Přestal chtít mlíčko a kaši

94
16.12.10 08:41

Přestal chtít mlíčko a kaši

Ahoj, jen se hcic zeptat, jeslti máte některá zkušenost /a myslím, že ano/s tím, že zničehonic mimčo náš 1,5 roční/přestane chtít pít mlíčko na které se ráno vždy těšil? To, že večer občas nechtěl kaši jsme brala, ale na toho mlíčka ráno se fakt nemohl dočkat. A jednoho rána prostě nene, odmítal..tak jsme to brala, že ten den nemá chu´t, ale přišlo další ráno a další a on mlíko nechce, dělala jsem mu ho jako kakao, s banánkem, se sušenkama a nic. Jednou trošku vypil z hrníčku. Třeba to je jen období kdy nechce, mrzelo by mě totiž, kdyby ho přestal pít úplně, kupuju mu UM..jsou tam, pro něj vitamíny a taky by v tomhle věku měl mlíčko pít, tak si nevím rady. Jinak mléčné výrobky jí / jogurty, smetánky/ Je ale možný, že prostě na mlíko zanevřel a nedostanu ho už do něj??Tak jen, kdybyste některá měla doma to samé, budu ráda, když napíšete, jak jste to řešily, nebo se to vyřešilo samo.Jo ještě připomenu, že asi týden saje moje mlíčko vícekrát za den, než dříve. Jo a taky nám rostou zoubky, asi šest najednou, třeba to má nějaké spojení.
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65319
16.12.10 08:57

Tak Matyášek se na mlíčko taky vždy těšil…večer do postýlky jedině s mlíčkem a ráno taky hned mlíčko mlíčko…
A najednou ze dne na den…nechci…
on si o něj teda řekl.....ale pak ho nevypil…a už se k němu nevrátil.Prostě nechce---trvá to asi měsíc,takže jsme s UM skončili---v 19.měsíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
16.12.10 08:58

Tak přesně to samé řeším dnes…včera už to bylo tak na hraně, že to mlíčko tak nějak vypila, ale nechtěla (přitom se vždy po něm sápala)…dnes ho nevypila vůbec, to se mi ještě nestalo. Večer je to zatím v pohodě, to problémy nejsou…tak nevím :nevim: jinak my jsme na UM od začátku, takže je na něj zvyklá, mlíčko pije ráno a večer, během dne jogurt, tak snad by to jedno mlíko nevadilo, kdyby se vynechalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
16.12.10 09:03

Tak my máme to stejné,Adélka taky ze dne na den mlíčko prostě ne,zkoušela jsem i kakao,všechno možné.Ale nechce,takže od 24 měsíců mléko nepije,kaši nejedla nikdy.Snažím se jí dávat víc jogurtů,které má ráda a tvrdý sýr,takže doufám,že jí nic nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
16.12.10 09:09

U nás to bylo podobné, po tom, co malá přestala chtít MM, tak pár měsíců pila UM, ale pak nechtěla ani to, ani kaši (cca v 17ti měsících). Takže mléčné výrobky měla akorát ty „klasické“ - jogurt, tvaroh, sýr, sem tam puding. Až zase po druhém roce si občas trošku UM dá, ale pije už i normální mlíko. Pořád má radši ty ostatní mléčné výrobky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
16.12.10 09:24

Řešila jsem to ted nedavno.
mala pila mlíko hlavně v noci a začala spát clou noc a mlíko už prostě nechce.
Nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
16.12.10 11:32

Nám se to stalo někdy kolem 14 - 15 měsíce v létě, jak byla ta hrozná vedra, přestal chtít pít mlíko, vůbec ho asi měsíc nepil a pak zase začal a teďka pije dva flašky denně. Jinak kaši odmítá už od cca roka, tak mu jí nedávám. Miluje pacholíky. Většinou máme večer nějakou polévku místo kaše. Dělám mu často smetanový polévky a ty miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.12.10 12:51

Díky za zkušenosti, kéž by se k tomu mlíčku vrátil..zkusím mu ho chvíli nenabízet a k večeři místo kaše vymyslíme něco jiného, občas jsme mu i ěnco jiného dala a taky si pochutnal, tak možná oklusil, že existuje i něco jiného a přestalo mu chutnat to co jedl už tak dlouho..nebo mu asi víc zachutnalo moje mlíčko, vidí prsa a už si musím lehnout a papáme…to mi ale dělá dobře, je to takový příjemný způsob mazlení..tedy ne ráno v půl pátý, což má ve zvyku / pak už nespí/ :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.10 16:58

Náš malý přestal pít UM po prvním roce. Ani normální nechtěl. A ted ve třech letech pije každé ráno kakao

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.1.11 14:06

ahoj, vložila jsem sem tuto diskuzi a ted se vracím, abych napsala, jak jsme pokročili a jak zase mlíčko pijeme. Nepil ho asi necelý měsíc, párkrát jsme to zase ráno zkusila a se zklamáním vylila, pak mě napadlo mu jej nalít do čaje / jako švédský čaj/ a ejhle, nevadilo mu to, tak jsme to udělala pár dní a pak jsem mu zase zkusila dát 150 ml mlíčka jen tak a začal opět pít, ted už zase každé ráno vypijeme naší 180ml a malej si zatleská, jak je šikovnej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová