Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,zakládám toto téma pro maminky, které mají blinkací děti jako já. Moje první dcera blinkala dost,ale byl to slabý odvar syna, co se mi narodil před měsícem.. v porodnici se mi hned druhý den po porodu udělalo mléko, třetí den byl bez smolky a už měl žlutou stoličku… přes noc tahal i 100ky a od té doby nestíhám střídat kabátky, mléka bych řekla, že mám normálně, srovnalo se to..ale holt ta záklopka nám v jícnu asi chybí.. Zkoušeli jsme Nutriton, Gastrotus… pomůže to trošku,ale stejně blinká.. každý den peru plnou pračku plen a oblečení malého i svého ![]()
Máme režimová opatření, jako zvýšené postýlky, kočárek, hodně nosím v manduce, dlouho krkáme, nosíme,…
Je nás asi víc, holky, kdo s tím máte zkušenost.. jsou nějaké potraviny, které blinkání podporují a já bych se jim měla vyvarovat?
Díky za reakce ![]()
ahoj, dcerka taky byla blinkací, jen jsem jí převlíkla, mohla jsem znova. Čtvercových plen jsme měla dobrých 60, ob den je prala a vždycky jsme to měla tak akorát, že se stíhaly točit.
Kolikrát jsem měla i pocit, že vyblinčila víc, než vůbec vypila ![]()
Přestalo to, až když jsme začaly s příkrmy, jinak nám nic nezabralo.
Ahoj, moc neporadim, uz v tom jedeme skoro 6 mesicu, ale uz to neresim. U nas se blije i obloukem. Pliny peru taky denne. V nejhorsim obdobi jsme prevlikali i 7-8× za den. Ted nekdy zvladne v jednom obleceni celz den.
Zkousela jsi davat krknout uprostred kojeni?
Jinak mi na to doporucili, abych vynechala mlecne veci, muze to byt ABKM.
Nezkousela jsem, syn pil i obyc UM a nikdy po nem nezvracel, takze u nas to ABKM neni.
@Jitulinek26 píše:
ahoj, dcerka taky byla blinkací, jen jsem jí převlíkla, mohla jsem znova. Čtvercových plen jsme měla dobrých 60, ob den je prala a vždycky jsme to měla tak akorát, že se stíhaly točit.
Kolikrát jsem měla i pocit, že vyblinčila víc, než vůbec vypila
Přestalo to, až když jsme začaly s příkrmy, jinak nám nic nezabralo.
To zavidim, u nas prikrmy nepomohly. Jen blije barevne…
Kluk mi zvracel také tak…šli jsme do špitálu a zjistili mu že se mu nedovírá svěrač…zahustovala jsme mu mléko kaší..
Pozvracel,no pozvracel,mléko mu volně vyteklo i hodinku po jídle? ![]()
u dcery to taky přestalo s příkrmy.. během kojení se snažím ho dávat odříhnout,ale ječí, že mu beru prso a zas polyká vzduch… ty mléčné věci zkusím vyřadit.. mmch na kefíry se to nevztahuje, ne? ty piju denně..
Též máme pobliona a nepomáhá nic…i dávám mléko a příkrmy v menších porcích, ale stejně…plínek máme taky snad 60, teď už se jich netočí tolik, ale stejně a barevné příkrmy prát je zážitek…a těch bryndáků
no a to bude v úterý malýmu 8 měsíců…
Hm, tak já tu taky zakládala diskuzi, o tom, že můj 13ti měsíční syn blije prostě furt, žádné příkrmy nebo začnutí běhání nepomáhá…jsou dny, kdy je celý den ok a jen jednou třeba hodí šavli, ale jsou dny, kdy je to několikrát denně, třeba mu nesedne nějaké jídlo a to mu jde pak víckrát. Zlaté mlíko na praní..jsem už dost zoufalá a fakt doufám, že se to jednou ztratí i u nás…
@tehulka_janina píše:
u dcery to taky přestalo s příkrmy.. během kojení se snažím ho dávat odříhnout,ale ječí, že mu beru prso a zas polyká vzduch… ty mléčné věci zkusím vyřadit.. mmch na kefíry se to nevztahuje, ne? ty piju denně..
Mne doktorka rekla vsechno vcetne jogurtu a dlasich podobnych vyrobku minimalne na 2 tydny.
@jesenka33 píše:
Kluk mi zvracel také tak…šli jsme do špitálu a zjistili mu že se mu nedovírá svěrač…zahustovala jsme mu mléko kaší..Pozvracel,no pozvracel,mléko mu volně vyteklo i hodinku po jídle?
U nas se taky blije i treba 3 hodiny po jidle. Nekdy vyteka a jindy savli…
@Petorka píše:
Hm, tak já tu taky zakládala diskuzi, o tom, že můj 13ti měsíční syn blije prostě furt, žádné příkrmy nebo začnutí běhání nepomáhá…jsou dny, kdy je celý den ok a jen jednou třeba hodí šavli, ale jsou dny, kdy je to několikrát denně, třeba mu nesedne nějaké jídlo a to mu jde pak víckrát. Zlaté mlíko na praní..jsem už dost zoufalá a fakt doufám, že se to jednou ztratí i u nás…
Co doktorka na to?
Ale kefíry už jsou na nějaké jiné bázi nebo ne?
Vozíte poblionky v kočárku? Nebo raději nosíte?
tak jsem si myslela, že malá blije dost, ale 18 plen za den?
Nevím co poradit, jedině vydržet. Tajně jsem doufala, že s příkrmem to bude lepší… pěkný prd
Jak se začala sama otáčet na bříško, blije ještě víc a akorát jsou všude barevný flekance ![]()
@Billi
neměly bysme ty naše děti už seznámit? ![]()
@petrul není to vždy 18, občas třeba jen 5
a už se párkrát stalo, že vydrželo pyžámko přes noc suché
ale taky, jak píší holky, ublinkává i 2 hodiny po kojení..
Ahoj. Tak naše kamča taky blinkala,ne nijak hodně ale teda klidně 3hodinky po jídle. No, bylo to dost nepříjemný protože i přes zvednutou postýlku nebo na přebalováku ji zaskočilo a já s ní musela hrkat atd…No, byl to docela mazec.
Pořád jsem si říkala, že je to reflux a když sjem to řekla Mudře nijak to neřešila. Nakonec jsme se dostaly do nemocnice (ne s ublinkáváním,ale krví ve stolici), byla zjištěna alergie na kravskou bílkovinu a laktózu. Jelikož sjsem nekojila, Kamilka dostala speciální mléko a světe div se ona přestala i blejdit. Když jsem se na to ptala, tak mi bylo řečeno, že to ublinkávání mohlo být způsobenou tou alergií ![]()
čekáme na alergologii, potom dr rozhodne co zkusit dát..zatím má syn gastrotus a nevím nevím, jestli je to lepší, někdy mi přijde, že jo, jindy zase ne, do roka se to prý ale nějak zásadně neřeší…tak nejsme ještě tak „přes limit“