Kojení do dvou let ano či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
126
15.9.20 09:35

Kojení do dvou let ano či ne?

Ahoj maminky, chtěla jsem zeptat jak to máte s kojením. Jestli máte v plánu kojit do 2 let, jak se doporučuje a nebo ukoncujete dřív kvůli nějakým svým důvodům. Já bych chtěla kojit do 2 let ale problém je, že moje tělo to asi přestává zvládat. Jsem šíleně unavená a má to už fakt velkej vliv na průběh našich dnů. Kolikrát už mám problém dojít jen na nákup a ještě k tomu ty mdloby, co občas mívám to je taky hrozný. Vitamíny do sebe láduji ovoce, zeleninu, maso jím ale přijde mi, že je to už fakt celkové vyčerpání. Malá se budí v noci klidně i 8 krát za noc a vyžaduje prso prostě závislák a moje tělo prostě nemá vůbec šanci si nějak odpočinout. Už jsem z toho fakt hotová ale zase mě mrzí ukončit kojení, když ho doporučují do dvou let. Přijdu si jak slabá a špatná máma, když mlíko mám a přemýšlím, že ji nechám odstavit. Tak nevím pořád se to ve mě pere. Říkám si co by za to daly maminky co kojit nemohou ale na druhou stranu si říkám, že malej je už 1 rok a 2 měsíce tak ji i tak kojím dlouho ale za daň, že mi bývá fakt někdy už dost špatně a přestávám zvládat běžné věci doma jako úklid, vaření prostě jsem úplně chcíplá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
15.9.20 09:43

Záleží na tobě. Pokud ti to dělá takové problémy, pak bych s klidem odstavila. Kojení je fajn, ale ne za cenu zničení maminky.

Nejdůležitější je první půl rok, optimálně bych to viděla na rok. A potom už jsi schopná dát plnohodnotné jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
15.9.20 09:43

Prosímte tak přestaň. Některé děti nemají um od roku, natož aby byly kojeny. Já sama osobně jsem kojila do 3 měsíců kvůli zánětům. Chtěla jsem to vydržet 6 měsíců, ale bohužel.

• Citovat
  • Upravit
4072
15.9.20 09:48

Rozumím ti, jsem do toho ještě těhotná a to tělo je prostě těžce vyčerpané. Taky se s tím peru, ale zatím stále kojim a chtěla bych co nejdéle, taky si teď říkám, že co se týče uspavani je to nejjednodušší, navíc přijdou rýmy a nachlazení to je taky důvod kojit dál. No prostě si vždycky najdu důvod, proč to ještě vydržet a necítím, že by byl malej pripravenej na odstav. Ale přiznám, že mi teď hrozilo nasazení léků, které se neslučuji s kojením a ač jsem se toho bála, tak jsem si někde uvnitř říkala, jak by to bylo fajn, kdyby se to vyřešilo za mě :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.9.20 09:53

První dítě jsem kojila nebo spíš občas přikojovala čtyři měsíce. Druhý jsem kojila dva a půl roku. Jesstli jsem zaznamenala rozdíl? Jo. První dítě je zdravý jak řípa, bez zubních kazů, bez alergií. Druhý mělo do dvou let pětkrát antibiotika, virózy ani nepočítám, kazy má ve třech letech dva a má atopák. Tak a teď mi něco vykládej o prospěšnosti dlouhýho kojení… :mrgreen:. Když tě to niči, vybodni se na to. V našich krajinách, kde dětem zajistíš kvalitní a vyváženou stravu, kojení zase tolik benefitů nemá.

• Citovat
  • Upravit
126

@P4ja no to asi máte pravdu. Fakt už se to nedá. Do mě právě známá hrotila ať kojím do těch dvou let, že ona kojila rok a trictvrte ale asi nechodila už jak zombík. No teď bude horší malou odstavit, protože je fakt závislák, tak to budou nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313

Nerid se nějakým doporučením…každá na to nemá kojit dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
15.9.20 09:57
@Markéta 28 píše:
@P4ja no to asi máte pravdu. Fakt už se to nedá. Do mě právě známá hrotila ať kojím do těch dvou let, že ona kojila rok a trictvrte ale asi nechodila už jak zombík. No teď bude horší malou odstavit, protože je fakt závislák, tak to budou nervy.

Hele na tohle se úplně vykašli a známá ať se stará o sebe. Jestli už prostě jsi na kraji sil, přestaň a nic si nevycitej, protože fakt není co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1809
15.9.20 09:59

Podle me te nici hlavne to vstavani, to dlouhodobe neda nikdo- kojeni-nekojeni. Ja jsem kojila pres dva roky, plne rok a pak omezovala, posledni rok uz jen pred spanim (zuby/rymicky vyjimka-vic mu, tuktuk, nikdy nebylo).

Asi bych na tvem miste zkusila nejdriv odbourat nocni kojeni a pokud se to nezlepsi, potom prestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
15.9.20 10:04

A není dítě spíš zvyklý usínat u prsa? Asi spí s tebou, ne? Tydle děti se většinou v noci budí často, spíš hledají prso, mámu, než že by se potřebovaly kojit. To noční vstávání musí bejt děs, to bych nedala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.9.20 10:06

@Capretta ono je horší, že malá ještě spí i se mnou v posteli. Předtím spala celé noci v postýlce a pak začal růst zubů, tak jsem si ji začala brát do postele no a už pak nějak v posteli se mnou zůstala, protože jen co usnula a přesunula do postýlky tak řev jak blázen a to bych nespala už ani těch pár hodin. Mě to nevadí s malou spát jen aby se nebudila a bylo by to fajn ale pořád se budí a hledá prso. Přes den se po mě taky hodně často sápe a chce prso a nedej bože jí ho nedat, tak taky řev jak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.9.20 10:12

@Tarinka no právě, že je takhle zvyklá. Začalo to růstem zubů. Brala jsem si ji do postele no a už jsem ji zpátky nemohla přestěhovat do postýlky. To by člověk jí tam musel nechat vyloženě vyřvat a tohle já fakt nedělám na to prostě nemám aby se tam trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
15.9.20 10:14
@Tarinka píše:
A není dítě spíš zvyklý usínat u prsa? Asi spí s tebou, ne? Tydle děti se většinou v noci budí často, spíš hledají prso, mámu, než že by se potřebovaly kojit. To noční vstávání musí bejt děs, to bych nedala :oops:

Už druhé dítě uspavam u prsa a nikdy se spaním problém neměly. Jen že sebe nedělám dudlík. Jak usne jde vedle do postýlky, k ránu si ho občas nechám u sebe. První dcera k nám stejně pak chodila občas až do 5 asi :mrgreen: i bez kojení.
Jinak k tématu, první jsem 2 roky kojila, druhé nevím, jak se nám bude oběma chtít. Není to žádná povinnost, je to jen na tobě, pokud ti to nedělá dobře, tak klidně přestaň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
15.9.20 10:14

A co zkusit zrušit noční kojení a kojit uz jen pred spanim a nebo ráno? Ja to mela tak, ze vzdy kolem roka dětí jsem byla vyzdimana jako hadr. Syna jsem odstavila ze dne na den, u dcery jsem prestala kojit v noci a ona se mi ve 14 mesicich odstavila sama. Proste uz nechtela. Tady je problem ten nocni navyk, to matku nejvíc vyčerpává. Jinak dite kolem roka uz ma pres den mliko nahrazene jidlem. Poslouchej své tělo a ne nejakou znamou a WHO vydavá jen DOPORUČENÍ. Uz ted jsi kojila dostatečně dlouho, nic si nevycitej a mysli na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30703
15.9.20 10:19

@Markéta 28 Prvni dite se samo odstavilo v 8m. Druhe dite jsem odstavila ja ve 14m - strasne me kousalo - ta ochota kojit je u me „vocamcad pocamcad“, treti dite bylo bezproblemove, kojene do 22m, protoze to bylo trikrat denne a nijak me to neobtezovalo. Ve Tvem pripade by u me vyhralo „vocamcad pocamcad“, protoze vstavat 8krat za noc ke kojeni batolete by me teda ani nehlo. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová