Kojení, antibiotika a chuť mlíka - odstavil někdo?

1689
14.5.12 15:19

kojení, antibiotika a chuť mlíka - odstavil někdo?

Ahoj holky,
Chtěla bych udělat takový malý průzkum - doufám, že mě uklidníte. :D
Dnes mi byla diagnostikována katarální angína a dostala jsem antibiotika, které můžou kojící maminky. Nicméně jsem byla upozorněna na to, že se může stát, že malá bude mlíko odmítat kvůli chuti. Přišlo mi, že je to snad skoro jisté, že jí díky tomu odstavím a že 6 měsíční dítě to zvládne dobře.
No já se toho ale moc vzdát nechci.
Chtěla jsem se zeptat, jestli se vaše dítě po zavedení antibiotik odstavilo samo, protože mu mlíčko nechutnalo. Doktor ani magistra v lékárně mi nebyli schopní říct, jak časté to je. Tak jsem si hned vzpomněla na vás. :jazyk:
Jo a první dceru jsem kojila do roku a čtvrt - něco podobného mám v plánu i druhé dcerky. A antibiotika mám jen 3 prášky - jmenují se SUMAMED 500 mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšanda26
14.5.12 15:39

U dcery jsem bojovala s kojením od začátku, pozdní nástup laktace, při spurtu vždy alespoň 5 dní řev, vadila jí i menzes (dostala jsem ji mrchu i při kojení) a ATB to dorazila. Kojit jsem nepřestala ale musela jsem začít přikrmovat už ve 4. měsíci. Omlouvám se to jsi asi slyšet nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
825
14.5.12 15:47

Ne. Brala jsem antibiotika za posledni 3 mesice asi 5× a mlicko pila bez problemu dal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
14.5.12 16:07

taky jsem minuly tyden dostala zanet prsu a k tomu antibiotika, od te doby dokrmujeme, dneska jsem konecne vzala posledni tabletu tak se to snad spravi :roll: kazdopadne to nevzdavej, prvni 2 dny mi nechtela prso vubec a pak se prisala ;) hlavne hodne trpelivosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11381
14.5.12 16:43

Já zrovna antibiotika dobírám, měla jsem angínu. Malý pije pořád stejně, nijak mu to nevadí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
14.5.12 18:35

Ahoj, já též dnešním dnem začala s ATB :,( mám zápal plic. Nejdřív měl náběh na zápal plic prvorozený, dostal se s toho, pak dostal manžel zánět průdušek. No a dostal se s toho a vystřídala jsem ho já- včera jsem přišla o hlas, kašel mě bolí jako blázen, fuj. Hlavně, ať to nechytne maličká, ta jediná se drží- ťuk, ťuk, ťuk.
Tak taky doufám, že to nebude mít na mlíko vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.5.12 19:10

…holky díky… Hele, zdá se mi to, nebo opravdu všechny Heleny na emiminu jsou na antibiotikách.
Hellísku - skoro stejné jméno i s dvěma l, dvě děti, manžel a starší nemocní a já nemůžu skoro mluvit a dneska jsem dostala ATB a hlavní strach je o miminko, aby to nechyilo.. 8o :jazyk: Jo a ta tvoje profilovka - asi před měsícem jsme miminku nasadili stejná křídla a dělali podobné fotky - asi jsem to já v jiné realitě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.5.12 19:12

Jinak malá dneska po ATB vypila snad víc mlíka než jindy a očividně si na tom pochutnávala…teď spokojeně spinká. Doufám, že je to dobré znamení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.5.12 19:30

Já dostala Augmentin, když byl malý přesně týden.. Kojila jsem v pohodě dál, malá si ani nevšimla.. Když jsem měla čtyřicítky horečky, tak se trochu cukala, ale hlad byl silnější.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.5.12 19:36

Holky, potěšily jste mě,,, Většina z vás to dala v pohodě. Hned z toho mám lepší pocit. Když se člověk nenervuje, tak to taky hodně pomůže a mě právě tohle dost uklidnilo. Doktor mi to podal tak, že tak na devadesát procent to pít nebude chtít. Teď mám pocit, že to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.5.12 20:22

@Hellik to je dobře :mrgreen: mě se zas doktorka ani nezmínila, že by to mělo mít nějaký vliv na kojení.. Takže já byla úplně v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
14.5.12 22:40

@Hellik
Všechny Helči z Emimina jsou na ATB :D
Jo, mě řekl MUDr., že by se u ATB kojit přestávat nemělo, že něco tam asi do toho mlíka určo přejde, ale nedá se nic dělat, neměl na vybranou.
To je super, že máme podobný fotky :palec:
Jdu po malu ležet, jsem grogy :jazyk: Jakmile začnu kašlat, mám pocit, že mě uletí krk a plíce :poblion:
Tak snad se brzo uzdravíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna