Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj
chci se zeptat na rozdíl mezi 2 a 3 nutrilonem? Nekde jsem cetla, ze trojka uz je klasicke susene mleko, pokud to tak je, tak budu radsi davat 2, takze me zajima jaky je mezi 2 a 3 rozdil??
Ahoj, myslím, že rozdíl je v energii. Jiný poměr a množství tuků a cukrů mezi 2 a 3- dítě roste a má jiný výdej oproti ležícímu mimču.
My jsme dávali taky Nutrilon a drželi jsme se doporučeného věku i proto, že ten slabší už prckovi nestačil a chtěl pít pořád.
Navíc ta 3. sice je možná klas.sušené mléko, ale obohacené vitaminy… a navíc si myslím, že je určitě i lépe hlídané oproti klas.sušenému.
Naše dětská Dr.má názor, že pokud na to člověk má, je určitě pro dítě lepší Nutrilon a pod. než krabicové mléko.
My jsme teď na Nutrilonu 4 a malému je 2,5let.
Zdravím! ![]()
Ahoj,ta 3 jsou prý normální sušená mlíka,ale je tam vyvážené množství vitamínů,minerálů…které rozhodně normální krabicové mlíko nemá,takže mě doktorka taky řekla,že je lepší kupovat tyhle speciálně upravené mlíka
Ahoj, já se zajímala teda o rozdíl mezi 1 a 2, ale asi to bude podobné. Dr tehdy řekla, že 2 je vitamínama atd. víc uzpůsobená pro dítě, co začíná být aktivnější. Přesto 100ml 1 mělo víc kalorií než 2. To vysvětlila tak, že ta 2 dětem víc chutná a vypijí jí víc až to nakonec kaloricky převáží nad 1. K tomu jsem Xkrát porůznu četla, že lepší být déle na 1 (pokud dítě i přesto přibírá), než zavést předčasně 2. Tolik k tomu, třeba si z toho něco vezmete ![]()
Rozdíl je v obsahu - čím starší dítě, tím více energie potřebuje, takže je lepší držet se doporučení, od kdy používat. Nutrilon nepoužívám, mám Bebu HA.
Ahoj,
schválně jsem koukla na krabice Nutrilonu 2 a 3 (kupuji Bebilon z Polska) a jsou tam rozdíly ve složní, jiné množství vitamínů a minerálů a jiná energetická hodnota. Doktorka nám Nutrilon 3 doporučila od 1.roku a čím dýl budou pít UM tím líp. Takže dokud ho chtějí, tak ho budou dostávat. ![]()
Ten Bebilon (predpokladam, ze je to polsky Nutrilon), je to fakt to same? kde to kupujes? ![]()
Ahojky,
je to úplně to stejné, u nás Nutrilon v Polsku Bebilon, je o 100kč levnější na krabici. Porovnávala jsem složení a stejné. Děti ho pijí už půl roku a pořád dobrý. Začala jsem ho objednávat přes mimibazar od jedné doporučované paní a je to bezvadný. Vždycky vezmu dva balíky, ušetřím na tom tak kolem 1500 a mám na měsíc klid. ![]()
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
odkaz na paní přes kterou objednávám, spolehlivá na 100procent, balík odesílá ihned… ![]()
Jojo, jdi do toho. Nedělám paní reklamu, ani ji neznám a na mmb to nabízí víc lidí. Tak se klidně poptej na reference na někoho jiného.
Já jsem ráda, že takhle ušetřím. S těma mýma dvěma prckama to byly šílený sumy za mlíka a já potřebovala vymyslet, jak se dá ušetřit…
A nemusím každý týden chodit do lékárny a nervovat se, jestli mi to UM vystačí přes víkend atd.
ahoj tak jsme ted trochu zmatena, malymu je 10 mesicu a tak kdyz se u nas likvidoval rossman a ted 50% akce v TEscu kde uz byly jen 3 udelala jsem is peknou zasobu 3 Nutrilonu
na desetimesicni mi dr rekla at uz nekupuju velkou krabici a pak dodala at davam 2ku, tak me zmatla ze jsem si v tu chvili myslela ze 2ka je do roka a 3ka od roka ![]()
takze ted nevim jeslti ma mdavat malymu porad 2ku a nechat si zasobu na pozdeji nebo prejit na 3ku…
V kazdem nutrilonu jsou takove vitaminy a zivyny ktere zrovna v tom danem veku potrebuje,a navic 2 ho uz tak nezasiti jak 3.:)
Ajlo …nase mala ma 15 mesicu a od 10 mesicu pije 3. Nutrilon bez prichuti a rozhodne ji vice zasitila ..od 9 mesice beha takze ty energie spotrebuje hodne.Co se tyce zacivani nemela vubec problem a to je hodne citliva na kazdou zmenu. ![]()
tak ja ma mporad doma krabici s 2 a 2 na noc, takze dostava jeste to, ale uz jsem nacla jedne pytlicek 3 a to mu davam obcas na noc a je fakt ze ho to zasyti asi vic…nejak jsem si udelala vetsi zasobu a myslela jsem ze to bude mit uz davno vypity
ale uz jen 1 krabice a tu an noc bude dostavat rano a 3 na noc ![]()
moc jsem to nezkoumala dela se i NUtrilon 3 s prichuti? Co jsem koukla tak sp richuti je az od roka ne?