Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
možná jde o zánět,kdyby se to nelepšilo teplem,šla bych k dr.
kecačka píše:
možná jde o zánět,kdyby se to nelepšilo teplem,šla bych k dr.
No me se ulevi kojenim,,ale tvrdy to mam porad ![]()
To bude nejspíš jen zatvrdlinka. Doporučuju nahřát teplou vodou, nejlépe sprchou a rozmasírovat. Je možný že je to tím že míň kojíš když začínáte s příkrmem.
PETRUCHA píše:
To bude nejspíš jen zatvrdlinka. Doporučuju nahřát teplou vodou, nejlépe sprchou a rozmasírovat. Je možný že je to tím že míň kojíš když začínáte s příkrmem.
Taky myslim,ze zanet by vic bolel,ale mam to poprve,takze nejsem si jista.
Máš s největší pravděpodobností retenci - čili zatvrdlinu - „sražené“ mlíčko, je potřeba masírovat před kojením teplou sprchou po kojení chladit nejlépe obklady z měkkého tvarohu. Pořád přikládej a brada dítěte by měla směřovat k tomu místu. Jestli se ti to nepovede rozehnat a přijdou teploty mazej k mudr. po atb, to už bude zánět.
Právě jednu zatvrdlinu léčím, tak hodně zdaru.
Jinak hodně k tomu je na www.kojeni.net
Mně taky pomohly tvarohové obklady + teplo + masáže. Tedy před kojením prohřát (já místo sprchy přikládám nahřátý pecičkový polštářek), rozmasírovat, pak kojit. Po kojení přiložit měkký tvaroh napatlaný na utěrce (dávám cca jednu lžíci s kopcem:-) ) (Na dovče nebyl tvaroh k sehnání, posloužil i hustý bílý jogurt)
Přešlo mě to do dvou dnů.
Určitě tvaroh, je to zázrak, mě takhle rozehnal už 3 záněty, pak pořád přikládat, brada směřovat k místu bolesti jak už psali holky a masírovat před kojením, většinou jsem měla do 1-2 dnů pokoj, držím palce
A taky pokud mozno klid a nervy. Dost casto je retence spojena s pretizenim, vycerpanim, atd. Mohla bych vypravet......mela sem asi 7×
Jinak jak psaly vyse - 1.nahrat napr. pomoci termo lahve ci termo plysaka
, 2.nakojit, 3.tvaroh.obklad jsem nechavala dokud upne nezaschnul. Nekdo doporucuje misto tvarohu zelne listy, osobni zkusenost nemam.
určitě je to tím,že přikmuješ a nadáváš tolik mlíčka
já narazila zase na tohle ,tak se mrkněte
http://chlorellamrmia.blogspot.com/
Ahoj holky,ikdyz mam skoro 8.mes holcicku,ted se mi poprve stalo,ze me pri kojeni boli leve prso,na leve strane mi stvdlo.Pokousela sem si dat horkou sprchu,ale nepomaha to uz 2.dny.
Nemate nejakou radu? Zacinam s prikrmama,o neco min kojim,mozna je to tim,nevim.
Dekuji