jeji chlapecek mel na MM alergii. Nejdriv nadymani, neprospivani, pak krvavy prujmy. Na UM se to spravilo, i kdyz pak museli pomalu i s prikrmem, byl alergicky na kde co, ale casem se to zlepsilo. Takze mozny je vsechno :nevim:

To ale potom musela UM davat HA ne? Ja mu dávám normální.Sama sem alergik a proto sem ho chtela kojit co nejdele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.6.11 19:59
IvaV píše:
Ještě je tu jedna možnost dokrmuj UM a koj taky - vždyť nemusíš volit budete spokojení oba a třeba i ty prdíky ustoupí. Já takhle přikrmovala UM od dvou měsíců a kojila do 6m prostě jsem sem tam strčila prso a sem tam flašku (UM jsme tedy měli na noc aby se najedla a pak 1-2denně ještě - dodržovala jsem tedy stejnou dobu abych malou nemotala).Pokud ovšem bude s kojením problém tak to není tragédie no tak bude na UM noooooo. Svět se nezboří malému to udělá jen dobře (pokud je spokojený) a ty nebudeš ani první ani poslední. :hug:
Já u první dcerky se houby a né rozkojila jak píšu, mladší je kojená do 19m a to do skoro 9m plně. Není to pravidlo že to příště nevýjde. :hug:

To sem zkoušela taky a mělo to stejný efekt.Bolelo ho bříško stejně jako kdybych mu dávala jenom MM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.6.11 20:03
ínid píše:
Je možné,že máš hodně předního mlíčka,tak nejdřív zkus odstříkat,aby ho tolik nebylo,protože když vypije hodně předního,tak stolička zezelená,není tolik výživná.držím pěsti at to dopadne dobře.

J na tom sem taky myslela.Takže sem odtříkávala před a po každém kojení abych si udržela mlíko. Pak mi kamarádka,která měla taky problémy, ale s nedostatkem, poradila abych odstříkala do láhve a nechala ustát abych věděla kolik mám toho zadního a ze 100ml odstříkaného bylo tak 10ml zadního.Ale to bylo ze začátku když se mi snížila tvorba po měsíčkách…Potom když sem odtříkávala tak první bylo světlé ale za chviličku už šlo ven jenom to bílé husté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
10.6.11 20:32

ALergie na bilkovinu kravskeho mleka? ZKusila si vynechat ze stravy asi tak 14 dni mlecne vyrobky?

• Citovat
  • Upravit
682
10.6.11 20:36
aajjaa píše:
ALergie na bilkovinu kravskeho mleka? ZKusila si vynechat ze stravy asi tak 14 dni mlecne vyrobky?

No jedla sem maximálně jednoho Ostraváčka za den jinak nic…a nedělalo by mu problemy i normalni UM? kdyby mel alergii tak by musel jist hypoalergenni ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.6.11 20:38

No ale ted si tak rikam ze jestli to jsou priznaky aspon podobne alergii tak proc to nenapadlo moji pediatricku?!?!? Jenom rekla ze je to divne a ze kdyz je spoko po UM tak to mam nechat 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
10.6.11 20:46
Dadulina píše:
aajjaa píše:
No jedla sem maximálně jednoho Ostraváčka za den jinak nic…a nedělalo by mu problemy i normalni UM? kdyby mel alergii tak by musel jist hypoalergenni ne? :nevim:

Dadulino,moje deti trepely-trpi na nesnasenlivost kravskeho mleka,pri kojeni jsem nesmela(tedy u druheho porad nesmim)vubec zadne mlecne vyrobky.Ale mas presne pravdu,kdyby tohle bylo u tveho ditka,tak by mu rozhodne vadilo i normalni UM,muselo by byt specialni(ani ne HA)
takze na alergii na BKM to nevypada..zelenou stolici a koliky jsme meli taky,ale to se prave upravilo vysazenim toho mleka.-ty koliky.Zelna stolice by az tak nevadila,to kdyz kluci meli,tak to bylo pry hodne prednim mlekem ci kapkami na prdiky nebo probiotiky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
10.6.11 20:58

Tak to je zvlastni. Jinak mas pravdu, na alergii na bkm by nestacilo ani HA, na to jsou specialni mlika, strasne drahy.

• Citovat
  • Upravit
682
10.6.11 21:07
Any píše:
Dadulina píše:
aajjaa píše:
No jedla sem maximálně jednoho Ostraváčka za den jinak nic…a nedělalo by mu problemy i normalni UM? kdyby mel alergii tak by musel jist hypoalergenni ne? :nevim:
Dadulino,moje deti trepely-trpi na nesnasenlivost kravskeho mleka,pri kojeni jsem nesmela(tedy u druheho porad nesmim)vubec zadne mlecne vyrobky.Ale mas presne pravdu,kdyby tohle bylo u tveho ditka,tak by mu rozhodne vadilo i normalni UM,muselo by byt specialni(ani ne HA)
takze na alergii na BKM to nevypada..zelenou stolici a koliky jsme meli taky,ale to se prave upravilo vysazenim toho mleka.-ty koliky.Zelna stolice by az tak nevadila,to kdyz kluci meli,tak to bylo pry hodne prednim mlekem ci kapkami na prdiky nebo probiotiky..

Myslím že těma kapkama nebo probiotiky to nebylo… před tím to neměl… Problémy začaly byýt až po Rotarixu a mých dnech.Napadlo mě jestli mu ten Rotarix nějak nenarušilo střevní mikrofloru.Ale nevim Nejde mi to do hlavy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
10.6.11 21:20

Ale to je fakt dobrej napad, to by tim mohlo byt! Ja jsem cetla, ze po rotarixu muze byt infekcni stolice jeste asi 10 dni. NAvic tedy mam primou zkusenost, moje dcera prodelala rotavirozu ve 2,5 mesicich a strasne ji to rozhodilo streva - mesic se z toho za pomoci laktobacilu dostavala, neustale se ji stridaly poruznu zbarvene stolice, prujem a zacpa. Teprv po tom mesici se dala do poradku, pekne to s ni zacvicilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová