Kojení dvojčat – jak zvládáte?

92
19.12.10 21:57

Kojení dvojčat

Ahoj!
Ráda bych se zeptala, jak zvládáte kojení dvojčat? Zvládáte je kojit plně nebo dokrmujete či jste jen na UM? Mám 3 měsíční dvojčata a snažím se je kojit, ale někdy když hodně řvou, tak sáhnu i po UM (max. 120ml/den). Jak jste na tom vy? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
19.12.10 22:04

Kojila jsem do 4 mesice, pak doslo mleko a konec. Mleko se ztratilo behem tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
19.12.10 22:13

kamarádka kojila plně 6 měsíců a celkem asi 15 nebo tak nějak. Když byly holčičky malinký, kojila je zaráz, jak povyrostly a zrychlily - tak jednu po druhé. Každá holčička měla svoje prso :-) UM jim dávala jen v porodnici než se rozjela laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
19.12.10 22:23

Kojila jsem obě 15 měsíců, než jsem je konečně odstavila ( ke konci se v noci budili na střídačku po hodině, tyranky :roll: :-D ).
Dokrmovaný nebyli ( když nepočítám asi ve třech týdnech kdy dostali cca 3× Bebu, protože jsem měla rozervaný bradavky ), nikdy UM nevzali, mlíka jsem měla dost i u první dcery.
Kojila jsem je většinou každou zvlášť, nepodařilo se mi skloubit je na jeden čas, kromě večerního uspávání ( to už byli ale starší a to jsem si užila, jak měli ty kebulky vedle sebe :-) ), a bylo mi to i docela nepříjemný, jak každá jinak tahala, po čase jsem si na to zvykla, ale radši jsem měla každou zvlášť, i jsem si je tak víc užila, jen to večerní kojení bylo v tandemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
19.12.10 22:32

ahoj,
ja jsem ze zacatku kojila dohromady, ale vzdy jsem jeste prikrmovala, potom jsme kojila kazdeho prcka zvlast, bylo to pro mne pohodlnejsi. vydrzeli jsme to tak cca 9 mesicu. je to stejne jako s jednim miminkem, bud mas mleka dost a nebo proste min, zadny stres z toho, ze budes dokrmovat. mej se, ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.12.10 23:20

Já kojím, ale příkrmy už dostávají, UM nikdy krom porodnice první dva dny a nerada bych už na něj někdy najížděla, snad vydrží s mým :wink:
Do cca 7mi týdnů jsem je kojila v tandemu přes den, ale pijí každý cca 5-6 minut, takže jsem je pak začala kojit zvlášť, přijde mi to lepší :wink:
V noci jsem je kojila v tandemu asi 10 dní ze začátku a pak už každého jak se kdo probudil a to tak do teď. Jinak jsou ve dne sehraní. Jako nekojím jednoho např. v 9 a dalšího v 10, ale dostanou oba v 9, atd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
19.12.10 23:32

Ahoj, mám trimesicni dvojcata a plne kojim, UM mely holky dva dny, nez se mi rozjela laktace a doufam, ze mliko vydrzi,dokud bude potreba. Kojim uz od narozeni kazdou zvlast, protoze mam pekny nasosky,driv pily v kuse 10 min.,ted uz 5 :) A pro me je to hlavne zvlast pohodlnejsi,dohromady jsem myslela, ze mi upadnou prsa a kojila jsem tak jen parkrat, kdyz spustily obe holky sirenu :D A pres den jsou vetsinou taky dobre sehrany, ze nakojim jednu a pak se probouzi druha :) Ale stane se, ze se jedna nebo druha z holek posune (pres den nebudim),ale vecer se vzdy vyrovnaji:)
A taky nekdy rvou,ale to spis proto, ze chteji jen byt u prsa-obvykle vecer a i kdyz je to obcas o nervy,po UM jsem jeste nesahla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
20.12.10 11:57

Holky ja pred vama smekam :palec: ,mam jen jedno ditko a ze zacatku mel maly velke problemy s prisatim,ale nastesti jsem to nevzdala a kojila plne do 6,5 m a doufam,ze jeste par mesicu s prikrmama budu kojit,ale kojit dvojcatka, to musi byt teda umeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
20.12.10 13:45
Zuzie píše:
Holky ja pred vama smekam :palec: ,mam jen jedno ditko a ze zacatku mel maly velke problemy s prisatim,ale nastesti jsem to nevzdala a kojila plne do 6,5 m a doufam,ze jeste par mesicu s prikrmama budu kojit,ale kojit dvojcatka, to musi byt teda umeni :-)
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.12.10 14:07

Ahoj,
kojila jsem dva měsíce, a pak toho musela nechat, protože jsem absolutně nezvládala a hrozilo, že zkolabuji. Nakonec přišla laktační krize a už jsem to znovu nerozjela. Když byl doma manžel, tak jsem kojila dohromady. Jinak zvlášť. Každý pil jinak a malá trpěla refluxem, tak jsem měla strach ji po napití odložit. Hodněkrát mi hned po dokojení všechno obloukem vrhla, tak to bylo o nervy. A malý trpěl kolikami, takže jsem zase hlídala, aby nehltal.. :roll: :roll:
Každý měl svoje prso. Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
20.12.10 17:03

Tak jak čtu příspěvky, tak v některých se vidím. Kluky také někdy krmím v tandemu, z počátku to šlo, ale teď je situace taková, že jednoho usměrňuji, protože mě kope a škrábe a druhého budím, protože vždycky vytuhne. Stranu mají každý svou. Někdy mám pocit, že mám mléka jako mlékárna a někdy zase, že jsem hotová poušť Gobi, proto ten lehký dokrm, byť mi laktační poradkyně říkala, že to není nutné. No, ale kluci jsou tak klidnější. A dokrmujeme je lahví a zmatený z toho nejsou, pořád mě chcou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
21.12.10 08:02

Ja mam dve holcicky,plne kojene,budou jim 4mesice a jedna odchazela s porodnice na um v noci,neumela se tak pekne prisat jako jeji segra. po prichodu domu,jsem uz jen kojila obe,tandem asi trikrat,jinak to pro me bylo o nervy :zed: Hlavni problem,byl ze Adelka mi skoro pokazde blinkala,tak mi stacilo prevlikat ji a sebe a ne jeste k tomu Anetku :lol: i kdyz ji obcas zasahla,kdyz lezeli vedle sebe :roll: Myslim,si,ze i dvojcat je kojeni to nejjednodussi,cely den s nimi,az nez je ulozim do postylky je pro me mnohem vic vycerpavajici :roll: . Myslim,ze by to zakladatelka mewla videt u nas kdyz prijdem z venku,jedna ji a druha krici… no co tech 10 to vydrzi,nedovedu si predstavit vzit kozu te co j a jit pro flasku a varit,um… no to by mi zas rvali obe :nevim:
Ale je to jasne,kazdy si to udela jak to nejvic vyhovuje jemu :palec:
Jeste by me zajimalo,jak dlouho trva,nez se udela mlicko,nake figle? Ja jsem ted byla u sestrenky a nez udelala UM bylo to asi 20 minut a mala vypadala,ze se urve…Dik za vsechny rady J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
21.12.10 09:42

Zase tak hrozný to není, když řvou oba hlady, tak jdou naráz, to pak tak 5-10 minut pěkně sají, ale pak už je to boj. Jednoho krotím jako divokou šelmu a druhého budím, aby nespal. Jinak ten hyperaktivní má reflux, tak to je taky divočina. A dokrmuji nejdříve svým mlékem, které mám z noci, a to si ještě před kojením připravím do lázně, a co vypijí, to vypijí, co nevypijí, to vylévám. UM mám připravené v lednici a dávám ho po kojení, když ještě kňourají, ale dá se to a mám to hotové max. do 5 min. (jde jen o ohřátí). Výrobci píší, co píší, ale i v porodnici nám říkali, že si můžeme udělat celou dávku na den do lednice a tu jen odlévat a ohřívat. Takže v případě nouze si během dne udělám tu 120 do lednice (to je, když cítím, že vršek není tak nalitý), každému dám 60 a jsou v pohodě. Jinak mléko dávám do lednice vždy ve skle, v plastu mi nějak nevoní. V noci vůbec nedokrmuji, to je mléka dost. Ale nejhorší je, když se chtějí chovat najednou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
22.12.10 09:10

Diky moc,az budu davat i UM,urco udelam ve chvilce klidu 2 lahvicky do lednicky :palec: A jak bude treba ohreju. Jinak jeste vyhoda sklenenych flasek je,ze je staci prolit horkou vodou a nemusi se vyvarovat pokazde kdyz je treba je vyvarit,nemusim mit strach,ze kdyz nestihnu zavcas vypnout,ze by se mi priskvarili :-D ,
J. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
30.3.13 17:06

CHytela jsem se zeptatna vase zkusenosti. Mam dvojcatka 6 dni, poodni vaha 2,45 a 2,35. Hned prvni den jim dali prikrm materske mleko od jine maminky, nez se mi rozjela laktace dosly jim zasoby a dali jim nutrilon nenetal. Ted uz zacinam mit mleka dost, odstrikava na jednu davku 70 - 90 ml, coz holkam staci. Jen to proste nedavaji z toho prsu. Jak jsou male, tak jsou spave a prso tak dlouho neutahnou, usnou uprostred a nepribyvaji.
Mate nekdo podobnou zkusenost? Rozkojili jste deti nebojste zustali na flasce. Jsem rozhodnuta odstrikava, ale nevim jak dlouho tozvladnu - kazde 2 hod odstrikavat do lahvicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová