Kojení dvojčat – jak zvládáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1166
30.3.13 18:02

Ahoj, moje holky měly porodní váhu 2kila, takže ještě menší než tvoje. Poprvé jsem kojila 10. den po porodu - několik dalších dní jsem je kojila jen 1× denně, zbyek měly odstříkané mléko z flašky, postupně se kojení přidávalo (jak rostly a měly větší sílu), takže 2× denně, 3× denně, pak ob jedno krmení. Na stav, kdy jsem už jen kojila, jsme se dostaly asi po měsíci a půl (to měly necelé 3 kila). A zvládly jsme to tak, nakonec jsem kojila přesně do roka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
30.3.13 18:05

Jo a já jsem odstříkávala každé 3 hodiny, v noci po 4 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
30.3.13 18:23

@Daduka diky moc je to pro me povzbuzeni. Ted se Anitce - te mensi podarilo vysosat 25 z prsa, tak snad jsme na dobre ceste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
30.3.13 18:30

Přikládej a přikládej a přikládej
Zkus kloboučky, ať děti máš více u prsa než u flašky a pak je postupně odbourej.

Mám dvojčata (nyní už přes 5měsíců) por. váha 2,41 a 2,63 byli slabí a hodně žlutí :roll: takže nám to ze začátku taky moc nešlo :roll: ale nedostali flašku, v porodnici mi pro ně dávali BEBU přes stříkačku, mléka jsem měla dost, takže pak jsem v porodnici dávala odstříkané MM přes stříkačku.
Doma už jsem jen kojila, bylo to šílené :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: dodnes nechápu, jak jsem ty první týdny přežila 8o 8o 8o vpodstatě jsem celé dny i noci jen kojila a přebalovala :roll:
Ale stálo to za to, jsou oba stále plně kojení :dance: až za 3 týdny je začnu seznamovat s mrkvičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
30.3.13 19:10

@chickinquira když kluci byli malí, tak jeden mě pil pěkně z prsa..ale druhej vůbec, nesál, nešlo mu to..a tak jsem mu mlíčko dávala přes stříkačku a prstík do pusinky a dráždila patro a jak začal sát, tak jsem pomalu stříkala mlíčko a fungovalo to!! Neztratil sací reflex a jak byl větší tak pil z prsa pěkně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.4.13 16:23

Tak píšu jen abyste věděli, nakonec jsme se rozkojily, holky jsou plně kojené a při posledním vážení přibraly 250g každá za 10 dní, což mi přijde slušné :-)
Falštičky jsme schovaly na později, třeba se ještě budou hodit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna