Kojím, můžu dávat i čajík?

369
14.5.12 10:36

Kojím,a můžu dávat i čajík?

Ahojky, holky prosím Vás chci se zeptat, mám doma 3 týdenní holčičku a když jí nakojím vydrží mi pak 3 hodky spinkat, pak se probudí, přebalím jí, a zase jí nakrmím kojím, takže jí nedáván nic jiného než mlíčko.Kamarádka mi ovšem sdělila, že je blbost kojit ji aji v noci, ale když ona se prostě vzbudí a má hlad,Když jsem se ptala porodní asistentky, jestli jí můžu dávat třeba čajíček, aji když pojedeme ven na procházku řekla mi, že ne když kojím je to zbytečný, ale aji ta kamarádka mi řekla, že ji prostě v noci kojit nemám.že ji mám dát jen vypít čajík. Nemáte s tím někdo zkušenosti??Dávat čajík?? děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
14.5.12 10:38

Čajík bych dávala až v létě, když budou velký vedra, ale i to není při kojení nutný. V noci bych jí ho rozhodně nedávala, ale kojila bych jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
14.5.12 10:38
@Háánč píše:
Ahojky, holky prosím Vás chci se zeptat, mám doma 3 týdenní holčičku a když jí nakojím vydrží mi pak 3 hodky spinkat, pak se probudí, přebalím jí, a zase jí nakrmím kojím, takže jí nedáván nic jiného než mlíčko.Kamarádka mi ovšem sdělila, že je blbost kojit ji aji v noci, ale když ona se prostě vzbudí a má hlad,Když jsem se ptala porodní asistentky, jestli jí můžu dávat třeba čajíček, aji když pojedeme ven na procházku řekla mi, že ne když kojím je to zbytečný, ale aji ta kamarádka mi řekla, že ji prostě v noci kojit nemám.že ji mám dát jen vypít čajík. Nemáte s tím někdo zkušenosti??Dávat čajík?? děkuji :kytka:

Kamarádku neposlouchej ;) Koj kdykoliv si maličká řekne, ať se ti pěkně rozběhne laktace. Čajík dávat vůbec nemusíš, mimču stačí mlíko od tebe. Jo a v noci je kojení důležité pro tvorbu mlíka, tak kojení zdar 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
14.5.12 10:40

holky děkuji :-) no právě, já si řikám, proč bych nemohla kojit i v noci, když má hladeček tak ji prostě nakojím.Mlíčka mám dost tak jsem ráda, i za malou :-) moc jí chutná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.5.12 10:41

No vítej v maminkovském světě:-).
Skoro na vše jsou odlišné názory a maminka si holt musí vybrat co si myslí, že je pro její mimi nejlepší:-). Já třeba zastávám názor jako tvá PA, jenom kojit a myslím, že to stejné ti řekně i jakákoliv laktační poradkyně.

Příspěvek upraven 14.05.12 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
14.5.12 10:43

Promiň, ale máš pěkně prdlou kamarádku :lol: 3týdenní miminko nekojit v noci? 8o :roll: Přesně jak píšou holky v těch prvních 6týdnech můžeš kojit i 20× za den než se to všechno stálí tohle říkali v porodnici mě ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Promiň, ale kamarádka je zvláštní. Je to miminko a to má nárok jíst i v noci. Hlavně kojení v noci je důležité pro rozběhnutí laktace. Můj syn první 4 měsíce se v noci nebudil, tak jsem musela odstříkávat…
Jinak čaj jsem dávala kvůli prdíkům a teď ho pije už i normálně, protože mi bylo líto, když se naučil pít, abychom toho nechali…
Ale pokud nemusíš, tak bych nedávala. Mimčům by mělo stačit jen MM.

• Citovat
  • Upravit
2608

Tak takovouhle radu jsem jeste neslysela, nereknu, kdyby ti to poradila u 6ti mesicniho mimca, ale u novorozence 8o Opravdu koj, jak si miminko rekne, zadny caj navic nepotrebuje, kor ne doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.12 10:44

Klidně dávej čajík mu neuškodí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.12 10:45

Jako přes den ke kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
14.5.12 10:46

Děkujiii :-) No právě, a já jsem si teda říkala jak to teda je :nevim: abych malou nějak nepřekrmovala, ale aby zase naopak neměla hladeček!!..No však jo, já ji nakrmím spinká mi 3hodky, pak se vzbudí přebalím jí, zase jí nakojím, a 2hodky vydrží byt vzhuru, a pak usne a spinká zas 3 hodky :-) takový máme režim :-) Jsem moc ráda, že jste mi poradili :-) aspoň už víím :dance: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
14.5.12 11:03

Jen pěkně koj celých 6 měsíců :) Syn se narodil v létě a taky jsem slyšela ‚rady‘ typu dávat čaj, je to zbytečné. Ve vedrech jsem kojila o něco častěji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
14.5.12 11:17

Tu kamaradku nechapu, takhle maly miminko ma narok na krmeni v noci, snad az od 3. mesicu by se to mohlo postupne odbouravat, co jsem cetla.
Caj bych dala na prdiky ( to nam zabira lip jak nejaky kapicky) a nebo kdyz bych byla v mhd nebo v aute, bylo tam teplo a nebyla moznost nakojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
14.5.12 11:20

kojit v noci jsem přestala asi až když bylo synovi rok a dva měsíce a hodně to bylo znát na tvorbě mléka. Do půl roka jsem dávala, kdy chtěl a nedávala jsem žádný čajík ani vodu (tu pouze když bylo hodně velké horko a pár lžiček). Takže pokud chceš přijít o mlíčko, tak poslouchej rady kamarádky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
14.5.12 11:25

No co to je za „kamarádku“ ?? :cert: nějak nechápu
Právě že v noci koj - a) podporuješ si tvorbu mléka b) je hrozně malinká na to abys vynechávala noční kojení :roll:
Moje zkušenost, pokud chceš aby ti prospívala (přibírala) tak kojit musíš… Mně spala celou noc a nepřibírala, pak se začala budit a krásně začala přibírat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová