Kojení a UM v prvním týdnu

102
28.4.21 17:11

Kojení a UM v prvním týdnu

Ahoj holky, mám 4 denní miminko, v porodnici mě nutili kojit přes bolest a přes krvácení z bradavek. Malá plakala, nespala, jen cumlala krev a pak to zvracela. Tak jsem hned přešla na UM, malá nádherně spí teď 3-4 hodiny, v noci se na mlíko budí 2×. Nemám žádné mléko, nic mi neteče, jen bradavky trochu bolí ale to prý je a bude. Máte někdo také zkušenost s UM od narození? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9285
28.4.21 17:15

No tak bude malá na UM :nevim: a kde je problém? Takových dětí je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.4.21 17:18

@kavenka já vím, sama jsem byla odkrmena na Sunaru a žiju 😄 jen jsem chtěla vědět jestli má někdo zkušenost s UM od narození. Já kojila 2 dny přes klobouček ale vždy sála jen krev. V porodnici jsme dokrmovali Nutrilonem.
Sama jsem ráda, byla jsem vyřízená, 2 dny jsem nespala, až včera konečně v noci jsem se vyspala 😄 💕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.4.21 17:18

Ano, a v cem ma byt prvni tyden jiny? My davali Hipp Combiotik, stejne jako zacali v porodnici. Na krabici jsou rozepsany doporucene davky podle veku. Kdyby byl nejaky problem, tak je nejlepsi se poradit s doktorkou. Obecne se doporucuje ty mlika hned nestridat. Jinak klukovi je ted 2,5 roku a ma se k svetu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.4.21 17:20

@RadkaAndBaby a bolely prsa? Stahovala jste to nebo něco? Já mažu bradavky, někdo mi doporučuje studenou sprchu někdo teplou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.4.21 17:26
@Kateřina0000 píše:
@RadkaAndBaby a bolely prsa? Stahovala jste to nebo něco? Já mažu bradavky, někdo mi doporučuje studenou sprchu někdo teplou :nevim:

Ja mela tabletky na zastaveni laktace, prsa nebolela. Pila jsem hodne maty a salvej, to se doporucuje. Jeste pomaha na odstaveni levandulovy olej. A snad i tvaroh, ale to jsem nezkousela. Na radu laktacni poradkyne jsem prsa lehce stahovala, nosila jsem 2 sportovni podprsenky na sobe, zpocatku jsem je jeste prevazela obinadlem, ale nekde uz to zase nedoporucuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.4.21 17:32
@Kateřina0000 píše:
@RadkaAndBaby a bolely prsa? Stahovala jste to nebo něco? Já mažu bradavky, někdo mi doporučuje studenou sprchu někdo teplou :nevim:

A jeste je pry dobre to ze zacatku uplne neprehanet s pitnym rezimem, 2 litry bohate staci. S teplotou vody moc neporadim, to uz si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
28.4.21 17:40

U nás to bylo taky v pohodě, jen ten Nutrilon šel brzy do koše - malý měl po něm zápchu. Kendamil byl pak ok. Ale to má každé dítě jinak. :) Prsa jsem řešila jen tak, že když bolely, něco jsem odsála. Po dvou týdnech už nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
28.4.21 18:29
@Kateřina0000 píše:

Stahovat se uz nedoporucuje. Chladit. A salvejovy caj pomaha zastavovat laktaci, ale jestli uz nic netece..

• Citovat
  • Upravit
102
28.4.21 18:52

@RadkaAndBaby já právě mlíko nemám ale cítím že prsa jsou větší a tvrdší ale neboli nějak extra. A o prášky na zastavení se mám zeptat gynekologa? Nebo koho?
Omlouvám se za otázky, přeci jen jsem prvorodička tak moc nevím 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.4.21 18:53

@Trashpanda mě právě odsávání hrozně bolí až brečím bolestí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.4.21 19:51

Už v porodnici jsme museli dát UM (tam Beba, doma jsem přešli na Kendamil). Snažila jsem se měsíc rozkojit, malej nic nevysál a max 10ml po půl hodině odsávání, akorát jsem byla vyčerpaná. Po měsíci jsem zanechala pokusy a šla plně na lahvičku s UM, nejlepší rozhodnutí, konečně jsem si začala užívat děťátka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.4.21 19:58

@Polnik také jsme v porodnici byli na UM. Bála jsem se že nás nepustí domu, za 2 dny přibrala 20 gramů, vůbec to nešlo, až když měla příkrm.. Já odstavackou odsala v nemocnici ani ne 2ml za 20 minut.. A jen mlezivo s krví. Oni mi to primichali do Nutrilonu a malá samozřejmě zvracela krev..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.4.21 20:38

@Kateřina0000 já z toho byla celkem zdrcená, že nám to nejde, ale zpětně vím, že jsem udělala dobře, když jsem se na všechno vyprdla. Malý se neskutečně uklidnil a já taky. Strašně se mi ulevilo. Nechci popírat benefity kojení, taky bych radši kojila, ale v současné době je na to jaksi neuvěřitelný tlak a maminky, co nekojí, by měly přicházet o jakési pouto. No já si to pouto našla až jsem právě vzdala snahy o kojení. Malý byl nemocný jen jednou (covid :roll:), nikdy jsme neměli problémy s bříškem, zvracením, ničím.

Edit: teď je mu 18 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.4.21 20:54

@Kateřina0000 Ja dostala prasky na zastaveni laktace jeste v porodnici, ze zdravotnich duvodu jsem kojit nemohla. Ale ne kazdy je potrebuje. Kdyby se vam cokoliv nezdalo, tak je asi nejlepsi v sestinedeli zajet do porodnice a konzultovat to. Ale nejdriv bych asi zkusila minimalne tu matu ci salvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová